Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jeden z nich měl zvýšenou jen mírně přes 37, ale už nevím který
jinak nic, ale než je dostali, tak byli nastydlí, rýma-kašel a doktorka říkala, že to mohl být předvoj neštovic ![]()
U nas se osypal nejdriv jeden syn, dalsi dva az po trech tydnech. Vsude chodili spolu, ale prinesl je jen jeden a ti dva to chytli az od prvniho.
@Herma Nemám dvojřata, ale byla jsem s oběma dětmi na nákaze a 12 tý den se osypala jedna a den po ní druhá.
Holky..děkuju..ja se ptam..pže Vendula ma uz asi 3tí den zvysenou teplotu.. 37 až37,3.. I teď sem ji měřila a 37,1..ale je čilá až hrůza ![]()
@Herma mám dvojčata-holky. Nejstarší dcera přinesla neštovice ze školky, a od ní se nakazila pouze jedna holka. Druhá ne. A to jsem měla dvojky ještě spolu v jedné postýlce.
@Herma viď, taky sem si to říkala. Ale holka měla jenom 15 pupínku, a teplotu žádnou.
@Aries6
a co ti řekla doktorka, není to pro tvé mimčo nebezpečné, když jsi přišla do styku s neštovicema v raném stádiu těhotenství? Já, když jsem byla těhotná s druhým mimčem, tak prvorozený měl nástup na trhání mandlí do nemocnice a musela sním nastoupit babička, že nesmím, jako těhotná přít do styku s neštovicema.
@kotýsek Bylo mi řečeno, že ne, když jsem je prodělala. Že tím pádem nejsem ani přenašeč - to bylo, když jsem čekala druhou. Teď jsem to doktorce ani neříkala.
Když jsem čekala tu druhou, tak mi akorát doktor říkal, že by si mě museli nechat déle v porodnici, kdyby je malá měla, protože to vycházelo na termín. Nakonec jsem přenášela, tak se to vyřešilo.
Mám tři kluky,,, no jedeme už čtvrtý týden, jedno z dvojčat stále nic,, začal dvojčák, pak jednojčák a ted čekáme,,, nakaženi zcela stejně
@Aries6 píše:
Jinak se vetřu s dotazem, snad nevadí
Nechal někdo dělat rozbor krve na přítomnost protilátek? Dá se nějak určit, jak vysoké jsou a podle toho, zda je dítě opravdu prodělalo? Ptám se, kdyby mladší byla ten vyjímečný případ prodělaných neštovic prakticky bez příznaků, jestli se ptát doktorky na rozbor či ne?
Chtěla bych vědět, na čem jsem a na srpen čekáme miminko. Když jsem čekala mladší, taky byly neštovice všude okolo a u miminka bych je nerada.
Díky a omlouvám se
Já jsem byla, jelikož dcera prodělávala neštovice v době, kdy já byla v 8.měsíci.. /tyto prázdniny/… stresovala jsem proto, že jsem měla v dětství snad jen jednu vyrážku a doktorka to vyhodnotila jako neštovice jen proto, že je měl v té době můj bratr, ale prostě jistá si nebyla…nicméně.. z krve bylo evidentní, že jsem je měla a doktorka tvrdila, že mám tuny protilátek na rozdávání…takže to není o tom, jak mají silný průběh..
jinak dcera je dostala, spí se synem v jednom pokoji vedle sebe, celou dobu byli spolu, v noci. přes den… a syn je nakonec nedostal…
@jizvíková píše:
Mám tři kluky,,, no jedeme už čtvrtý týden, jedno z dvojčat stále nic,, začal dvojčák, pak jednojčák a ted čekáme,,, nakaženi zcela stejně
no, jsme zvědavá…
syn je od dcery nedostal, přitom byli spolu po celou dobu… včetně spaní v jednom pokoji…
@Selfi
Syn bude mít dobrý imunitní systém, proto je nedostal. Až bude někdy oslaben, něco na něj poleze a setká se s virem neštovic, tak je chytne.
Mám 3 děti, neštovice měly tím způsobem, že jeden měl až končil dostal druhý, pak třetí. tím, že neš. mají dlouhou inkubační dobu, tak se to celé protáhlo na 2 měsíce.