Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Aleriga - obchodka opět na scéně, no nevzpomínala jsi to nedávno? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, chodím do 9.tridy a letos jsem si to dost pokazila, já loni v 8. měla na vysvědčení v 1 pololetí 3 dvojky jinak 1,ve druhém jsem měla 2 dvojky jinak 1,ale teď v 9.budu asi nejspíš jednu 3 z matiky a dvě dvojky jinak 1, tu 3 už neopravim, už to nestihnu.
Chtěla jsem jít na obchodku, myslíte, že na ni mám známky a že je šance?
Na té obchodce jsou obory ekonomické lyceum a obchodní akademie.
Průměr tehle tří vysvědčení mi vychází 1,2¨.
Vím, že je to tu až od 16,ale fakt potřebuji poradit.
je mi 15 a stejně mi bude za 3 měsíce 16,měla jsem odklad
V cem ti asi tak mame poradit. Nikdo nevi, jaky je u vas zajem, jak velky duraz da skola na vysvědčení, jak udelas prijimacky. Mas možnost tri skol, tak tam proste dejte přihlášku.
Musíš se podívat na podmínky té konkrétní školy. Ale mnohem víc než na vysvědčení bude záležet na tom, jak se ti povede napsat přijímací testy. Takže bych maximum síly napnula do intenzivní přípravy.
@vokishka letos v dubnu se na obor obchodní akademie hlásilo 133 a brali 60
Dulezite je, kolik bodu davaji za vysvedceni, respektive o kolik bodu prijdes (pocita se jen prumer, nebo za vysvedceni s trojkou neni nic atd.) a na kolik jsi schopna napsat test. Kdyz nevime, kolik mel posledni prijaty, jaka jsou kriteria prijeti, o jakou skolu, mesto se jedna, tezko muzeme poradit. To se opravdu neda pausalizovat. To si musis spocitat sama. Jdi na den otevrenych dveri a informuj se.
@Anonymní píše:
@vokishka letos v dubnu se na obor obchodní akademie hlásilo 133 a brali píše: Více
Stejne zalezi na prijimackach, podstatne jsou vsechny veci dohromady. Priprav se na ne a uvidis. Nic jiného stejne nejde delat, co chces slyset. Nikdo ti nerekne, jak to bude.
@Anonymní píše:
@vokishka letos v dubnu se na obor obchodní akademie hlásilo 133 a brali píše: Více
Tak to je krásný poměr. Část uchazečů zpravidla odpadne, protože tahle škola pro ně nebude prioritní, část uchazečů bude mít horší výsledek v přijímačkách… Tady bych to viděla tak, že stržení bodů za špatnou známkou nebude hrát až takovou roli. Na opravu známky máš ještě měsíc, na tvém místě bych zkusila učitelku požádat o přezkoušení. Ale pokud to opravdu nejde, tak bych to za až jako takový průšvih neviděla, pořád ta šance dostat se je docela velká. Je ale potřeba se naučit na přijímačky, z té matiky se taky budou dělat.
Ahoj, chodím do 9.tridy a letos jsem si to dost pokazila, já loni v 8. měla na vysvědčení v 1 pololetí 3 dvojky jinak 1,ve druhém jsem měla 2 dvojky jinak 1,ale teď v 9.budu asi nejspíš jednu 3 z matiky a dvě dvojky jinak 1, tu 3 už neopravim, už to nestihnu.
Chtěla jsem jít na obchodku, myslíte, že na ni mám známky a že je šance?
Na té obchodce jsou obory ekonomické lyceum a obchodní akademie.
Průměr tehle tří vysvědčení mi vychází 1,2¨.
Vím, že je to tu až od 16,ale fakt potřebuji poradit.
je mi 15 a stejně mi bude za 3 měsíce 16,měla jsem odklad