Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Bývá to u respiračních infektů vcelku běžné. Mohli ještě uvést, že infiltrativní změny nejsou přítomny, aby byl popis jednoznačný.
Kašel 3 týdny u jídla? Jako že mu zaskakuje jídlo a pak kašle? Kašle více po ulehnutí nebo v souvislosti s námahou? Reflux se zvažoval?
@Doctus Nejdřív to vypadalo jako běžné nachlazení, kašel, škrábání v krku a trochu bolest na hrudní kosti. Jenže se to postupem času smrsklo jen na kašel při jídle. Zkusila jsem nasadit gastrotuss na pár dní, ale výsledek nebyl. Tak jsme pak zamířili k lékaři. Při námaze bez problémů, v noci ok. Mohlo by to být asi i psychické, ale chtěla jsem vyloučit jiné příčiny. Zakl.
Zápal plic na RTG není, kašel při jídle není příliš „běžný“. Jak staré je dítě, pokud od 6 let výše, zkusil bych Guajacuran tbl. 1 tbl. ráno, mohl by odstínit případný psychogenní kašel při jídle.
Ahoj,
je tu prosím někdo, kdo by mi dokázal vysvětlit tento nález z rtg syna?
Akcentovaná hilová kresba cévní bilat., jinak obraz hrudních orgánů věku a habitu přiměřený.
Lékař už dnes není, takže na něj s dotazem mužů až v pondělí. Na rtg byl kvůli suchému kašli, který se objevuje cca 3 týdny, nyní hlavně u jídla.