Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Fond oprav má hradit majitel, z utrženého nájmu
Celé je to nějak divné.
@Anonymní píše:
Dobrý den, už delší dobu sháním nějaký byt ale je to hodně velký problém. Teď jsem narazila na jeden krásný, ale co mě zarazilo bylo že nájemce hradí 1 800 do fondu oprav. Pokud se nepletu tak to hradí majitel ne? další věc je u provize realitní kanceláře že požadují i DPH, ale jak vysoké je to už nepíšou. Ještě jsem se s tím u žádného inzerátu nesetkala ale vůbec se mi to nelíbí.
Tak do toho bych nešel, tady se nejspíš sešla idiotská realitka s idiotským majitelem.
Nedávno jsem si fond oprav zjišťovala. Má ho hradit majitel bytu, ale pokud se s nájemcem domluví, může být součástí nájmu. Ve smlouvě to musí být vysloveně uvedeno. Ono je to ve výsledku jedno. Vím, že většina pronajímatelů dá o tu částku vyšší nájem. Oficiálně to platí on, ale ve skutečnosti nájemce.
Dobrý den, už delší dobu sháním nějaký byt ale je to hodně velký problém. Teď jsem narazila na jeden krásný, ale co mě zarazilo bylo že nájemce hradí 1 800 do fondu oprav. Pokud se nepletu tak to hradí majitel ne? další věc je u provize realitní kanceláře že požadují i DPH, ale jak vysoké je to už nepíšou. Ještě jsem se s tím u žádného inzerátu nesetkala ale vůbec se mi to nelíbí.