Vystěhování z bytu partnera

Anonymní
23.6.21 14:46

Vystěhování z bytu partnera

Dobrý den, mám takový problém a nevím jak řešit. S partner a mým synem žijeme ve spol domácnosti obecního bytu. Abych to vzala od začátku… Partner než jsem u něj začala bydlet nadělal dluh na nájmu a hrozilo mu vystěhování já jako naivní jsem zaplatila dluh stím, že nás se synem přihlásí k trvalému pobytu plus rozšířil nájemní smlouvu kde jsme zapsání oba. Bohužel to nevyšlo a partner nechce byt opustit, já přece neodejdu ani nemám kam když jsem mu zaplatila dluh a stejně na nájem sám mít opět nebude :pocitac: Da se stim něco dělat nebo na koho se obrátit??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25897
23.6.21 15:04

Zajít na obec a pokusit se nechat napsat nájem na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.6.21 15:14
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám takový problém a nevím jak řešit. S partner a mým synem žijeme ve spol domácnosti obecního bytu. Abych to vzala od začátku… Partner než jsem u něj začala bydlet nadělal dluh na nájmu a hrozilo mu vystěhování já jako naivní jsem zaplatila dluh stím, že nás se synem přihlásí k trvalému pobytu plus rozšířil nájemní smlouvu kde jsme zapsání oba. Bohužel to nevyšlo a partner nechce byt opustit, já přece neodejdu ani nemám kam když jsem mu zaplatila dluh a stejně na nájem sám mít opět nebude :pocitac: Da se stim něco dělat nebo na koho se obrátit??

Spíš je to tak, že on nemůže bez soudu vystěhovat tebe :nevim: Ale on nikam nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
23.6.21 15:15
@Anonymní píše:

Ty jsi sem už psala že ano? všichni Ti radily ať za něj nic neplatíš, že to špatně dopadne, Tak komu není rady tomu není pomoci.
Pokud tam nemáš trvalý pobyt a nejsi v nájemní smlouvě pochybuju, že se s tím dá něco ve Tvůj prospěch udělat. Kdybys byla bezdětná řeknu Ti patří Ti to a dobře Ti tak.
S oVzhledem k synovi, doufám, že se stane nějaký zázrak a budeš tam moci zůstat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.6.21 15:17
@divine woman píše:
Zajít na obec a pokusit se nechat napsat nájem na sebe.

Jakože by jen tak sebrali někomu nájemní smlouvu? To asi ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
23.6.21 15:25
@Bábrdl píše:
Jakože by jen tak sebrali někomu nájemní smlouvu? To asi ne…

Přesně tak… pokud na tom bytě není teď žádný dluh a smlouva je na přítele zakl. na obci se s ní pravděpodobně vůbec nebudou bavit.
A pokud není se smlouvě ani zapsaná jako, že tam s ním bydlí, asi bych tam raději nechodila vůbec. Teoreticky by mu za to mohli ten byt třeba vzít, ale potom ho dostane další z pořadníku. Ne zakladatelka, která tam bydlí „na černo“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.6.21 15:30
@prokr píše:
Přesně tak… pokud na tom bytě není teď žádný dluh a smlouva je na přítele zakl. na obci se s ní pravděpodobně vůbec nebudou bavit.
A pokud není se smlouvě ani zapsaná jako, že tam s ním bydlí, asi bych tam raději nechodila vůbec. Teoreticky by mu za to mohli ten byt třeba vzít, ale potom ho dostane další z pořadníku. Ne zakladatelka, která tam bydlí „na černo“.

Tak to zas není pravda. Osobu blízkou si k sobě nastěhovat můžete :nevim: Máte pouze informační povinnost. A nesmíte si k sobě nastěhovat těch blízkých osob třeba sedmnáct, když bydlíte v garsonce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
23.6.21 15:33
@Bábrdl píše:
Tak to zas není pravda. Osobu blízkou si k sobě nastěhovat můžete :nevim: Máte pouze informační povinnost. A nesmíte si k sobě nastěhovat těch blízkých osob třeba sedmnáct, když bydlíte v garsonce.

To jistě ano, ale pokud jsem to správně pochopila, tak jde právě o to, že on tu informační povinnost nesplnil. Zakl. tam nemá trvalý pobyt a ani není na hlášená, že tam bydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.6.21 15:36
@prokr píše:
To jistě ano, ale pokud jsem to správně pochopila, tak jde právě o to, že on tu informační povinnost nesplnil. Zakl. tam nemá trvalý pobyt a ani není na hlášená, že tam bydlí.

To ale není problém zakladatelky. Informační povinnost měl on.
Ona tam bydlí, utvořili domácnots a vyhpodizt ji může pouze soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65279
23.6.21 15:37
@Bábrdl píše:

ale musí ji oficiálně nahlásit a platit za ni poplatky. Je otázka, jestli to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.6.21 15:39
@vokishka píše:
ale musí ji oficiálně nahlásit a platit za ni poplatky. Je otázka, jestli to tak je.

Ale to stále není její problém.
Ona nikde „na černo“ nebydlí. Bydlí na základě souhlasu svého druha, to je zcela legitimní. Jestli on splnil informační povinnost a další náležitosti, je jeho problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65279
23.6.21 15:49
@Bábrdl píše:
Ona nikde „na černo“ nebydlí. Bydlí na základě souhlasu svého druha, to je zcela legitimní. Jestli on splnil informační povinnost a další náležitosti, je jeho problém.

no ale ani jeho, on nemá povinnost odejít a nechávat jí byt. Na který ani nemá nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5079
23.6.21 15:57
@Bábrdl píše:

V bytě bydlí legálně ten, kdo je v platné nájemní smlouvě, nebo to vzal majitel na vědomí. Bez souhlasu pronajímatele (vlastníka bytu) může být jen manžel, tomu vznikne společný nájem bytu, dítě které se nájemníkovi narodí, anebo podnájemník, ani jedno zakladatelka není.

Příspěvek upraven 23.06.21 v 16:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
23.6.21 16:06
@prokr píše:
Ty jsi sem už psala že ano? všichni Ti radily ať za něj nic neplatíš, že to špatně dopadne, Tak komu není rady tomu není pomoci.
Pokud tam nemáš trvalý pobyt a nejsi v nájemní smlouvě pochybuju, že se s tím dá něco ve Tvůj prospěch udělat. Kdybys byla bezdětná řeknu Ti patří Ti to a dobře Ti tak.
S oVzhledem k synovi, doufám, že se stane nějaký zázrak a budeš tam moci zůstat :roll:

Myslim, ze to nebylo tak davno, kdy jsme ji psaly, at to nedela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.6.21 16:27
@Luboš P píše:
V bytě bydlí legálně ten, kdo je v platné nájemní smlouvě, nebo to vzal majitel na vědomí. Bez souhlasu pronajímatele (vlastníka bytu) může být jen manžel, tomu vznikne společný nájem bytu, dítě které se nájemníkovi narodí, anebo podnájemník, ani jedno zakladatelka není.Příspěvek upraven 23.06.21 v 16:08

To si asi nerozumíme.
Ale jistě, ona nemá právo tam bydlet. Já neříkám, že má. A nezáleží na tom, jestli nájemník splnil své povinnosti, ono stačí že odvolal svůj souhlas.

Já jen říkám, že ji nemůže jen tak vystěhovat. Jen soudně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný