Délka doktorandského studia humanitního oboru

12332
25.11.11 13:37

Délka doktorandského studia humanitního oboru

ahoj studovali jste někdo doktorandské v rámci práce na VŠ, kdy jste tam zároveň učili? Zajímalo by mě, jak dlouho vám to trvalo, resp. byli ochotni vám tolerovat :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3332
25.11.11 14:08

Omlouvám se, že píšu, když nejsem doktorand, ale snad to nevadí :) Tuším, že běžně se PhD dělá tak 3 roky. Každopádně si myslím, že ve tvé situaci je to spíš o osobní dohodě…nevím, jakou školu děláš, nemyslím obor, ale záleží na tom, jaká je tam atmosféra, jací lidé etc. Zvlášť, když tam i učíš, myslím, že nebude problém se domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
25.11.11 14:14

právě že se mě to teprve možná bude týkat - jde mi o to, že už jsou děti a nebude to tak rychlé, jak by to šlo bez nich…kamarád říkal 2-7let, tak ať nespoléhám na něj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
25.11.11 14:22
Boriska píše:
ahoj studovali jste někdo doktorandské v rámci práce na VŠ, kdy jste tam zároveň učili? Zajímalo by mě, jak dlouho vám to trvalo, resp. byli ochotni vám tolerovat :mrgreen: .

Se rači ani neptej, jak dlouho mi to trvá… :roll: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
25.11.11 14:22

Ahoj, já teda doktor fakt nejsem :oops: , ale z rodiny zkušenost mám. Záleží na tom, jestli PhD děláš jako interní či externí doktorand. Interní to mají časově limitované - záleží na typu školy, řešila bych to se studijním. Externí (také musí něco odučit) to mohou dělat dlouho, tuším že až 10 let, mám kamaráda, který byl na doktorském studiu snad 8 let a manžel psal práci taky asi 5 let, při zaměstnání.. a nikdy nikdo nic neřešil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
25.11.11 14:24
Boriska píše: …kamarád říkal 2-7let, tak ať nespoléhám na něj

U nás na škole můžeš být max. 3 roky student a 3× na rok přerušit. Tzn. celkem max. 6 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
25.11.11 14:25

Upřímně řečeno, podle mě je v téhle záležitosti osobní zkušenost na nic. Každý pracuje úplně jiným tempem, a samozřejmě taky záleží na tom, jak moc složitý nebo časově náročný je tvůj výzkum etc.etc. Nicméně, neřekla bych, že v současné situaci ve školství by se někdo zbavoval vyučujícího jenom proto, že mu trvá disertace déle, a obecně mi přijde, že VŠ vycházejí ženám na mateřské v jakémkoliv stádiu studia nebo i učení docela vstříc. Myslím, že jsem slyšela i o případech, kde to trvalo 10 let :lol: Samozřejmě nevím, jak je to s doktorandským stipendiem, ale to asi stejně není to, co bys řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
25.11.11 14:26
Boriska píše:
ahoj studovali jste někdo doktorandské v rámci práce na VŠ, kdy jste tam zároveň učili? Zajímalo by mě, jak dlouho vám to trvalo, resp. byli ochotni vám tolerovat :mrgreen: .

ahoj, já jsem ten případ, byla jsem doktorand a učila. normální doba studia je 3 roky, ale to zase tolik lidí neudělá. mně tolerovali 5 let a pak se se mnou rozloučili :lol:. možná by tolerovali i víc, kdyby viděli nějakou snahu, ale já to tak nějak vzdala současně s otěhotněním. nicméně v bývalé práci to kolega dělal šestým rokem a stále nebyl u konce a povinnosti si různě přesouval, takže dohodnout se dá asi leccos :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
25.11.11 14:33
Boriska píše:

Ahoj.
Záleží na jaké jsi Vš, nevím přesně, jestli všechny vysoké školy mají stejné směrnice.
Prezenční studenti mají u nás nárok na 3 roky řádného studia se stipendiem, kombinované doktorandské studium je na 4 roky. Navíc máš nárok na 36 měsíců přerušení studia, ale musí se o přerušení opakovaně žádat. Takže u nás teda prezenční student může mít max. 6 let na psaní disertace.
Taky už mi teče do bot a vůbec netuším, jestli to s prckem stihnu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
25.11.11 14:36

Jinak vím, že ještě před pár lety to nebylo tak omezené, kamarád (nyní už docent) dělal doktorát taky celkem dlouho. ALe pak se to omezilo těmi třemi lety. Osobně však neznám nikoho, kdo by za 3 roky napsal v hum. oboru disertaci, o zkoušky ani tak nejde, ale ta práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
25.11.11 14:46
Ha-ni píše: …Taky už mi teče do bot a vůbec netuším, jestli to s prckem stihnu :roll:

Též mi teče do bot. Od narození druhého (tzn. 5 měsíců) se snažím vymyslet jak to udělat, abych mohla psát… :think: A ještě jsem na to nepřišla… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
25.11.11 20:59
Ha-ni píše:
Jinak vím, že ještě před pár lety to nebylo tak omezené, kamarád (nyní už docent) dělal doktorát taky celkem dlouho. ALe pak se to omezilo těmi třemi lety. Osobně však neznám nikoho, kdo by za 3 roky napsal v hum. oboru disertaci, o zkoušky ani tak nejde, ale ta práce…

Muj manzel udelal doktorat z elektrochemie za 3 roky, a to v teto oblasti s vysledky je dost nejiste :cert: Znam to z vlastni zkusenosti, ja jsem dokoncila doktorat taky z elektrochemie po 7 letech :oops: Z toho 3 roky na dennim, 4 roky externe. Ale ja jsem nemela to stesti, malo vysledku a proto i problem se psanim clanku, pak propustili meho skolitele, tak jsem musela k jinemu, kteremu vsechno moc trvalo :zed: Ale stihla jsem to tak tak, u nas je maximalni doba studia tech 7 let, prerusit se da jenom na 1rok a jednou za celou dobu studia.

• Citovat
  • Upravit
kvetinka56
25.11.11 21:02
Wiolla píše:
Ha-ni píše: …Taky už mi teče do bot a vůbec netuším, jestli to s prckem stihnu :roll:
Též mi teče do bot. Od narození druhého (tzn. 5 měsíců) se snažím vymyslet jak to udělat, abych mohla psát… :think: A ještě jsem na to nepřišla… :nevim:

No ja jsem to taky nemela ruzove, po porodu poporodni deprese, moc nespave dite, zadne hlidani, vecna unava z nevyspani, 10 mesicu jsem spala max 2 hodiny v kuse. Do konce 7lete lhuty zustavalo 8 mesicu, ale ja jsem se nastvala a po vecerech misto odpocinku a divani se na tv jsem sedela u pc a psala a psala a psala… A pred ocima jsem mela svuj cil a taky to, co vsechno jsem uz musela absolvovat, tak by mi bylo lito to zahodit. No povedlo se, obhajila jsem 14.7. letos a doted se mi to nechce verit, ze je to za mnou

• Citovat
  • Upravit
2100
25.11.11 21:40
kvetinka56 píše:
Ha-ni píše:
Jinak vím, že ještě před pár lety to nebylo tak omezené, kamarád (nyní už docent) dělal doktorát taky celkem dlouho. ALe pak se to omezilo těmi třemi lety. Osobně však neznám nikoho, kdo by za 3 roky napsal v hum. oboru disertaci, o zkoušky ani tak nejde, ale ta práce…
Muj manzel udelal doktorat z elektrochemie za 3 roky, a to v teto oblasti s vysledky je dost nejiste :cert: Znam to z vlastni zkusenosti, ja jsem dokoncila doktorat taky z elektrochemie po 7 letech :oops: Z toho 3 roky na dennim, 4 roky externe. Ale ja jsem nemela to stesti, malo vysledku a proto i problem se psanim clanku, pak propustili meho skolitele, tak jsem musela k jinemu, kteremu vsechno moc trvalo :zed: Ale stihla jsem to tak tak, u nas je maximalni doba studia tech 7 let, prerusit se da jenom na 1rok a jednou za celou dobu studia.

Já tedy taky nejsem z humanitního oboru, ale připadá mi, že tři roky je málo snad na jakékoli škole :think: U nás byla maximální délka studia 8 let a docela dost spolužáků opravdu končilo až na poslední chvíli.
Jinak vás holky moc obdivuju, že zvládáte dohromady studium a děti, já jsem naštěstí měla už sepsáno a odevzdáno už před prvním porodem, takže jsem s jedním dítkem jen obhajovala, ale i tak už ty myšlenky byly úúúplně jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
25.11.11 21:44
luon píše:
kvetinka56 píše:
Ha-ni píše:
Já tedy taky nejsem z humanitního oboru, ale připadá mi, že tři roky je málo snad na jakékoli škole :think: U nás byla maximální délka studia 8 let a docela dost spolužáků opravdu končilo až na poslední chvíli.
Jinak vás holky moc obdivuju, že zvládáte dohromady studium a děti, já jsem naštěstí měla už sepsáno a odevzdáno už před prvním porodem, takže jsem s jedním dítkem jen obhajovala, ale i tak už ty myšlenky byly úúúplně jinde.

Jo, tri roky jsou malo, uz to studium prodlouzili na 4. Manza byl sikovny, ve skole prvni rok stravil strasne moc casu, spousta vysledku, i nejake publikace. Pak jsem prisla ja a bylo to v trapu :mrgreen: Ale stejne to stihl krasne v terminu, ja jsem stastna jak blecha, ze jsem se na to dokonceni vubec odhodlala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze