Přijímačky na VŠ 2012/2013

15404
19.11.11 22:05

Přijímačky na VŠ 2012/2013

Zdravím :kytka:

Najde se někdo, kdo se rozhodl studovat VŠ a chystá se na přijímačky?

Pojďte si popovídat, podpořit se a držet si palce! :wink:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
byron
19.11.11 22:13

Ano! Já

• Upravit
byron
19.11.11 22:13

Kam s ehlásíš? Nebo jaký obor ses rozhodla studovat?

• Upravit
3234
20.11.11 01:19

Rhi , tak to tu je zas co? Loni jsme se tu podporovaly a jak to uteklo a máš tu nové přijímací řízení! Držím moc moc moc palce,tentokrát ti to určitě výjde, loni sis to okoukla,tak teď jim to natřeš :dance: I ostatním samozřejmě přeju hodně úspěchů u přijímaček!!!

• načítám...
15404
20.11.11 07:51

Míšo, moc a moc děkuji!! :hug: :hug:

byron, já jsem si rozhodla splnit dlouholetý sen z dětství a hlásím se na lékařskou fakultu :wink: Na všeobecko. Ještě jako pojistku dávám sestru a biologii na přírodovědě.Tak uvidíme :-D Co ty? Kam se hlásíš?

valkil, kam se hlásí dcera? U nás v rodině se hlásí i moje mladší ségra, letos maturuje…jsem proti ní stará vykopávka :-P

• načítám...
7711
20.11.11 08:09

ahoj já jsem je dělala min rok a hodně mě zaskočily otázky typu kdo to byl Svoboda a Gočár jaká je tamto a tohle památka atd.. upřesním že jsem se hlásila na UHK na PdF na speciální pedagogiku 8-o a vůbec netuším proč se nás ptaly na to co je která budova v HK. (mimochodem v HK jsem byla poprvé ptávě na přijímačkác) tak moc všem držím palce.. :kytka:

• načítám...
byron
20.11.11 11:16

Jů tam se chci taky hlásit!

Právě že nevím, c mám očekávat od těch všeobecných… Kamarádka tam dělala bakaláře, ted je na magisterským, a co mi říkala ty všeobecný, tak jsme je věděla, ale na to s enedá moc připravit bych řekla
barbara21 píše:
ahoj já jsem je dělala min rok a hodně mě zaskočily otázky typu kdo to byl Svoboda a Gočár jaká je tamto a tohle památka atd.. upřesním že jsem se hlásila na UHK na PdF na speciální pedagogiku 8-o a vůbec netuším proč se nás ptaly na to co je která budova v HK. (mimochodem v HK jsem byla poprvé ptávě na přijímačkác) tak moc všem držím palce.. :kytka:
  • Upravit
byron
20.11.11 11:17

Barbaro a z čeho jsi s eučila biologii člověka?

• Upravit
byron
20.11.11 11:18

Rhiannon, tak to Tě obdivuju, to je docela běh na dlouhou trat, vid?
Tak držím palce, at se dostaneš

• Upravit
15404
20.11.11 12:00
byron píše:
Rhiannon, tak to Tě obdivuju, to je docela běh na dlouhou trat, vid?
Tak držím palce, at se dostaneš

To je, ale tak do důchodu stejně nepůjdeme, tak co :wink: Budeme hákovat až do smrti, tak proč ne aspoň to, co nás baví :lol: :lol:

Díky, snad se letos zadaří, loni jsem to šla zkusit, ani jsem nedoufala, a nakonec mi to uteklo jen o pár bodů…takže jsem docela koukala :mrgreen: Ale to jsem si dávala přihlášku jen na 1 LF. Teď to bude na 3 :wink:

• načítám...
23847
20.11.11 12:29

Holky, mě by zajímalo, jak je to školným. Mám takové zmatené informace. Je pravda, že když je člověku víc jak 26 let a začíná třeba magisterské studium, tak už musí platit? Nebo platí jen ten, který už jednu VŠ má a studuje další? Třeba Rhiannon, na tu LF, když se dostaneš, tak budeš muset něco platit nebo ne?

• načítám...
15404
20.11.11 12:37
Gina108 píše:
Holky, mě by zajímalo, jak je to školným. Mám takové zmatené informace. Je pravda, že když je člověku víc jak 26 let a začíná třeba magisterské studium, tak už musí platit? Nebo platí jen ten, který už jednu VŠ má a studuje další? Třeba Rhiannon, na tu LF, když se dostaneš, tak budeš muset něco platit nebo ne?

Takhle, teď je to tak, že pokud překročíš stand. dobu studia (3+1 u Bc.), platíš poplatek za překročení studia - je na každé škole individuální, 12-25 tisíc za semestr. Tedy, buď dlouho studuješ jeden obor, nebo se ti obor nelíbí, po 2 letech skočíš, jdeš jinam - tak ty 2 roky se ti započítávají. Je tedy jasný, že poslední rok studia si budeš už muset na té jiné škole platit (protože bude studovat celkem 5 let).Pokud studuješ druhou VŠ, ale tu předchozí už máš ukončenou titulem, platíš jen poplatek za další studium, cca 3500 ročně.
Klasické školné by snad mělo být pro nastupující v roce 2013.
Jinak od 26 let neplatíš škole nic ( s výjimkou toho výše uvedeného), jde o to, že si jen musíš platit zdravotní a sociální, už nejsi student v pravém slova smyslu :wink:

Snad jsem to napsala srozumitelně :oops:

• načítám...
747
20.11.11 19:11

no ahoooj vidim ze uz se to tu rozjelo:-)
no ja kdyz se divala na prijimacky tak nevim nevim jestli to dam:-//

• načítám...
15404
20.11.11 19:18
dexonka píše:

No řekni mi hlavně, kam se teda hlásíš?? :wink: Když jsi získala tu motivaci :wink:

Máme ještě tolik měsíců, to se musí zvládnout!!

• načítám...
747
20.11.11 19:22
rhiannon píše:
dexonka píše:

No řekni mi hlavně, kam se teda hlásíš?? :wink: Když jsi získala tu motivaci :wink:

Máme ještě tolik měsíců, to se musí zvládnout!!

no jelikoz jsem ted v prvaku tak si rikam pokud by mi to vyslo jinde tak ten rok nebude zase tak bolavej,tak jsem si dala trosku vice prihlasek.....
dala jsem si specialni pedagogiku jak do brna tak do ol a pak jeste psychologii-a to je ta tva motivace:-))

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze