Těhotenství a chřipka

15.11.05 08:32

Těhotenství a chřipka

Ahoj Holky,
potřebuju radu. jsem ve 14 týdnu a dostala jsem chřipku nebo něco takového. Jsem strachy bez sebe, že to může ublížit miminku. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Já se v noci budím strachy a pořád je mi do breku i když vím, že ten stres je pro mimi taky špatnej. U doktorky jsem nebyla, protože se tam strašně dlouho čeká mezi jinými nemocnými a stejně by mi nic nenapsala.
Díky za radu Karolína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26862
15.11.05 08:38

Tak to nechápu :?: :! :?: Píšeš, že jsi nemocná, ale k Dr. nejdeš? :! :! :! Přece stačí sestře říct, že jsi těhotná a ona Tě vezme hned bez čekání. Aspoň v každé normální ordinaci to tak chodí.
Na Tvém místě bych se hned zbalila a šla k Dr. Nebo chceš opravdu riskovat :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.05 08:41

těhotenství a chřipka

Mě doktorka dřív neveme, mám to vyzkoušený. Musela bych sedět v čekárně dvě hodiny a dodělala bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
15.11.05 08:44

Ahoj Karolínko,
zeptej se svojí gynekoložky, ale myslím, že ti řekne, že teď už miminko v takovém ohrožení není. Nejhorší jsou první tři měsíce a ty už máš za sebou :wink: Já mám chřipku teď a jediná nevýhoda těhotných je ta, že se toho hůř zbavují, protože nechceme brát moc léků. Ale jinak doporučuju sprej do nosu /Olynth apod./ a kdyby byla horečka, tak Paralen. Když bolí hlava, tak to samé. Zajdi si do lékárny a nech si poradit. Mám zkušenost, že lékárnice mají daleko větší přehled o lécích než doktoři :lol:
Určitě to ale řekni na prohlídce svojí doktorce nebo jí zavolej.
Brzo se uzdrav a žádný stres, to je pro miminko opravdu špatné-mluvím z vlastní zkušenosti :roll: :wink:
Klára a Péťa 37tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
15.11.05 08:44

jj

No, moc to nechápu, i kdybys čekala, pořád je lepší dojít si k doktorce. Jinak si vezmi Paralen a lehni a vypoť to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
15.11.05 08:55

Trápí mě to samé - právě jsem byla na kontrole na gyndě a doktor taky řekl, že si mám vzít Paralen a vypotit to. Jinak na kašel a chrapot mi včera prodali v lékárně homeopatika.
Brzy se uzdrav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
15.11.05 09:55

Ahoj, taky sem v tehu neco takoveho chytla. Resila sem to Paralenem a cajikama s medem a citronem + klid. Myslim ze je lepsi si vzit Paralen nez aby ti bylo hodne spatne protoze to pak je spatne i mimi. Ale tim nemyslim zbastit cely plato, ale postupne tak 1-2. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3025
15.11.05 09:56

Karolíno,
zbytečně neplaš. Ve 14tt už to bude v pořádku! Já měla chřipku v 7tt, zatím všechno vypadá v pořádku, ale kdo ví… Ty první týdny je to špatné.
Každopádně doktor mi říkal, že si tím projde spousta těhulek a žádné následky to nemá. Doporučil mi Paralen max. 2 denně, vitamín C a pokud tě zacně bolet v krku je na to vynikající Bioparox, který se v těhu může. Jinak klid, válet se v posteli a lít do sebe litry čaje s citronem.
Pokud tě doktorka nevezme přednostně, vyměnila bych ji, to by měla být samozřejmost. Nebo můžeš zavolat svému gynekologovi a i on ti poradí co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
15.11.05 14:04

Já bych šla raději k lékaři. V 11tt jsem měla antibiotika - zánět mandlí. Teď mě také pobolívá v krku, ráno jsem nemohla polykat. Mám strach, abych něco nezanedbala, přecházení nemocí je pro miminko mnohem horší než léčba, a tak jsem zavolala k lékařce tady v Kladně, přestože obvodního mám ve Velvarech. Byla moc ochotná, jen jsem zaťukala, hned mě vzala. Moje mandle se jí moc nelíbili, a tak mi předepsala kloktadlo, doporučila zábaly krku. V pátek se mám přijít ukázat. Snad všechno dobře dopadne.
Všem nastávajícím maminkám přeju hodně zdraví, to je opravdu to nejdůležitější.
 V

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
007
111
15.11.05 14:48

Ahoj,
neboj, urcite to bude dobre. Mimnko by v tomto tydnu uz melo byt vyvinute a placenta fungovat. Hlavne hodne lez, uvar si hermankovy caj a kdybys nahodou mela horecku, tak si udelej zabal. A uvidis, vse bude v poradku.
Preji krasne a zdrave miminko
Klara 39+5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.05 13:10

Chripka

Ahoj holky, děkuju vám za rady, a za podporu. Vím, že asi trochu plašim, ale znáte to, první dítě a ještě jsem po umělym oplodnění, tak se fakt bojim. Ahojky a díky Karolína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
16.11.05 13:40

Ahoj, tak praktickou bych teda také vyměnila. Teda pokud to jen trochu jde. U nás berou přednostně nejen těhulky, ale i maminky s malým dítětem. (u praktika). Já měla angínu zhruba v 7 - 8 tt. Brala jsem i antibiotika. Už nevim jméno. Měla jsem hrozný horečky, bolelo mě v krku, nemluvila jsem, rýmu… Dokonce jsem volala i do Podolí, co si tamní doktoři o užití atb. myslí. Řekli, že je lepší je brát než být v teplotách, to že může ublížit ještě více. Na odhlenění jsem brala Thymomel. Sladký sirup, který mohou i úplně malé děti. Na teploty paralen nebo panadol. Hlavně ležet, spíš se nepotit, větrat a pít. Proti teplotám je dobrý si třeba 3 x za den vlézt do vlažné sprchy a pak se zachumlat do peřin.
Brzké uzdravení a pohodičku přeje
Zuzka a Terezka (15 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
16.11.05 14:45

Taky jsem byla nemocná a měla jsem paralen, max. 6 za den ( já bral 1/2 při teplotě, max. 2 celé paraleny za den ) a do nosu Vincentku spray. Tu můžou i novorozenci. Lepší chemie, než teplota. No a homeopatika jsou prý taky dobré, ty ale nemám vyzkoušené. Koukni kdyžtak na deníček únorňátka a březňátka 2006 tam toho je napsáno víc.

Gejby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
17.11.05 16:21

www.safebryo.cz poskytuje zajímavé info

Ahojky děvčata. Prodělala jsem zánět nosohrtanu cca ve 4. až 5. týdnu. Nevěděla jsem, že čekáme mimíška, ale naštěstí doktorku napadlo, že zvracím kvůli těhotenstí a ne nemoci, tak mi nedala antibiotika. Moje gynekoložka mi doporučila HOMEOVOX. Jistě, má se brát, když to na tebe už leze, ale já to jedla v rozběhlé nemoci, dvě tabletky vycucat každou hoďku a přešlo to. Nejsem moc příznivec homeopatik, ale pomohly mi. Su spíše na bylinky. Gynekoložka říkala, že to dává všem maminkám a že to zabírá. Ale lepší by bylo konzultovat to s gynekologem než praktickou. Asi horší je přecházení než léčba sama o sobě. Na stránkách http://www.safebryo.cz/informace.htm najdeš info, které léky mohou poškodit plod, o léčbě infekcí v těhotenství a více info. Jukni tam. A ať se uzdravíš co nejdříve. Neboj, vše dopadne jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
17.11.05 16:46

Ahoj Karolino,
pokud tedy nechces zajit k dr., tak bych situaci resila homeopatiky. Ja prodelala silenou chripku ve 30 tt, trvala skoro 3 tydny, bylo to sileny. dr. mi Paralen moc nedoporucila, spis ty homeopatika. Napisu par info o jednotlivych pripravcich:

ACONITUM NAPELLUS 5 nabo 9 CH

• 5 granuli kazndou hodinu do zmirneni priznaku
    (rychle stoupajici teplota po prudkem prochlazeni. Prudke nesnesitelne bolesti s pocitem tuhnuti a mravenceni. Zarudnuti a horkost suche kuze. Intenzivni zizen s potrebou pit studenou vodu. Neklid, uzkostlivost, strach.)

BELLADONNA 5 nebo 9 CH

• 5 granuli kazdou hodinu do zmirneni priznaku
    (vysoka, kolisajici teplota s pulzujicimi bolestmi hlavy, horky oblicej, poceni, suchost v ustech, zizen. Zhorseni stavu svetlem a hlukem.)

BRYONIA ALBA 5 nebo 9 CH

• 5 granuli 4× denne
    (pretrvavajici horecka se suchosti sliznic a intenzivni zizni. Bolesti hlavy a kloubu zhorsene pohybem, suchy kasel.)

RHUS TOXICODENDRON 5 nebo 9 CH

• 5 granuli 4× denne
    (horecka, propoceni s celkovou slabosti. Ztuhlost a bolesti kloubu, zlepseni pohybem. Zizen. Vysev oparu na rtech.)

FERRUM PHOSPHORICUM 5 nebo 9 CH

• 5 granuli 3× denne
    (Teplota nepresahujici 38 st C., kuze je vlhka, v obliceji se strida zarudnuti s bledosti. Doprovodny suchy kasel, nekdy krvaceni z nosu a zanet stredniho ucha.)

GELSEMIUM SEMPERVIRENS 5 nebo 9 CH

• 5 granuli 4× denne
    (horecka s bolestmi hlavy, zimnici a tresem. Otupelost, fyzicka i psychicka vycerpanost. Chybi pocit zizne.)

SULFUR IODATUM 5 nebo 9 CH

• 5 granuli 2× denne
    (pretrvavani zvysenych teplot, rymy, kasle. Zarudle nosni a krcni sliznice.)

PULSATILLA 9 nebop 15 CH

• 5 granuli 2× denne
    (pretrvavajici zluta ryma pres den a ucpany nos v noci.)

CHINA 9 CH

• 5 granuli 2× denne do zlepseni stavu
    ( fyzicke vycerpani po zavaznem chripkovem onemocneni s horeckou a intenzivnim poceni)

OSCILLOCOCCINUM globule - prevence chripky

Kdybys mela zajem, existje jeste spousta homeopatik na rymu, kasel, bolesti v krku apod… Je jich silene, vypisu v pripade zajmu.

Nicol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky