Pronájem bytu - fond oprav a provize

Anonymní
22.6.21 10:09

Pronájem bytu - fond oprav a provize

Dobrý den, už delší dobu sháním nějaký byt ale je to hodně velký problém. Teď jsem narazila na jeden krásný, ale co mě zarazilo bylo že nájemce hradí 1 800 do fondu oprav. Pokud se nepletu tak to hradí majitel ne? další věc je u provize realitní kanceláře že požadují i DPH, ale jak vysoké je to už nepíšou. Ještě jsem se s tím u žádného inzerátu nesetkala ale vůbec se mi to nelíbí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33860
22.6.21 10:23

Fond oprav má hradit majitel, z utrženého nájmu :think: Celé je to nějak divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15925
22.6.21 10:52
@Anonymní píše:
Dobrý den, už delší dobu sháním nějaký byt ale je to hodně velký problém. Teď jsem narazila na jeden krásný, ale co mě zarazilo bylo že nájemce hradí 1 800 do fondu oprav. Pokud se nepletu tak to hradí majitel ne? další věc je u provize realitní kanceláře že požadují i DPH, ale jak vysoké je to už nepíšou. Ještě jsem se s tím u žádného inzerátu nesetkala ale vůbec se mi to nelíbí.

Tak do toho bych nešel, tady se nejspíš sešla idiotská realitka s idiotským majitelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
22.6.21 17:57

Nedávno jsem si fond oprav zjišťovala. Má ho hradit majitel bytu, ale pokud se s nájemcem domluví, může být součástí nájmu. Ve smlouvě to musí být vysloveně uvedeno. Ono je to ve výsledku jedno. Vím, že většina pronajímatelů dá o tu částku vyšší nájem. Oficiálně to platí on, ale ve skutečnosti nájemce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný