Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Včera večer při praní mi nešťastnou náhodou vytekla pračka. Ač jsem to uklidila hned, vytopilo to sousedku pod nami. Ale nijak závratně, pouze strop. Jako kompenzace ji bylo nabídnuto vymalování malířem, s čímž souhlasila. Co je v této situaci standartem? Nechat opravit do původního stavu? Paní je totiz vycurana, a já bych nerada platila milion jejich vymyslů. Uznávám, že to je moje chyba ale jsem na tě a nemuzu dát za vymalovani třeba 15m čtverečních x tisíc. Protože toho využije, a nechá si udělat i to co by si sama neudělala
U nás nevytekla pračka, ale praskl sifon pod vanou. Takže veškerá voda z koupání tekla rovnou k sousedům a to po dva dny. Řešili jsme přes pojistku. Ale i tak jsem vše musela zařizovat sama. Takže jsem vše nafotila, domluvila se na postupu opravy a objednala malíře. Nechala si od něj vystavit fakturu a se vším na pojišťovnu.
Malíře sežeň sama, zeptej se, kdy se jí to hodí, půjdeš tam s ním, a ukážeš mu, co má vymalovat, ať ti řekne cenu
@slavuska1 tak to chci udělat, malíře ma domluveneho, v týdnu se prije na to podivat a propocitat. Spíš mi jde o to, že jestli to tam má třeba na bílo, tak aby nezacla, ze to chcr na fialovou s puntikem, což jr samodrazsi než původní bila.. mě by teda tohle nenapadlo s tím přišel přítel aby to neudelala a my pak nezsplatili silenou palku
Radím udělat pojistku, příště to nemusí skončit jen u stropu. A myslím, že si vymýšlet nemůže, prostě to uvedete do původního stavu.
Taky se mi bohužel dnes stalo. Vypadla mi hadice z vany. Uklidila jsem hned, když jsem zjistila. Nebyla to „celá“pračka. Stalo se vám taky? Znamená to jisté vytopení sousedů? Zatím nikdo nepřišel ![]()
@Lenika85 ano, dřív jsme mívali taky odpad do vany a hlídalo se to, protože cca 2× hadice vypadla a zatopila koupelnu. Pokud jste stihli včas uklidit, je možnost, že voda k sousedům neprotekla.
@Lenika85 nemusí to být vytopené, záleží kolik vody uteklo, počkala bych, zda se případně ozvou…