Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
holky mám dotaz, nevím zda s dcerou hned letět k doktorovi nebo ještě počkat..
V noci z pátka na sobotu mi dvouletá dcerka zvracela a měla průjem, moc toho tedy nenaspala. Včera už byla úplně v pohodě, po obědě usnula a spala dvě hodky.
Dnes ale od rána je strašně protivná a pořád mi usíná, teplotu nemá, nemá průjem, nezvrací. Jen je strašně bledá a spavá. Co myslíte, mám hnát po obědě na dětské, nebo jí nechat at se dnes prospí a řešit to třeba až zítra? Docela se bojím…Díky za odpovědi
@dendule4 Asi dospava nemoc, pokud nemá teplotu, tak bych neplasila. Ja to třeba takhle mívám, pri nemoci nespím a jakmile odezní furt bych spala.
Já bych letěla, může to být předzvěst něčeho vážnějšího. A kdyby ne, aspoň budeš mít jistotu ![]()
@BlueFairy píše:
Já bych letěla, může to být předzvěst něčeho vážnějšího. A kdyby ne, aspoň budeš mít jistotu
Spíš možná volala, než letěla ![]()
@dendule4 pokud jediný její příznak je, že je spavá, tak by na ní dr. asi nic moc nevykoukala. Nech jí prospat a uvidíš, jak bude vypadat po probuzení ![]()
Tak pokud se opravdu bojíš tak já bych si zavolala pediatrovi. Už jen pro klid. Já v tomhle taky dávám na tokový ten pocit, a když si nejsem jistá nebo mám obavy tak raději zavolám, popřípadě s dítětem dojdu. I kdyby nic víc, tak aspoň budu mít klid a jistotu, že o nic nejde.
Myslím, že je jen zesláblá z náročného víkendu. Určitě bych s ní neběžela k doktorce. Je teď oslabená a ještě v čekárně chytne chřipku. Dávej jí pít a nechej ji v klidu. Potřebuje se zotavit.
Já bych nešla nikam. Jednak je po viroze… /to zvraceni/, syn to měl taky. Zvracel jeden den, pak už ne. Ale taky na něm bylo vidět, že ještě není O. K.
Navíc je dneska dost nízký tlak. To na citlivější jedince může působit větší spavostí… Já bych ji prostě nechala vyspat do sytosti, tělo to celkově určitě posílí…
Holky díky za rady, dnes jí nechám spát a uvidíme zítra.
Jinak chut k jídlu normálně má, normálně pije, tak snad to bude jen ta únava
Zdravím, obnovuji diskuzi, avšak s trochu jiným dotazem. Přišlo mi zbytečné zakládat další diskuzi, když je můj problém velmi podobný. Malému jsou teď skoro dva měsíce. Do nedávna byl problém, aby vůbec spal. Poslední dobou mi spí snad alespoň 15-18 hodin. Zdá se mi to moc, když přes den normálně naspal jen hodin 8 a většinu proplakal. Je pravda, že už si umíme velmi dobře odříhnout a často nás ani netrápí prdíky. Na noc dáváme 60ml nutrilonu a pak dokojuji mlékem, aby spal v noci trochu lépe. V noci ho ale nyní musím na papání krmit a přes den taktéž. Jinak pořád spinká. Navíc jsem si kvůli svému křiklounkovi pořídila i šátek a v tom také vždycky zaspí. Jsem z toho opravdu v šoku. Je to v pořádku? Neměla bych si s tím taky někam zaběhnout? Vždyť ještě nedávno spal sotva osm hodin! Přes den jsme ho nesměli nechat spát, aby spal aspoň na pár hodin v noci. A najednou spí tolik? To se mi nezdá normální. Kdyby ty hodinky spánku přibývaly postupně tak by mi to tak divné nebylo. ![]()
Předem děkuji za vaše názory, maminky ![]()
Myslím, že je to normální, 8 hodin mi přijde málo, to někdy nestačí ani mně;) Naše ve 2 m spala v noci 10-12 hod. s jedním probuzením na kojení, přes den vydržela max. hodinu vzhůru, pak už byla unavená, takže spánek tak 4× 1-2 hod. Je potřeba dávat na noc nutrilon, aby spal lépe, když ho pak v noci stejně budíte (tedy pokud jinak kojíte)?
@Tulačka22 Myslím, že dohání spánkový deficit. U novorozence je 8 hodin strašně málo! Většina spí první měsíc tak 20hodin, později se to zkracuje. 15 hodin mnohdy spí i moje 2letá dcerka. Buď ráda, že spinká, jestli prospívá, v noci ho určitě nebuď. Brzy to bude zase úplně jinak ![]()
Pro uklidnění, moje děti spaly od porodnice min. 10 hodin v noci jen s jedním kojením, přes den v těch dvou měsících měly většinou 3 spánky (jeden delší a dva půl hodinové).
@leniali Tak nutrilon jsem začala dávat na doporučení mé maminky. Řekla mi, že my jsme po UM lépe spali a prospali i celou noc. Tak jsem to právě začala dávat malému, protože nám v noci nechtěl spát. Někdy spal a někdy ne. Někdy se na krmení v noci vzbudí i sám, ale málokdy
Až se odstěhuji od našich tak s nutrilonem asi přestaneme. Malého po něm vždy k ránu asi i bolí bříško.
@unuděná No mě právě vyděsilo to, že tolik začal spinkat. Najednou ze dne na den. Měla jsem pocit, že mám to dítě hyperaktivní, tak jako jsem bývala já
no a nakonec tolik spinká a vůbec mi už nekřičí. Jen když je sám v postýlce. Prostě mě to vysloveně děsí. Pořád se kvůli tomu v noci budím a neustále kontroluji zda mi ještě dejchá
A dělám to i přes den! ![]()
Malej čím je starší, tím déle spí, lámalo se to (lepšilo se to) někdy kolem druhého měsíce.