Výstavy se psem - jak začít?

11.8.24 21:54

Výstavy se psem - jak začít?

Ahoj, mám jezevčíka, chci s ním začít chodit na výstavy. Jak začít? Přečetla jsem toho mraky, ale osobní zkušenosti jsou lepší.. :D Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2421
11.8.24 21:58

My mame jine plemeno..na pocatecni info jsme se zeptali chovatele, pak se podivali na internet. stranky (ofiko stranky toho plemene),tam jsem se zaregistrovali na vystavu (jako prvni jsme byli na klubove vystave),zaplatili poplatek a pak jsme jeli.
S sebou urcite vystavni voditko, dokomenty a pak podle mista vystavy (zidlicky, zazemi pro psa -klec/bouda apod)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5263
11.8.24 23:01

Zeptej se chovatele a/nebo si najdi v okoli kurz vystavovani psu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
12.8.24 05:40

Mrkni na dogoffice, tam jsou vsechny vystavy vypsane. Prihlas se na vystavu a bez :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
12.8.24 10:39

Rozhodně se poraď s chovatelem, ten bude vědět, případně poradí, na koho se obrátit.

Ale než půjdeš na výstavu, je spousta věcí, které je nejlepší se naučit dopředu - postoj, manipulaci od cizích, u jezevčíků pravděpodobně i pobyt na stole, jak se ty máš v kruhu hýbat apod.

EDIT: A taky psa navyknout na to prostředí. Je tam spousta lidí, psů, jídla, člověk často bývá ve stresu apod. Ne všichni psi to přejdou bez obtíží hned na první pokus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
12.8.24 10:52

Taky radím chovatele, jestli ho máš někde poblíž. A taky se jet na nějakou výstavu podívat, sednout si ke kruhu s jezevčíkama a koukat. Na začátek jsou dobrý krajský výstavy, je tam málo psů a není to tam tak hektický.
Já měla štěstí, chovatelka mýho psa je moje kolegyně z práce, takže já jela na první výstavu připravená. Pes dostal VN1 a byl 3. nejhezčí štěně výstavy, takže mě to nakoplo do dalších výstav. Teď už je z něj Grand šampion a Veterán šampion. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
12.8.24 18:37

Nejlepší by bylo domluvit se s chovatelem, a až pojede vystavovat, přidat se k němu. Jinak je doporučitelné na nějakou výstavu jen tak s pejskem zajít, podívat se, jak to tam chodí a trochu se otrkat. Psa naučit výstavní postoj, zvyknout, aby si od cizího nechal prohlídnout zuby a sahat po těle. Sebe naučit, jak se se psem chodí v kruhu a jak ho zastavit, aby se pěkně předvedl. Pokud nemáte výstavní vodítko, koupit tenký obojek a tenké vodítko, rozhodně ho nepředvádět na běžném obojku a flexině. Sama tam jít přiměřeně oblečená, velká večerní se nevyžaduje, ale ani tepláky nebudou to pravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný