Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nastříkat to celé, ať to změní barvu komplet? Nebo přefoliovat
Fakt nevím, myslím, že je to vyžrané
Jestli neni ten povrch poskozeny, tak bych to taky nastrikala cele, at je to ciste cele
.
http://nabytek.neko-vm.cz/…-dvirky-O17/
Příspěvek upraven 26.03.15 v 08:03
@AnastazieB píše:
Jestli neni ten povrch poskozeny, tak bych to taky nastrikala cele, at je to ciste cele.
Celé to nenastříkám, protože lahvička číslo 1) už se nevyrábí, má jiný obal, může mít i trochu jiné složení. Lahvička 2) mi přijde po přečtení složení jako pěkný driák.
Pustilo to čističem oken s pruhlednou barvou, modrou bych na to raději nedala
holky, uff!!! jsem nadobro vyléčená z extrémního a neuváženého drhnutí věcí v bytě.
Pojdte si psát, co čím myjete. nejen v kuchyni.
Tak já začínám:
skoro vše jarem - i podlahu (dlažba)
Cif-žlutý nebo bílý - kuchyň, wc, koupelna
ocet - dtto
Savo - žluté klasika - wc
Savo wc levandule fialový nebo Savo vodní kámen - wc i koupelna
firmy nevím, doplním, až budu doma
prach jen prachovkou, žádnou chemii, jinak vím, že existuje něco na dřevěný nábytek a parkety
@Anonymní píše:
Pustilo to čističem oken s pruhlednou barvou, modrou bych na to raději nedalaholky, uff!!! jsem nadobro vyléčená z extrémního a neuváženého drhnutí věcí v bytě.
jo? Mohla bys, prosím, napsat jakým? To, co jsi psala jsem bohužel udělala v kuchyni taky na pochromované troubě. Jsem trouba, že jsem na obrázku viděla troubu a čistila tím tu naší
a nepřečetla si, že to na chrom není…
@tasa nenakupuju podle značek (kromě Jaru) takže jen typy prostředků -
wc - domestos nebo jiný sajrajt na wc
koupelna - tekutý písek, případně ocet na dlaždice
nábytek - leštěnka (máme černý, je na tom vidět všechno)
podlaha - Jar
kuchyň - Jar nebo odmašťovač ve spreji
okna - Clin
Podlahy-drive Jar, ted mam koupeny Sanytol na podlahu
Kuchyn-Sanytol, sporak a trouba mam z Lidlu W5 myslim
Koupelna-tekuty pisek, Sanytol
Zachod-WC Duck, Sanytol
Okna-W5 z Lidlu
Nabytek navlhcenou hadrou
@Anonymní píše:
Celé to nenastříkám, protože lahvička číslo 1) už se nevyrábí, má jiný obal, může mít i trochu jiné složení. Lahvička 2) mi přijde po přečtení složení jako pěkný driák.
Ano, Cif na kuchyň má jiné složení než ten původní zelený.. Jediné plus co jsem na něm našla je, že tak nesmrdí, ale lepší byl ten zelený..
Podlahy - aktuálně Ajax na lino, ale popravdě podle toho co je v akci..:D
když není doma nic na podlahu jar s octem, většinou přídávám i Savo prim./máme psa/
Kuchyň - Cif na kuchyň, jinak ocet, kyselina citronová a na sklokeramku Bril, skříňky a podobně Jar a následně leštěnka
Koupelna - tekutý Cif /zelený/, ocet /nic jiného ten vodní kámen nesežere/, hydroxid na odpady
WC - Domestos, ocet na vodní kámen, závěs od Brefu
Okna - Iron, nic lepšího než je okena jsem nenašla
Nábytek a dveře - Jar na fleky /hlavně od psa/ a pak leštěnku ve spreji z Kauflandu
Ale na uklid celého bytu si vystačím s Jarem, Octem, okenou a Savem
@AdelaHores píše:čistič na okna z DM, firma Denkmit, průhledna barva přípravku, s rozprašovačem. dávala jsem tu někde výše odkaz, píšou, kolikaprocentním alkoholem, který v čistíčích oken je, čistit. koukni na ten odkaz
jo? Mohla bys, prosím, napsat jakým? To, co jsi psala jsem bohužel udělala v kuchyni taky na pochromované troubě. Jsem trouba, že jsem na obrázku viděla troubu a čistila tím tu našía nepřečetla si, že to na chrom není…
@white_black píše:
Podlahy - aktuálně Ajax na lino, ale popravdě podle toho co je v akci..:D
když není doma nic na podlahu jar s octem, většinou přídávám i Savo prim./máme psa/
Kuchyň - Cif na kuchyň, jinak ocet, kyselina citronová a na sklokeramku Bril, skříňky a podobně Jar a následně leštěnka
Koupelna - tekutý Cif /zelený/, ocet /nic jiného ten vodní kámen nesežere/, hydroxid na odpady
WC - Domestos, ocet na vodní kámen, závěs od Brefu
Okna - Iron, nic lepšího než je okena jsem nenašla
Nábytek a dveře - Jar na fleky /hlavně od psa/ a pak leštěnku ve spreji z KauflanduAle na uklid celého bytu si vystačím s Jarem, Octem, okenou a Savem
namixovat jar s octem me nenapadlo, ale zkusim to.
někdo někde psal, ze čistí práškem do pečiva něco. netusíte co to mohlo být? že by stříbro? asi něco, kde je potřeba, aby ten čistič byl abrazivní
@Anonymní píše: čistič na okna z DM, firma Denkmit, průhledna barva přípravku, s rozprašovačem. dávala jsem tu někde výše odkaz, píšou, kolikaprocentním alkoholem, který v čistíčích oken je, čistit. koukni na ten odkaz
děkuji moc ![]()
Protože jsem úplně blbá, a včera jsem byla zjevně úplně mimo, tak jsem nastříkala foliovaná dvířka kuchyňské linky z Ikea(série Lidingo) nějakým sajrajtem, původní špína pustila, zato teď jsou tam čůrky toho, co jsem na to nastříkala.Začínám se bát, jestli to nevyžralo barvu nebo zda se to nezažralo.Definitivně. Nastříkala jsem na to něco, co se má zkoušet v růžku dvířek a něco, co se nemá nechávat dlouho působi - jednak
Zkoušela jsem to dát dolů Jarem, citronem, octem. Prd. čím ještě byste to zkusily? Nebo neznáte nějakou help linku, např. v barvy laky, co já vím, kde se tímto zabývají.Omluva za anonym, stydím se za svou do nebe volající blbost. Dík.