Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já bych asi počkala, až to tam nebude cítit vůbec
přeci jen je to chemie. Malému se podle mě nic nestane, stříkala jsi to ráno a on šel za 4 hodiny, když to nebudete stříkat každý den tak pro jednou mu to neublíží neboj ![]()
Ahoj,
já pokud savuji tak větrám a to dost intenzivě. Je to opravu jen o tom jak vyvětráš a jak dobře ti to savo vyschlo. Jinak není dobré ty výpary vdechovat. Co se týká malého neumím posoudit, také záleží jak hodně byl pokoj vystříkaný, je možné, že ho bude bolet hlava a může i z toho zvracet, nebo mu vůbec nic nebude.
Každý reaguje jinak.
Ja jen potom necham otevreny chvilu okno..ale pokoj neopoustime…v nemocnici si taky v obklopeni sava…v bazenu se koupes v chloru…z vodovodniho kohoutku se ladujes chlorem…ja bych z toho nedelala kovbojku…je to proste desinfekce no.
Předpokládám, že jsi vyvětrala, takže po čtyřech hodinách bych už strach neměla. Chlor holt smrdí dlouho
My vždycky vystříkáme ráno, přes den větráme a večer tam spíme. Jak se zavřou okna tak je fakt že to ještě cítit je ale nikdy nám ani malýmu nic nebylo
Naposledy jsem vystříkala ložnici Savem někdy dopoledne a večer to tam bylo furt cítít, i když bylo celý den otevřené okno. Vysmrádlo to až druhý den
Samozřejmě jsme v tom spali ![]()
Příspěvek upraven 05.12.12 v 23:29
Taky myslím, že by to už ublížit nemělo.
Našla jsem Bezpečnostní list, tam píšou jako nejdůležitější symptom dráždivý účinek. Což chápu tak, že při vdechnutí bude dráždit ke kašli - pokud to nepozoruješ, řekla bych, že nic jiného by se projevit nemělo.
Jen poznámka k tomu Savu - na omítku to není zrovna dobré (i když to na něm píšou). V Savu je obsažená sůl, ta na sebe váže vodu, takže ta omítka je po nastříkání Savem ještě vlhčí, než byla dřív.
Savo je vhodné na omyvatelné povrchy, na omítku je dobrý třeba Fungispray Super:
http://www.stachema.cz/1/index.php?…
Pokud nemáte nějakou větší vlhkost v tom pokoji, tak to asi vadit nebude, jen mi to nedalo - my s plísní bojujeme hrozně a ten Fungisan se nám osvědčil. Savem jsme si to první rok dost zhoršili. ![]()
My jsme nedavno strikali sanalem, coz je vetsi dryak nez savo a spali jsme dve noci mimo radeji
My stříkali savem určeným na plísně na stěnách, osvědčilo se nám to i na chalupě. Doma jsme stříkali ložnici a koupelnu a vyvětralo se to, v koupelně jsme to nechali působit, setřeli a vyvětrali. Je to šílený smrad, ale nemělo by to mít tak katastrofální důsledky, když se v tom člověk nadechne
Nedělala bych z toho kovbojku. Taky musím občas vystříkat rohy pod okny savem, k vůli plísním.
Vyvětrám pořádně, nikam nás k vůli tomu neevakuují. Pokud to jde, nechám potom otevřenou ventilačku co nejdéle.
Malinkou dcerku dávám bezprostředně po nastříkání do jiné místnosti, ale po hodině už to nehrotím.
Taky jsem vystříkávala, vyvětrala ale cítit to ještě šlo ale v pohodě spíš mě to dělá zle pak to cítím ještě i mimo místnost savo je hrozně vlezlé ale nic malému nebude pokud u toho vyloženě nestál
Tak já loni udělala taky tu hovadinu, že jsem použila savo na plísen a vystříkala jsem půl místnosti. Sice jsem dost větrala, ale bylo mi to k ničemu, protože do pár hodin mi bylo šíleně zle a nemohla jsem dýchat a pak nastoipila horečka a museli mě odvést rychlou. Doktoři hnedka přišli na to, že jsem si tím vdechováním sava otrávila plíce a vznikl mi z té otavy těžký zápal plic a zkončila jsem ve špitále. Os té doby nesmím používat žádné chemikálie a musim chodit pravidelně na rentgen plic.
Takže bacha, se savem opatrně, jsem toho jasným důkazem, že je to zdraví škodlivý, ikdyž někdo říká že ne, je to hloupost.
@Jančakecalka
já jsem jednu dobu uklízela ve škole savem jsem dělala denně ale nic mi nikdy nebylo záleží na člověku jak je k tomu náchylný ![]()
Ahoj holky poradte prosim. Dneska rano jsme vystrikali roh pokoje savem proti plisnim, jak dlouho mame byt mimo nej? Savo je tam porad citit, ale nekdo mi tvrdi, ze to uz nebezpecne pri dychani neni. Jeste jde o to, ze jsem to rano vystrikala a tak za 4 hodiny si tam sla lehnout moje mamka s mym rocnim synem, hlidala mi ho a nevim jestli si to neuvedomila nebo co. Ted mam strach, aby se malymu neco nestalo. Radeji anonym, diky. Ted jsme prestehovany v pokojiku.