Kočárek - pověra

577
18.11.05 14:04

Kočárek - pověra

Přeji krásný den všem uživatelům eMimina!
Jsem na počátku 18tt. V týdnu jsme s manželem koupili kočárek pro naše první miminko.
Když jsem telefonovala s mamkou a radostně jí sdělovala, že budeme kupovat kočárek, tak se na mě pěkně rozlobila. Prý nemá být kočárek doma před narozením děťátka. Musela jsem jí slíbit, že kočárek uložíme ke známým… nemyslím si, že jsem pověrčivá, ale pro jistotu a hlavně mamčin klid jsme kočárek nakonec opravdu uložili ke známým.
Zajímalo by mě, jak jste tuto situaci řešili u vás doma?
Díky Vlasta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1403
18.11.05 14:07

Tak mamka taky lomila rukama, jenze k nim jsme ho dat nemohli, pry jen do garaze a to jsem teda nechtela, aby byl smradlavej od vyfuku, takze jsme ho meli doma uz od 5 mesice :-) Kupovali jsme ho totiz na veletrhu se 40% slevou (no nekup to :-)
mej se krasne
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
18.11.05 14:15

...

Ahoj,

my jsme kočárek „uskladnili“ u tatínka v práci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
18.11.05 14:19

Ahoj,
kočárek ještě nemáme, ale máme na něj už rezervované parkovací místo u našich. Tuhle pověru dodržím, ale upřímně by mě zajímalo, proč zrovna kočár nemá být pod jednou střechou s těhotnou a ne třeba postýlka, vanička, sedačka a milion dalších věcí :-)
Claudie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
18.11.05 14:24

my tuhle pověru neřešíme. Kočár je doma v budoucím děcáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
18.11.05 14:40

Je to prostě jen pověra z dob minulých, ale těch je kolem těhotenství opředeno hodně, třeba že si těhotná žena nesmí šahat na obličej, jinak ho bude mít dítě zdeformovaný (pěkná blbost), nebo že nesmí stát pod prádelní šňůrou, jinak se dítěti zamotá pupeční šňůra kolem krku atd. Myslím, že to vzniklo proto, že pokud došlo ke komplikacím, narození mrtvého dítěte atp. , žena měla ještě větší stres, když už doma měla výbavu a kočár (vaničky, autosedačky atp. se v té době neřešily) a protože v té době k takovým komplikacím docházelo mnohem častěji, tak se to prostě vžilo. Myslím, že ta pověra pochází minimálně z počátku 20.století, protože ji zná i moje prababička. Toť můj názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.11.05 14:45

Na pověry moc nedám, ale přeci… moje mamka když čekala mou sestru kupovala nový kočárek (v roce 1972) na inzerát, přišla k paní a ta jí řekla, že miminko umřelo…Vím, že to je jen pověra a neštěstí nemá vliv na to jestli máte nebo nemáte kočárek (znám dost lidí, kteří měli kočárek doma a nic zlého se nepřihodilo). S manželem jsme to vyřešili tak, že jsme jej uchovali u dědy. To jen pro klidné svědomí, aby ten červík pochybností a strachu nehlodal. Ještě to byla celkem legrace, děda nevěděl zda čekáme holčičku nebo kluka, no a podle barvy kočárku (modrá) usuzoval a přesvědčoval, že to bude kluk…nebyl, máme holčičku jak vyšitou. Krásné těhu. Iva

• Citovat
  • Upravit
308
18.11.05 14:55

Ahoj holky,
jsou to jen pověry. Moje mamka mi řekla, že na kočárku to vůbec není, protože ona na první miminko neměla ani skoro nic koupené a zemřelo při porodu :( a na druhé měla doma vše včetně kočárku a má starší sestra je zdravá :D
Takže ne vše, co se povídá, je pravda - naštěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
18.11.05 16:22

Ahoj, pri prvnim ditku sme nakupovali az pred porodem, a tech par dni sme to meli uz doma. Pri druhem uz sem od pocatku tehu mela vsechny veci na dite doma, no preci nebudu stehovat postylku, kocar, krabice s hadrama atd. k nekomu :roll: Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
18.11.05 17:21

Ahoj,
nám v obchodě nabídli uskladnění kočáru až do narození mimi, takže jsem ho koupili, ale doma byl až po našem návratu z porodnice. Jinak jsme děsně moderní a pokrokoví :lol:

měj se pěkně,
maya + adélka skoro 8 m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
18.11.05 18:02

Ahoj,
my měli kočárek u mamky. Hlavně pro klid mamky, ale já bych si neodpustila, že jsem měla kočárek doma kdyby se něco stalo :cry:
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
18.11.05 18:14

Ahoj,taky jsme měli kočárek koupený a uskladněný v obchodě.Manžel ho vyzvedl až když se miminka narodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
18.11.05 18:14

Jsou to všechno pověry, moc tomu nepodléhejte, ať si jenom podvědomím nic nepřivoláte! Já bych už tak ráda měla kočárek, ale zatím na něj nemáme, tak musíme šetřit, neboť chci nový!
Ale mamky jsou na to opravdu citlivé, moje mamča taky říká ať počkáme až se to narodí, ale nedokážu si představit jak budu s malým běhat po obchodech a shánět kočárek!
Není nad to mít vše už hezky připraveno! My toho ještě moc nemáme a začínám být z toho nervózní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
19.11.05 09:41

Danny,
já začala nakupovat po 28.tt., před tím jsem nechtěla…kdyby něco :? A stihli jsme to krásně všechno během měsíce. Takže klid :wink:
A proč mít ten kočárek doma, když může být u rodičů nebo v obchodě? Je jasný, že je to pověra, ale dovedeš si představit, že si ho necháš doma a s mimi se něco stane???? Já bych určitě myslela i na to, že jsem neměla mít doma ten kočárek…i když je to blbost :cry:
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
19.11.05 10:01

Dejte sbohem pověrám!

Všechny pověry jsou k ničemu a jsou jen škodlivé. Místo toho by se budoucí maminky měly zabývat svým zdravím. Dnes je přece těhotná žena na tom nesrovnatelně lépe, co se týče prenatální péče, než za doby našich babiček i maminek. To, že při porodu se může stát i nečekaná komplikace, s tím už se musí bohužel počítat. Ale úmrtnost novorozenců je v současné době tak nízká, že se nemusíte obávat. A rozhodně na tuto statistiku nemá vliv, jestli máte kočárek před porodem doma nebo ne. A po narození zase záleží na vaší správné péči, aby miminko nebylo ohroženo na zdraví a životě. A to přeci každá správná maminka zvládne a s láskou.
Promiňte, že píšu tak trochu dramatickým tónem, ale je třeba těm hloupým pověrám dát sbohem. Takto bych argumentovala proti těm, kteří na ty pověry ještě věří. A navíc si myslím, že pro matku, která se se svým miminkem vrátí z porodnice je úplně nejlepší, když má všechno doma připravené.
U nás se naštěstí tyto problémy nemusely překonávat.
Zdravá miminka Vám přeje Marki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky