Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Co takhle si to po sobě přečíst?
Asi máš na mysli clearence kreatininu a HDL cholesterol.
Chce to trochu řešit stravu, pití a hýbat se.
ph 6 moče je normální, 4,5-5 je nesmysl.
@leryl Sorry, automaticky slovník nekontrolují.
Hodnoty mám uvedeny takové jaké jsem sem psala a to v obou pripadech - vždy stejné krajní meze.
Kromě Nutridrinky se u mě nic nezměnilo, žádný změna jídelníčku. A to jsem vždy měla cholesterol, cukr i tlak v pořádku.
Jsem sportovec, ale jak jsem psala poslední dobou to nešlo ; Kovid, sádra.
Trochu rozporuješ. Řešíš zdravotní problém, ale zároveň žádné problémy nemáš
.
Jsou to hraniční hodnoty a hraniční hodnoty se většinou neřeší.
Určitě ti to vysvětlí lékař, který tyto odběry doporučil.
Dělám 200 močí denně a ani jedna nemá ph 4,5. Norma je od 5. Vyfoť mi ten výsledkový list, velice by mě zajímalo, která laboratoř má takovéto meze.
@Anonymní píše:
@leryl Viz foto. To co je zvýrazněné je prý špatně
Teď ještě koukám, že máš krev v moči chemicky papírkem, v sedimentu ne.
Nechala bych si moč ještě časem zkontrolovat. To pH 6 je opravdu v normě, ty meze mají prapodivné. Opravdu by mě zajímala ta laborka, kde to dělali
.
@leryl, ale meze takto mají ve 3 laboratorich co vím… U nás v nemocnici, pak na odběrovr místo, nevím kde to posílají a další nemocnice v Praze.
Krev v moči je možná z měsíčku, které jsem v té době měla. Ač jsem si dala sprchu tak asi se tam něco dostalo.
A co ti na to řekl lékař? Je zbytečné přemýšlet, co by kdyby, když to nemusí znamenat nic.
Běžně mám třeba PH moči 6-7, nižší hustotu pod hranicí a nikdo nic neřeší.
Nicméně nepředpokládám, že by někde někoho vyhodili z práce pro hraniční odběry krve.
@Evkad Je to problém ve zdravotní klasifikaci a moc to hroti. Prostě služební poměr.
A tím myslím ten cholesterol, tlak
Předpokládám, že jsi si již všechno na netu našla, ale toto je dobrý článek ohledně cholesterolu: https://zdravi.euro.cz/…rol-hodnoty/
Ahoj. Řeším nějaký zdravotní problém a dnes mi přišly výsledky…
Jediné mimo tabulku. Mám:
Rizikový index vyp 3.74 a meze jsou 0-3.5 Čekat. kreatinu odhad 1.32 a meze 1.58-2.67
Hele cholesterol 1.16 a meze 1.2-2.7
pH moči 6 meze 4.5-5.5
Nemůže to být jen prostě, že málo piju??? Ta kyselina s pH.?? Zbytek nevím. Mám podvahu, žádné problémy.
Prosím anonym