Vysokoškolačky, jak se učíte?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já se učím tak týden před zkouškou. Většinou tak 2-3 hodinky denně, nejlépe po obědě, když mi kluk spí. Ale občas je to voprus a nechce se mi, ale dokopat se musím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já se učím pouze večer a v noci týden až 14dní před zkouškou opravdu intenzivně. Syn(2roky) od malička spí celou noc, večer usíná kolem 19hod, takže si dám v klidu večeři, podívám se na zprávy a kolem 20hod začínám s učením ve vedlejším pokoji. Žádné povzbuzující doplňky, ani kávu nemám. Jsem na to zvyklá od střední školy a tělo nic takového nevyžaduje, je zvyklé spát jen 5-6hodin ![]()
Přes den normálně funguji - uklízení, vaření, zábava se synem, procházky a tak. Je teda pravda, že si s ním občas jdu lehnout po obědě.
Samozřejmě během semestru si dělám takovou lehkou přípravu materiálů - sháním poznámky, chodím na přednášky a konzulutji předešlé termíny zkoušek se spolužáky ![]()
Držím palce, svůj režim si určitě najdeš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě dodám, že před velkými „průserovými“ zkouškami, které třeba dělám podruhé či potřetí, tak třeba 3dny před termínem hlídá moje máma celé odpoledne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj asi zalezi co studujes, jestli techniku, kde neni potreba tolik sprtani, spis zapojit mozek a veci si odvodit, nebo nejaky obor kde do hlavy musis nasoukat kvanta teorie, ja jsem studovala techniku a nejvic mi vyhovovalo udelat si pohodli treba v posteli, oblozit se dobrym jidlem a pitim - udelat si proste prijemne podminky a procitat skripta nebo poznamky z prednasek. Hodne jsem se vyzivala v barvickach, podtrhovala, zvyraznovala atd., delala si zkracene vypisky…hodne jsem si u toho malovala grafy a schemata a prebrblavala si to nahlas
nejhorsi je se k tomu vzdycky dokopaat, potom uz to nejak bezelo
hodne stesti
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se vždy učila hned ráno- za prvé mozek jsem tak měla „čerstvý“ a za druhé měla jsem to odbyté a nemusela se učit večer a celý den na to myslet a otravovat se s tím. Někomu ovšem vyhovuje, když se učí v noci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pandicka píše:
ahoj asi zalezi co studujes, jestli techniku, kde neni potreba tolik sprtani, spis zapojit mozek a veci si odvodit, nebo nejaky obor kde do hlavy musis nasoukat kvanta teorie, ja jsem studovala techniku a nejvic mi vyhovovalo udelat si pohodli treba v posteli, oblozit se dobrym jidlem a pitim - udelat si proste prijemne podminky a procitat skripta nebo poznamky z prednasek. Hodne jsem se vyzivala v barvickach, podtrhovala, zvyraznovala atd.,delala si zkracene vypisky…hodne jsem si u toho malovala grafy a schemata a prebrblavala si to nahlas
nejhorsi je se k tomu vzdycky dokopaat, potom uz to nejak bezelo
hodne stesti![]()
Taky to tak dělám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj zajimavé téma a taky se mě týká
Jsem ve druháku na VŠ a TP mám 21.5.
Termíny zkoušek už taky vím a většina mě čeká poslední týden před vánocama a zatím jsem se taky nedokopala učit se. Myšlenky mi lítají úplně někde jinde
Taky jsem člověk, co všechno nechává na poslední chvíli, takže to pak jsou nervy. No tak snad už začnu co nejdřív. V LS bych chtěla stihnout nějaké zkoušky před porodem, ale uvidíme jak to bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, přesně tak, do postýlky čokoládu, nějaké pití, ovoce nebo zeleninu…obložím se skriptama…a pak přijde manžel, jestli nejdu k němu do obýváku
Ale jo, chápe, že se musím učit.
Hodně mi třeba pomáhalo na SŠ, že jsem si učivo psala. Všechny maturitní otázky jsem si vypracovala a pak se učila až před zkouškama a měla jsem vyznamenání! Ovšem na VŠ přepisovat skripta…no, to by mi ruka či klávesnice upadla! taky si často podtrhávám a zvýrazňuju, ale asi to dělám jen proto, že je to to lepší na tom učení. Jinak jak mi už říkali babičky, všechno jde, když se chce a já vím, že bych byla úplně někde jinde, kdyby nebylo mé lenosti a nechávání všeho na poslední chvíli!
