Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den holky,
mám takový dotaz, vůbec nevím co si mám myslet.
Před třemi týdny jsem byla u gynekologa, dělal mi cystoskopiscké výtěry(nevím jak se to přesně píše), dneska jsem si volala na výsledky a mluvila jsem se sestrou, řekla mi, že ve výsledkách vidí že mám nějaký zánět(odborný název už si nepamatuju), ptala se jestli mám nějaké problémy a když jsem řekla že ne, tak řekla kontrola za půl roku a nashledanou. Nic víc.
Nevíte někdo co by to mohlo být za zánět? Co z toho vyplívá? Chceme s manželem další miminko, tak se raději ptám aby nebyli zbytečně nějaké problémy.
Prosím poraďte.
Ahojky,
mozna to neni nic vazneho, ale cekala bych, ze ti nabidnou, zda chces lek napsat nebo ne. Kazdopadne ja bych se zeptala toho doktora, aby ti to vysvetlil a doporucil ti lecbu. Nejen v dobe planovani rodiny bych kazdy zanet nechala vylecit. Mozna ti daji jen nejake cipky na 14 dni atp. Urcite je lepsi, kdyz budes v tehotenstvi naprosto zdrava.
Tak hodne stesti!
Marki
Ahoj, myslim ze najlepsie ti na tvoje otazky odpovie tvoj lekar, nie?
Nic v zlom. A radsej to nezanedbaj.
Ahoj,
určitě bych tam zavolala znovu a chtěla mluvit s lékařem, co to jako za zánět má být, co by se mělo dělat, jestli bych neměla přijít do ordinace, aby se na mě podíval.
Sestra asi usoudila, že když nemáš žádné problémy (pálení, svědění, výtok ap), že už ti nic není, tudíž chodit nemusíš. Ale pokud jsi nějaký problém necítila, ani když ti brali stěry, tak zánět stále může probíhat, aniž bys o tom věděla.
Léky - čípky, vaginální tablety apod. můžou být i jen na 6 dní, záleží na lékaři.
sisina
Ahoj urcite bych si zasla nebo zavolala zpet k doktorovi a zeptala bych se na to poradne.A jestli je to treba lecit,tak at ti neco predepise.Urcite bych to nenechala jen tak.Petra
Ahoj, se zanety ktere se neleci mam zkusenosti. Od Dr. vim ze v tele sou urcite kvasinky a viry ktere kdyz „se rozmuzou“ vznikne zanet(napr. silny svedivy vytok)a ten se leky da pouze zmirnit ale ty urcite kvasinky atd. to neodstrani. Ale prave toto pri mem prvnim tehu zapricinilo ze se dcera narodila v 27tt, bylo mi vysvetleno ze proste v tele bylo neco ciziho a na to se ty „kvasinky“ nabalovali az vznikl zanet ktery nasledne presel do plodove vody. Pri druhem tehu uz se toto hlidalo, zacinajici zanet se vylecil a dcera se narodila ve 39tt. Takze momentalne na tvem miste bych si z toho hlavu nelamala kdyz se citis normalne ale pri tehu si to ohlidej aby ti delaly kontrolni vytery. Me podruhe delali o dva vice nez se dela normalne. Sany.
Zřejmě jsi měla lehce změněný MOP(mikrobiální obraz poševní).Je několik typů,1 je normální a 2 vlastně taky,jen to znamená,že je v pochvě nějaká ta bakterie navíc a nemusí to ještě znamenat zánět.
Každopádně bych se určitě lékaře přeptala,pro jistotu,když chcete mít miminko.
A kvasinky jsou hoooodně nepříjemné,ale ne nebezpečné pro mimi,předčasný porod bývá v důsledku bakteriální infekce,ne kvasinkové.
Hanka
Ahoj…
Každopádně bych se přeptala doktora, jestli by se to nemělo nějak léčit a taky s ohledem na to, že chcete miminko.
ahojky,
samozřejmně nejlépe bude, když se zeptáš svého gynekologa, ale při surfování na internetu jsem narazila na gynekologickou poradnu, kde by ti mohli pomoci. Pana doktora Malíka,který poradnu vede, dokonce znám, je to skvělý lékař a velký odborník především na umělé oplodnění.
Adresa je: www.gyneko.cz
Tak ať ti vše dobře dopadne. Hanka