Vysoké horečky, nechce pít

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
134
16.5.16 04:21

Vysoke horecky , nechce pit

Ahoj holky,
zacinam byt zoufala. Moje mala rok a pul od soboty co jsme skoncily na pohotovosti se 40 horeckami odmita pit i jist.
Podle zpravy ma anginu na pohotovosti ji pichly penicilin. V nedeli cca za cely den max. 80ml vypila sama z lahve. Snedla max. 4-5 pistoku.
Horecku uz nemame, dali nam ospen po 8 hodinach…
Dalsi problem je ze mame jiz 5-6 anginu nebo zanet.
Poradte jak do ni aspon neco dostat… dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3436
16.5.16 04:30

Můj syn skončil v nemocnici byl na tom stejně, dehydratace. takže snaž se do ní dostat vodu, jinak tam pojedeš taky, tělo dítěte se odvodní velmi rychle. prostě i násilím něco zkus do ní dostat-co má ráda džus ředěný s vodou, čaj cokoli ale je pití doslova životně nutné, žádné nechci prostě musí-donut, slib ji, něco odměnu-počítač, panenku kup, hru nevím, co na ni platí. jíst nemusí, pár piškotů stačí, maji kluci taky nic nejí při nemoci. třeba ovoce by malá mohla sníst-kup jí co má ráda hrozno, broskev, mandarinku…banán

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
16.5.16 04:52

Tak zrovna s rim ovocem pozor, aby se ti po nem neosypala. Precti si pribalovy letak, tam by melo byt napsane co smi a nesmi jist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
16.5.16 04:53

Přesně jak tu padlo-zkus do ní dostat aspoň po troskách tekutiny. Ať už po dobrým, nějakou „hrou“ prvá Plyšák, pak ona lzicku, nebo i „po zlým“-zalehnout a stříkačkou.. Když se nepodaří, tak holt do nemocnice na kapacky, u děti je dehdratace rychleji, než u dospělých.. Případně mě ještě nepadl nějaký rehydratační roztok, jestli nemas-Kulisek, Vodnicek,..aspoň po troskách. Od doby, co malý nechtěl nic pít při nemoci ho mám pořád pro jistotu doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
16.5.16 07:29

Nám v tomhle věku zabralo dostat do něj něco dobrýho - čaj ani vodu jsem se ani moc nesnažila. u nás zaral hruškový mošt z Lažan. Zkusila bych něco takového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
16.5.16 08:09

Určitě pro tentokrát zkus něco chutného, džus… A hlavně zkus koupit Kulíčka. Prodávají ho v lékárně, je to proti dehydrataci. Strašně jsem se divila, ale malý to vymlaskl ani nemrkl. Na netu je o tom hodně napsáno, mám to doma pro jistotu pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
16.5.16 08:10

Co treba meloun? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
16.5.16 08:46

@nevernamrcha jíst asi moc nebude malýmu stačí obyč rýma a už mam problem do něj něco dostat… pít by chtělo, koupila bych klidně něco sladkýho, nebo osladit čaj, to vypijou spíš než vodu. zkoušet podávat hrou, kdyby jo nechtěla mi dávala pít stříkačkou to malýho i bavilo. k omu jídlu bych zkoušela třeba ty kapsičky s přesnídávkou, ty se snadno jí, děti to i baví víc než se lžící a obsahujou tekutiny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
16.5.16 08:51

@nevernamrcha Syn při teplotách taky nechtěl pít, ale vcelku ochotně pil řiděné UM (třeb 2 odměrky na 150 ml vdy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
16.5.16 09:06

@nevernamrcha 80ml za den je uplne nic normalne natoz pri horeckach…nabizet cokoliv klidne sladke sirupy, ale hlavne at pije, jinak opravdu hrozi dehydratace a kapačky :( musíš najít něco co jí bude opravdu chutnat a event i ruzne formy - lahev/hrnek/lzicka.. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
16.5.16 09:20

Pokud nemohli pít, davala sem stříkačkou až do krčku je to boj. Nic kyselého, heřmánek, klidně oslad, hlavně ať pije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
16.5.16 09:50

Diky za rady holky, jeste jedna otazka mohla by mi streptokoka kdyz se ji casto objevuji anginy nebo zanety???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
16.5.16 10:09

Držím palce, taky jsem si teďka prošla horečkama a nepitím. Naštěstí u nás bylo období kratší. Pokud má angínu, tak jí určitě i bolí v krku a nechce nic polykat. Na moji malou zabraly granulované sladké čaje. Nicméně když nechce tak do ní taky nedostanu absolutně nic. Když jsem to zkoušela násilím tak jen řvala a stejně nic nevypila. Stříkačkou si to taky téměř nedokážu představit. Asi bych to zkusila, kdyby nebylo zbytí. Ale myslím, že by se tím malá maximálně přidusila. Rehydratační roztoky jsou super, ale známá mne upozorňovala, že málo kdo je vypije. Tak si myslím, že pokud nepije ani to co běžně, tak nebude pít ani toto. Kulíšek je prý chuťově nejhorší, vodníček, enhydrol jsou „lepší“. Když nebude nic pít, budete muset chtě nechtě do nemocnice na kapačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
16.5.16 10:58

Vyzkoušej stříkačku od nurofenu nebo od panadolu. Tohle jediné u nás vždy zabírá. Po trošičkách prostě dostat tu tekutinu do těla.
Jinak já se v zoufalých situacích uchyluji i k zoufalým řešením a nabídnu klidně i kofolu nebo pepsi kolu. Je to sladké, obsahuje to kofein…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
16.5.16 11:00
@nevernamrcha píše:
Diky za rady holky, jeste jedna otazka mohla by mi streptokoka kdyz se ji casto objevuji anginy nebo zanety???

Já měla jako dítě v krku zlatého stafylokoka, angína 6× ročně.
Nech mu udělat výtěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+