Přijímačky na VŠ 2012/2013

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
15404
25.1.12 12:03
sylva píše:
Aho holky,
tak já bych si taky chtěla podat přihlášku na vysokou školu :-) Ale ještě musím odmaturovat :-)(hříchy z mládí :-)
Nevíte jak to je na veterině? Musím mít střední školu s tímto zaměřením?
Děkuji a přeji hodně úspěchu při studiu :-)
Sylva

Ahoj, mám tam kamarádku. Můžeš mít střední jakou chceš, záleží na tobě, jak se připravíš na přijímačky. Všechno jde, když se chce ;) Ale počítej s tím, že dostat se tam nebude vůbec jednoduché a stejně tak studium. Pokud to ale opravdu chceš, zvládneš to ;) Držím palce!

• načítám...
341
25.1.12 12:53

Rhiannon, děkuji.
Asi to nebude jednoduché, to máš pravdu. Ale musím to zkusit a když to nevyjde tak to zkusím příští rok. :-)To budu mít více času na přípravu, protože chemii a biologii, kterou je potřeba k přijímacím zkouškám moc neovládám. A teď nebudu mít tolik času na přípravu, teď je na prvním místě maturita :-)
A jak to zvládá kamarádka? Požadovali nějaké zkušenosti?
Děkuji a přeji hezký den Sylva

• načítám...
15404
25.1.12 13:22

Klidně si dej ten rok na přípravu, není kam spěchat ;) Důchod daleko :D Já se hlásím na medicínu, taky jsem si dala delší čas na přípravu. Maturitu už mám hodně let za sebou, tak jsem si to potřebovala osvěžit :D

Zkušenosti určitě nemusíš mít, ten první rok hlavně stejně strávíš sezením na zadku a drcením knih ;) Pro ní byl ten první rok nejtěžší, říkala, že věděla, že studium bude náročné, ale že až takhle - to prý nečekala :D Ale drží se v pohodě!

• načítám...
25.1.12 13:39

Ahoj holky, můžu se taky přidat?
Já mám vošku v sociální oblasti, pak jsem pět let pracovala a teď mám mimíse a rozhodla jsem se, že bych si taky ráda dodělala VŠ. Chtěla bych jít studovat na PF v ČB obor sociální pedagogika.

Šóš - koukám, že chceš jít taky na PF v ČB, co za obor?

Holky, všem moc držím palce a hodně odhodlání do učení :mavam:

• načítám...
341
25.1.12 14:41

Rhiannon,
tak já si maturitu dám letos. Dělám to dálkově, takže to bylo na 5 let :-) a už jsem konečně v tom pátém :-) Pořád si to osvěžuju, ale nějak se mi to nedaří :-) Je to rok od roku horší, ale když už jsem u toho učení tak bych to chtěla alespoň zkusit. Dívají se i na prospěch ze střední školy, :-) a tam se nemám čím chlubit:-) S dvěma dětma a prací jsem tomu moc nedávala :-)
A nevíš jestli je tam možnost kombinivaného studia? To bude asi problém že?

Díky

• načítám...
15404
25.1.12 14:56
sylva píše:
Rhiannon,
tak já si maturitu dám letos. Dělám to dálkově, takže to bylo na 5 let :-) a už jsem konečně v tom pátém :-) Pořád si to osvěžuju, ale nějak se mi to nedaří :-) Je to rok od roku horší, ale když už jsem u toho učení tak bych to chtěla alespoň zkusit. Dívají se i na prospěch ze střední školy, :-) a tam se nemám čím chlubit:-) S dvěma dětma a prací jsem tomu moc nedávala :-)
A nevíš jestli je tam možnost kombinivaného studia? To bude asi problém že?Díky

Známky jsou jim šumák, ty vědět nechtějí ;) Ale na kombinované studium rovnou zapomeň…minimálně na praktika a semináře ta budeš muset být. Tzn. být klidně každý den ve škole, i když třeba jen na 2 hodiny.Ale takhle dopodrobna to nevím :nevim:

• načítám...
341
25.1.12 19:32

Aha, tak to je problém, jsem z Ostravy :,(

• načítám...
15404
25.1.12 19:43
sylva píše:
Aha, tak to je problém, jsem z Ostravy :,(

Aha :( Zkus ještě mrknout na jejich webovky, určitě tam někde budou mít rozvrh…ale je to jenom denní studium, bohužel :nevim:

• načítám...
341
25.1.12 21:06

Už jsem se dívala, ale nějak se v tom nevyznám :( Mám jim zkusit napsat? Nebo zavolat?
Veterina je jen v Brně?

• načítám...
15404
26.1.12 06:09

Zkus mrknout sem, je tam nějaký rozvrh hodin ;) Je tam vidět, kdy má která skupina co.
 http://fvl.vfu.cz/…p/index.html

Možná, že by šel udělat individuální studijní plán, ale nevím, jak v prváku :think: A jestli vůbec :nevim:

Jojo, veterina je pouze v Brně.

• načítám...
341
26.1.12 12:05

Tak jsem se dívala, moc tomu nerozumím, ale vypadá to že je tam každý den něco. :,( Asi zkusím napsat :(

• načítám...
1692
26.1.12 17:14

veterina

tak přikládám vlastní zkušennost z veteriny. Kdysi jsem se tam dostala, celkem v pohodě. Stačilo se doučit gymnaziální učivo chemie a biologie. Ukončila jsem po prváku. A to jsem původně tvrdila, že se veteriny nikdy nevzdám. Studium je pouze denní, dá se nakombinovat i na 4 dny v týdnu, na mín stěží. Vše povinné, jen přednášky ne, ale těch zase tolik není. Kolikrát musíš sedět nad učením celou noc. Na cvikách normálně zkouší a pokud neumíš, musíš si to v tom týdnu nahradit. Podotýkám, učíš se látku dopředu, takže o to těžší. Nejtěžsí je tam z počátku biochemie - nemá s klasickou chemií nic moc společného a víc jak půlka lidí z ní letí, pak anatomie a patologie. Velmi podobné statistiky. Ted jsou sice podmínky mírnější, ale za nás to bylo cca na 130 přijatých končilo veterinu kolem 20.lidí. Takže doporučuju rozmyslet. Bylo to hodně náročné. Ted dělám dvě vejšky naráz - na pajdáku dva různé obory - a zvládám naprosto bez učení a bez stresů.

• načítám...
ncc1701
26.1.12 17:22
rhiannon píše:
Gina108 píše:
Holky, mě by zajímalo, jak je to školným. Mám takové zmatené informace. Je pravda, že když je člověku víc jak 26 let a začíná třeba magisterské studium, tak už musí platit? Nebo platí jen ten, který už jednu VŠ má a studuje další? Třeba Rhiannon, na tu LF, když se dostaneš, tak budeš muset něco platit nebo ne?

Ahoj, rozumim tomu dobre, ze ja jako absolvent VS, pokud budu chtit studovat dal, budu platit jen 3500 Kc
Takhle, teď je to tak, že pokud překročíš stand. dobu studia (3+1 u Bc.), platíš poplatek za překročení studia - je na každé škole individuální, 12-25 tisíc za semestr. Tedy, buď dlouho studuješ jeden obor, nebo se ti obor nelíbí, po 2 letech skočíš, jdeš jinam - tak ty 2 roky se ti započítávají. Je tedy jasný, že poslední rok studia si budeš už muset na té jiné škole platit (protože bude studovat celkem 5 let).Pokud studuješ druhou VŠ, ale tu předchozí už máš ukončenou titulem, platíš jen poplatek za další studium, cca 3500 ročně.
Klasické školné by snad mělo být pro nastupující v roce 2013.
Jinak od 26 let neplatíš škole nic ( s výjimkou toho výše uvedeného), jde o to, že si jen musíš platit zdravotní a sociální, už nejsi student v pravém slova smyslu :wink:

Snad jsem to napsala srozumitelně :oops:
rhiannon píše:
Gina108 píše:
Holky, mě by zajímalo, jak je to školným. Mám takové zmatené informace. Je pravda, že když je člověku víc jak 26 let a začíná třeba magisterské studium, tak už musí platit? Nebo platí jen ten, který už jednu VŠ má a studuje další? Třeba Rhiannon, na tu LF, když se dostaneš, tak budeš muset něco platit nebo ne?

Takhle, teď je to tak, že pokud překročíš stand. dobu studia (3+1 u Bc.), platíš poplatek za překročení studia - je na každé škole individuální, 12-25 tisíc za semestr. Tedy, buď dlouho studuješ jeden obor, nebo se ti obor nelíbí, po 2 letech skočíš, jdeš jinam - tak ty 2 roky se ti započítávají. Je tedy jasný, že poslední rok studia si budeš už muset na té jiné škole platit (protože bude studovat celkem 5 let).Pokud studuješ druhou VŠ, ale tu předchozí už máš ukončenou titulem, platíš jen poplatek za další studium, cca 3500 ročně.
Klasické školné by snad mělo být pro nastupující v roce 2013.
Jinak od 26 let neplatíš škole nic ( s výjimkou toho výše uvedeného), jde o to, že si jen musíš platit zdravotní a sociální, už nejsi student v pravém slova smyslu :wink:

Snad jsem to napsala srozumitelně :oops:

Ahoj, rozumim tomu dobre, ze ja jako absolvent VS budu pri dalsim studiu platit jen 3500 Kc misto nejakych prumernych 20 tis. za semestr?

• Upravit
15404
26.1.12 17:37

ncc1701 - ano, přesně tak, budeš platit jen poplatek za DALŠÍ studium, tedy cca 3-4 tisíce za rok. Musíš ale mít předešlé studium řádně ukončené titulem. Netýká se to ale samozřejmě toho, pokud máš Bc a budeš chtít studovat navazující Mgr, tam se neplatí nic. A taky to bude platit jen do té doby, než se opravdu zavede školné :?

• načítám...
ncc1701
26.1.12 18:13
rhiannon píše:
ncc1701 - ano, přesně tak, budeš platit jen poplatek za DALŠÍ studium, tedy cca 3-4 tisíce za rok. Musíš ale mít předešlé studium řádně ukončené titulem. Netýká se to ale samozřejmě toho, pokud máš Bc a budeš chtít studovat navazující Mgr, tam se neplatí nic. A taky to bude platit jen do té doby, než se opravdu zavede školné :?

Tak to je dost zajímavá zpráva, uvažuju o studiu IT, ale shánět peníze na školné při mateřské by bylo asi obtížné :-) Díky za info

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze