Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Zuzik94 píše: Více
Kamarádka byla těhotná podruhé, když dcerka donesla že školky něco střevního. Dcera měla dva dny průjem, ona dva dny zvracela, k tomu horečky. Jediné dva dny, kdy ji bylo špatně. Těhotná byla myslím dva měsíce? A v pohodě
Já jsem měla virózu s horečkami okolo 39 na přelomu 4. a 5. týdne těhotenství, kdy jsem o těhotenství ještě nevěděla, protože jsem zpoždění nepřikládala váhu a nenapadlo mě, že bych po více než 5 letech marných snah mohla být těhotná. Dcera, narozená 37 + 0, je zcela zdravá, až na středně těžkou dyslexii. Ale ta může být způsobena lecčím.
Takto na začátku může být horečka nebezpečná, může způsobit VVV plodu. Doufám, že bereš Paralen nebo si snižuješ horečku fyzikálně. Držím palce!
@Janča6 jj, doktorka mi teda doporučila Panadol, tak jsem si koupila ten, ale včera jsem si musela udělat i studené zábaly. Dnes už je to teda lepší, mám jen zvýšenou teplotu, ale kašel mám pořád. Ale důležité je, že ta teplota už je ok
Děkuji za pozitivní zprávu
![]()
Je důležitý teplotu nad 39°C srážet paracetamolem, aby ta teplota nebyla delší dobu zvýšená. Ibuprofen se v těhotenství nesmí. Pokud jsi doktorce řekla, že jsi těhotná, jistě ti nepředepsala nic, co by se v těhotenství nesmělo užívat.
Měla jsem střevní virozu okolo 6tt s vysokými horečkami a bylo to v pořádku,
@Zuzik94 píše: Více
Jo, Panadol take obsahuje Paracetamol, stejne jako Paralen. Kasel miminku nevadi ![]()
Nic víc než srážet horečku stejně nemůžeš. A to srážení je zásadní. Tohle je prostě zákon schválnosti. Držím moc pěsti, drž se. Taky jsem měla hned nekdy na začátku horečku, srážela jsem a syn je šikula, úplně ok ![]()
Pěkný den. Jsem v koncích a fakt psychicky na dně.. skoro rok se snažíme s přítelem o mimi, v červnu jsem prodělala nebo biochemické, kromě toho nic… Teď mám už víc jak týden zpoždění, těhu testy pozitivní, jasné 2 čárky, jenže jsem chytla nějakou virózu. Včera jsem měla teploty až 39,5, celý den jsem ležela, doktorka mi dala antibiotika, protože jsem měla CRP 51… samozřejmě jsem ji říkala o tom, že jsem nejspíš těhotná… Do toho mám šílený kašel… Mimi se zatím drží, nespinim ani nic podobného… Jen mám strach, protože vím, že mají vysoké teploty vliv na plod, že bude postižené, nebo tak
potřebuji od vás holky pozitivní zprávy, že jste třeba měli něco podobného v začátku a stejně máte zdravé mimi.. já jsem fakt v koncích, celou dobu jsem zdravá, teploty jsem neměla několik let, a zrovna teď to musí přijít
děkuji za vaše odpovědí