Jinak studuju humanitní obor.
- Citovat
- Upravit
Ahoj já se učím týden před zkouškou. Dříve ne, protože bych si to stejně nepamatovala
Na začátku semestru si všechno připravím, napíšu kdy máme odevzdat jaké seminárky, kdy budou průběžné testy a zkoušky si potom plánuju tak, abych měla aspoň 5 dnů rozestup. Teď už mám za sebou 2 a před sebou 7 ![]()
Jsem pracující od 9-17 hod., bezdětná. S dětma nevím, jak to budu zvládat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nejhorší jsou asi seminárky! Člověk se může učit v buse, metru, v čekárně, ale na seminárku prostě musí být čas, být doma v klidu a číst a psát.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, já si také stále dělám plány co a kdy se budu učit, ale vždycky to zkrachuje. Když přijdu z práce, tak jsem ráda, že stihnu poklidit a občas uklohnit něco k večeři. Jsem zvyklá hodně spát, takže padne 8 hodina a já už dřímu. Poslední dobou si vždy beru dovolenou den před zkouškou a snažím se celý den učit (ale ani to moc nejde, protože si neustále hledám něco „důležitějšího“ jen abych nemusela studovat - takže vytírám, peču a pod…) Někdo tu psal, že je fajn se učit ráno (to jsem praktikovala na SŠ a občas jsem to využila i na bakalářském prezenčním studiu) ale to ráno bylo třeba od 4 hodin do 8.
Až přijdeš na nějaký super recept, tak sem s ním
Jo a taky furt nevím, kdy konečně začít psát DP, každopádně ji odevzdáváme někdy v březnu. K tomu taky ocením rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holma píše:
No nejhorší jsou asi seminárky! Člověk se může učit v buse, metru, v čekárně, ale na seminárku prostě musí být čas, být doma v klidu a číst a psát.
To je fakt, ted mě čekají 3
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Necetla jsem ostatni prispevky, delala jsem statnice ted v rijnu, chodila jsem jeste do prace (na MD jsem ted od pondeli) Doma jsem se k tomu absolutne nedokopala, protoze jsem z prace chodila jako zpráskaný pes, tehotenstvi mi davalo zabrat, mela jsem to stesti ze jsem mela cas se ucit v praci.. Ale kdybych byla doma udelala bych si nejaky plan a proste si rekla ze to musim dodrzet, ja mela to stesti ze jsem koncila jeste nez porodim, kdybych mela delat statnice az po porodu tak bych byla sakra vydesena jak to zvladnu a snazila bych se nasprtat co nejvic nez prcek prijde..
Asi ti nezbyde nic jineho nez zatnout zuby a najit v sobe zbytky vule…
Moc drzim
ke zkouskam i k porodu.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja se nedonutim, takze se vzdycky ucim na posledni chvili :/
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
už znám všechny termíny zkoušek, které mě v lednu čekají. Snažím se učit průběžně, čas zatím mám, jsem doma na rizikovém. Ovšem dokopat se k učení mi dává strašně zabrat. Ráno mrknu na net, co je nového a někdy se tu opravdu zapomenu. Pak uvařit, umýt nádobí…nesnáším bordel. Manžel by s úklidem pomohl, ale je OSVČ a pracuje ještě na rekonstrukci našeho RD. Uvědomuju si, že bych měla konečně najít nějaký systém učení, protože termín porodu mám v dubnu a pak zkouškové období a já nevím, jak to zvládnout. Proto by mě zajímalo od Vás, co studujete VŠ nebo jste studovali, jak jste se učili? Kdy jste se učili, zda jste vyzkoušeli nějaké metody např. ginko biloba, kyslík…a jiné extrémy. Co Vám vyhovovalo a jak Vám to šlo?
U mě je to zatím tak, že si vše rozvrhnu tak, abych to stihla bez problémů a nakonec to stejně nedodržím a učím se na poslední chvíli např. ve 4 ráno před zkouškou apod. Zatím jsem měla štěstí a v hlavě to zůstalo, ale takhle to evidentně dál nepůjde, hlavně když bude to malé.
Díky za rady a tipy.