Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobry den, vim ze je to mozna hloupost, ale momentálně jsem v nemocnici a byla jsem 2 dny na kapacce s tím ze jsem skoro nic nejedla, jenom pila teda extrémně sladký čaj který tu je no a normálně mám 60 kg a teď mě vazili a mám 63 kg. Myslíte ze to je jenom voda z te kapacky? Nebo jsem zavodnena z toho sladkého čaje? Jsem z toho akorát teď špatná, ikdyz to jsou jen 3 kila
@ina462 každá váha váží jinak, je jinak kalibrovaná než tvoje váha doma - tak vyčkej a zvaž se, až se vrátíš domů - toto nic neznamená
Tak ještě to může být tou kapačkou jinak moc bych chtěla mít tvoje starosti
Já v nemocnici při ležení vždycky zhubla (a to jsem i jedla), takže to tipuji, že máš doma špatně nakalibrovanou váhu. ![]()
BTW, poznáš to na oblečení - jestli jsi stejně/zhubla/ztloustla.
Kdybych ležela v nemocnici na kapačce, tak to poslední, co mě zajímá, je nějaký přírůstek nebo úbytek váhy ![]()
Já teda v nemocnici s plnou stravou zhubla i v těhotenství 3 kila za 14 dní. Další 3 za 10 na jiném oddělení.
Ale řešíš opravdu hrozné nesmysly…
@stinga píše:
@ina462 každá váha váží jinak, je jinak kalibrovaná než tvoje váha doma - tak vyčkej a zvaž se, až se vrátíš domů - toto nic neznamená
Pokud jsem se ve škole dobře učila, tak kilogram je základní měrná jednotka, tak by asi kilo mělo být pokaždé kilo, ne?
@listento píše:
Já v nemocnici při ležení vždycky zhubla (a to jsem i jedla), takže to tipuji, že máš doma špatně nakalibrovanou váhu.BTW, poznáš to na oblečení - jestli jsi stejně/zhubla/ztloustla.
Já se naposledy vážila asi 14 dni zpatky taky tady v nemocnici teď jsem tu už po druhé za měsíc.. ale myslim ze je to opravdu tak voda protože mám natelkle spis ruce a cítím se i nafoukla.. ale obleceni normálně oblecu
Já mám taky doma váhu, co váží zhruba o 2 kila víc, než ta co je u rodičů a vážil se na ní ještě jako mladej… tak si na tu váhu taky vždy stoupnu až při návštěvě rodičů ![]()
Pak jestli jsi se doma vážila hned ráno a jen v prádle, zatím co u nich po vypití pár hrnků čaje a oblečená…
@Fee-bee píše:
Pokud jsem se ve škole dobře učila, tak kilogram je základní měrná jednotka, tak by asi kilo mělo být pokaždé kilo, ne?
Chceš říct, že jsi se nikdy nesetkala s tím, že dvě rozdílné váhy váží každá jinak? ![]()
@Fee-bee píše:
Jasne, ale musis sledovat zmeny vahy na stejne vaze. Ne se jednou vazit doma a podruhe u kamosku.
@Fee-bee píše:
kilo je pořád kilo, ale zkus se zvážit doma a pak se zvážit třeba u lékaře nebo u kamarádky, u rodičů - rozdíl může být i 5 kg
Zrovna nedávno se syn vážil doma, ráno, ve spoďárech a měl 46 kg. Odpoledne jsme šli půjčit běžky, tam ho chtěli zvážit na jejich váze, oblečeného a po svačině a měl 53, až jsem se vyděsila
![]()
@Fee-bee píše:
Ale každá váha váží jinak. Já mám doma dvě, jednu digitální a jednu starou mechanickou a rozdíl mezi nima je 2 kila i když se vážím ve stejnou chvíli.