Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ještě pořád někde doznívá vlna chřipek, takže zas takové udivení bych neměla…zkkrátka bojuje s něčím takovým
Anička 5 let neměla teplotu ani při angině…vlastně měla teplotu předtím jen jednou, v roce a půl při rotavirové infekci.
Ale myslela jsem, že horečka má být jen 3 dny…
A mám pocit, že ty atb by už zabrat měly, ne? Že to chytí mladší se dalo čekat…ta má teploty skoro při všem.
ATB začínají zabírat po 48 hodinách, takže mě ten průběh nepřekvapuje. To s tou teplotou a 3 dny je tak, že po 3 dnech se má jít k Dr., kdž teploty trvají, ne že teplota má být jen 3 dny.
Aha…já myslela, že kdyz je teplota (horečka) víc jak 3 dny, tak to znamená, že to není už jen viróza.
No jo, u starší s tím zkušenosti nemám a mladší kdyz měla dyl horečku, tak se z toho vždycky něco vyklubalo (uši, močák)…
@zdenka_v tak pokud má atb od pátku, počítala bych s účinkem až tak v pondělí. Bohužel letos řádí hnusné chřipky, syn se mi z ní dostával pomalu 14dní a teploty nám trvaly 7dní, takže uvidíš. Každopádně pokud by se to nelepšilo, klidně bych ji vzala v úterý k dr. na odběry, aby se vědělo zda není problém ještě jinde.
Tak malá 10 měsíců měla teď teploty 6 dní. U dr jsme byly 2krát. V neděli začly teploty 38,v po u dr. a Crp v pohodě, poslech též, uši taky.Tak prý viróza. Ve čtvrtek opět u dr. Poslech dobrý, výtěr z krku negativní. Prý viróza a může trvat s teplotama i týden. Podotýkám, že ve čtvrtek jen 37 a v noci už nanovo 38,6 a to až do noci z pátka na sobotu. Včera už jen 37,2 a dnes konečně bez. V pátek se jí spustila rýma, nestíhala jsem odsávat, dnes rýma do zelena, takže zítra jedeme pro Pamycon.Byla jsem z toho už taky nešťastná
@zdenka_v Starší měla nedávno anginu a atb zabrala až tak 4. den. Vydrž. Ještě jsou chřipky a každý to má jinak, někdy je to na dlouho. Nám se teď střídají neštovice s chřipkou, takže taky paráda ![]()
Pořád horečky…obě.
Já už fakt nemůžu.
Starší už byla přes den ok a teď večer zas horečka.
O té mladší radši nemluvit, skoro 40… ![]()
@zdenka_v Moje staršé měla minulý týden taky 5 dnů horečky, začala v neděli večer a skončilo to v pátek odpoledne. Byla vyřízená, pondělí celé prospala a spala pak každý den až do neděle. Ještě tenhle týden byla celá pobledlá a unavenější. Letos jsou ty nemoci opravdu zákeřné, tak vydrž, už je březen, tak bude jen líp.
Poraďte…už jsem z toho nešťastná. Čím to může být?
Starší dcera měla skoro 2 týdny rýmu, ne nějakou hroznou…
Pak dostala horečku (ona na teploty netrpí), tak jsme šli k dr.
Poslech čistý, rada: čaj s medem a srážet teplotu.
3 dny horečky, 4.den bez teploty, 5.den kašel a opět horečky. Šli jsme znovu k dr…už to měla na průduškách, dostala atb. To bylo v pátek ráno.
Od té doby stále horečky, rýma, kašel…
To už by ty atb měly zabrat ne?
A do toho dnes dostala horečku ta mladší (tý je rok a třičtvrtě, starší je 5).
Co to je sakra za nemoc? Že je u toho ta teplota tak aktivní???