Vytočené nožičky

1296
8.3.22 16:43

Vytocene nožičky

Krásný den holky, prosím má dcera 9m si začala stoupat samozřejmě jen s oporou. A staví se takto na nohy. Má je vždy takto vybocene a kolikrát stojí na tě vnitřní straně chodila. Je to normální? Ještě neleze jen se plazi. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8672
8.3.22 17:03

Slabé břišní svaly. Podporovat lezení, klek. Stoupá si správně? Není to potřeba řešit hned, ale kdyby to přetrvávalo dyl, tak už ano. Ze začátku každého pohybu ho dítě může dělat napřed špatně, ale postupně by se to mělo naučit správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
8.3.22 17:17

@Midaku kleka si krasne sama pořád. A lezeni trénujeme ale vždy když u ní nejsem tak za vším jde přes plazeni :nevim:. Ví že to takle je lepší pro ni.
Když se jí snaží učit lezt tak mám pocit že nedokáže vůbec kolinka dát jakoby rovne přijde mi že má koho furt jak zaba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
8.3.22 17:24

Tak fyzioterapie… proč nad tím dumat sám, když tomu nerozumím, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8672
8.3.22 17:25

@Lebedka99 to dělá taky slabý břicho, tu zabu. Ale to se spraví, trénujte lezení přes překážky (tvoje nohy, deku, polštáře.. ), to děti i baví a navíc tím posilují. A jak pak bude lézt, bude posilovat když svým pohybem. Pokud vy se to přece jen nesprsvilo takto přirozeně, zajděte na rhb, ale ve většině případů to není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
8.3.22 19:40

Byli jsme na rhb. Ještě než si začala poradne takhle stoupat. Říkala že krasne kleci, zapojuje kolínka při pritahovani a že mám pomáhat s pasivním lezenim a že se rozloze.
Tak budeme dělat prekazky a ještě máte nějaké typy jak děťátko rozlezt? Kromě pasivního (že mám mezi svými nohami a dávám rucicku dopředu a protilehlou nozicku ), prelezani nohou nebo dek? Dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.22 10:01

Jak jste prosím dopadla? Řeším teď něco podobného u dcery 8 měsíců, leze, stoupá si asi dva týdny, jednu nožičku má krásně rovně, ale druhou také takto vytočenou a úplně ohnutou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.25 18:45
@Romana_Karla píše: Více

Dobrý den, je bylo řešení, konkrétně vašeho případu? Dcera má stejně vybočenou nohu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure