Měření bazální teploty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13.11.05 14:35

Měření bazální teploty

Ahojky,
chtěla bych požádat o radu. S manžou chceme 2. dítě a já bych se chtěla tak nějak „pojistit“, že se nám to podaří a narodí se +- 2 roky od starší sestřičky. No a taky si to musím nechat „posvětit“ od doktora, že můžu (zdravíčko není stopro).
Vím, že jednou z dobrých metod, jak zjistit, kdy je dobré se tulit, je měření BT. Poprvé jsem otěhotněla tak nějak sama, takže jsem se o takovéto věci vůbec nestarala a nic o tom nevím.

Potřebovala bych teda poradit komplet se vším, jak to mám dělat (to měření, se zbytkem si už poradíme, máme v tom praxi :lol: ).

Mám taky tak trochu problém s MS. Dříve před 1. těhotenstvím jsem to mívala celkem pravidelně, teď tak 30-35 dnů, ale někdy 28. Podle doktora mi jeden vaječník nefunguje na 100%, takže výpočet plodných dnů je nespolehlivý.

Díky moc. Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
876
14.11.05 08:36

AHoj,
Docela podrobně a srozumitelně je to napsané na www.rodina.cz v sekci Bříška - Početí. Je tam i o jiných způsobech, jak zjistit plodné dny. Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
14.11.05 09:19

Mrkni se na deníček: Květníček 20. díl - Stopařův průvodce po ovulaci, Snažilkovské deníčky, adresa: https://www.emimino.cz/modules.php?…, tam jsme se tímto tématem docela podbrobně probíraly a taky jsou tam odkazy na rodina.cz, kde se o měření BT můžeš dozvědět víc.
Hodně štěstí!

sisina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VL
193
14.11.05 09:58

Ahoj, jestli umíš trochu anglicky a chceš se v ní pocvičit zkus stránky: www.fertilityfriend.com. Tam si denně vyplňuješ teplotu, co jsi naměřila a ono tě to zkritizuje, když měříš v různé hodiny a naopak nakrelí krásnopu křivku a vyznačí den ovulace, když jsi to měřila správně. Mně to pomohlo výborně
VL 13tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3126
14.11.05 10:00

Ahojky,

taky měřím BT ! Mé rady jsou...... Měřit každý den ve stejnou dobu. Já měřím každé ráno v 6:15 !!! Měřit stejným teploměrem bud digitální nebo rtutový a po dobu 5 minut. Ideální je, když si můžeš zapisovat své hodnoty do nějakého grafu, aby jsi viděla křivku… kdy teplota klesá a kdy stoupá. Já zadávám na www. fertilityfriend.com Díky měření BT jsem zjistila, že mám hodně anovulačních cyklů :cry: :cry: Ale zase přesně vím, kdy dorazím MS, pže vždy mi v den MS klesne teplota. :D
Já doufám, že si k nám miminko najde cestu hodně brzo :wink:

držím Ti palce.

Pa Kačka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
15.11.05 12:17

Už jsem psala do neplodnosti, takže ještě jednou

Ahoj Míšo,
já a můj manžel jsme metodu přirozeného plánování rodičovství (PPR) používali jako antikoncepci, pak také proto, abychom věděli, kdy je reálné moje otěhotnění (pozn. poprvé jsem otěhotněla hned, po druhé druhý měsíc snažení). Když si dáš na internetu odkaz přirozené plánování rodičovství, určitě najdeš informace, které tě uspokojí. Tato metoda spočívá nejenom v měření bazální teploty - jak psala uživatelka barbanek (teplotu lze měřit i pod jazykem, důležité je ráno ve stejný čas, ihned po probuzení), ale i v pozorování čípku (poloha a tvrdost čípku) a v pozorování poševního hlenu (čím více táhlejší mezi prsty, tím je více plodnější).
Hodně štěstí a ať to vyjde!
 V

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
12.9.11 16:37

Ahojky,
nechi zakladat novou diskuzi, proto pisu sem. Tento mesic si poprve merim BT, tak bych potrebovala poradit. Kazdy den si merim teplotu vzdy presne v 3:45 a vzdy sem predtim spala minimalne 3 hodiny, jak se doporucuje. Akorat dnesk jsem nemohla usnout, takze jsem spala jen 2 hodky a merila o 20min pozdej nez obvykle. Myslite, ze to muze mit na teplotu velky vliv? Vcera jsem totiz namerila 36,17 a dneska 36,49 takze skok velky, takhle vysokou sem cely mesic jeste nemela. Dnes jsem 16DC. Diky za odpovedi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
12.9.11 17:39

Teoretickyto může být ovulace :kytka: To by měla vydržet vyšší teplota min tři dny, po šesti nižších :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.23 07:27

Ahoj, jsem tu nová a teprve začínám měřit. Snažíme se o druhé mimčo, první šlo ani nevím jak, tak jsem nic neměřila a teď trochu tápu. Začala jsem měřit 8DC, takže brzo bych řekla. Cykly mívám pravidelné 26-29 dní. Bazální teplota ráno je vždycky u mě 36,2-36,3. Měřím stejným digitálním teploměrem, v pochvě, snažím se stejnou hodinu po vyspání (v 7 hod). No a dnes je 13 DC, včera po poledni ovulační test Dr. Max (ty dělám pro jistotu taky) dvě tlusté čáry, že ta testovací byla pomalu silnější :), pak hlen (už byl i den předtím), bolest v podbřišku. Tak si říkám to je jasné. Hurá :D
No a teď ráno, k vzteku… Teplota opět 36,3. Můžete mi to někdo prosím vysvětlit? Něco jsem četla o tom, že u někoho nabíhá progesteron pomaleji nebo snad folikul nepraskne..? Děkuji za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
132
10.11.23 07:51

Ovulace může být klidně dnes. Za mě osobně nejsou ovulační testy přesné. Podle nich ovulaci nemám :D ale jsem těhotná takže tak ovulace jistě je :D bazální teplotou zjistíš to jestli ovulace proběhla. Takže až se ti zvedne tak den před byla ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2737
10.11.23 10:52
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem tu nová a teprve začínám měřit. Snažíme se o druhé mimčo, první šlo ani nevím jak, tak jsem nic neměřila a teď trochu tápu. Začala jsem měřit 8DC, takže brzo bych řekla. Cykly mívám pravidelné 26-29 dní. Bazální teplota ráno je vždycky u mě 36,2-36,3. Měřím stejným digitálním teploměrem, v pochvě, snažím se stejnou hodinu po vyspání (v 7 hod). No a dnes je 13 DC, včera po poledni ovulační test Dr. Max (ty dělám pro jistotu taky) dvě tlusté čáry, že ta testovací byla pomalu silnější :), pak hlen (už byl i den předtím), bolest v podbřišku. Tak si říkám to je jasné. Hurá :D
No a teď ráno, k vzteku… Teplota opět 36,3. Můžete mi to někdo prosím vysvětlit? Něco jsem četla o tom, že u někoho nabíhá progesteron pomaleji nebo snad folikul nepraskne..? Děkuji za rady :kytka:

No, po pozitivním testu nastává ovulace klidně za za 48 hodin. Ovulace je posledním dnem nízkých teplot a zvedá se až když proběhne. Takže by se ti měla zvednout až zítra či pozítří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí