Výstavba rodinného domu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
29.10.17 21:11

Výstavba RD

Ahoj Lidi potřeboval bych radu
Před rokem jsem koupil pozemek a ten nechal rozdělit na dvě stavební parcely, vypracoval a oběhal stavební povolení na dva RD.
Od začátku to byl plán, že bych to mohl někomu postavit „na klič“ a jet sám na sebe (výpověď v práci )
Teď otázka, když si založim živnost je možné, abych to postavil já „sám“? Nebudou mit banky problém, že mám živnost měsíc?
Děkuji za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31555
29.10.17 22:24

@davson07 pokud chceš stavbu na hypo, je to výrazně složitější a pokud máš živnost, budeš to mít ještě mnohem složitější. Na měsíc trvající živnost ti navíc nikdo nic nepůjčí, musel bys jít buď do hypo bez dokládání příjmů, což je dneska už v podstatě spíš nereálné, a nebo doložit příjmy, většinou u OSVČ chtějí loňské daňové přiznání s tím, že požadavky jsou na takového člověka obvykle mnohem vyšší (a podmínky méně výhodné) než u zaměstnance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
29.10.17 22:36

Špatně jsem to popsal, chtěl bych právě prodat 2 pozemky s tím, že už se může hned začít stavět (stavba povolena ) a já bych to někomu postavil na klíč (co je v projektu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
29.10.17 22:40

@davson07 napad dobrý, ale spíš dej dotaz na modrastrecha.cz tam ty poradí víc a lépe

• Citovat
  • Upravit
31555
29.10.17 22:53

@davson07 a co s tím má společného banka? :think: ty sis založit živnost na výstavbu domů na klíč? Tak to spíš budeš mít problém s důvěrou potenciálních kupujících, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
29.10.17 22:58

@Nimie
To taky, to právě nevim jak to chodi, byl jsem porad zamestnany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
29.10.17 23:19

@davson07 Provádění staveb je živnost vázaná, kde je potřeba vzdělání nebo autorizace.
Jestli budete mít ŽL na staveb. dokončovací práce, tak můžete dělat drobné práce, ale z pohledu investora je to stavba svépomocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
30.10.17 00:41

Ale jinak jako hodit tenhle dotaz tady mezi kojici matky fakt pobavilo :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat