Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj jsme na um a holcicka i pres to ze jsem dala odrihnout mi vyvratila mleko kdy dat najist?:) jinak za 2 tydny nam jsou 3 mesice a davam 130ml z toho 30 necha je to dost?:)
@niki.po321 píše:
Ahoj jsme na um a holcicka i pres to ze jsem dala odrihnout mi vyvratila mleko kdy dat najist?:) jinak za 2 tydny nam jsou 3 mesice a davam 130ml z toho 30 necha je to dost?:)
Ja jsem vsechny deti kojila. A krome vazeni v porodnici jsem nikdy absolutne netusila, kolik vypily mleka. Takze pokud je spokojena, ma pocurane pleny, tak za me je to dost. Snad ji nechces precpavat.
A napit jsem davala, kdy si rekly. Kdyz nekdy dcera vyzvracela komplet cely zaludek a chtela hned nakojit, tak jsem ji dala. Davala jsem proste tehdy, kdyz si rekly.
@Janča6 dekuji jen u um by se melo pockat 3 hodiny tak prptp se ptam :/
@niki.po321 píše:
@Janča6 dekuji jen u um by se melo pockat 3 hodiny tak prptp se ptam :/
A duvod je ten, aby se nemichalo cerstve a natravene mleko? U MM se z tohoto duvodu drive doporucovalo cekat 2 hodiny. Ale cim dal vic se razi nazor “dat podle pozadavku miminka”. Vyzvracela toho hodne?
Tak jak bude mit hlad, ne? Nedelala bych z toho zbytecnou vedu.
Ja bych ji to proste hned doplnila, pokud by ona chtela. Vzdyt to odrihavani trva par minut, ne? To je skoro jedno, jestli tech par minut cuca flasku, a tim do sebe porad dostava mleko, nebo chvilku necuca a odrihava.
Nase mala casto vyzvracela pres 100 ml. Je to odhad, ale urcite to bylo pres 100 ml. No proste dostala hned dalsi.
@niki.po321
Dcera je blinkací celkově a dávám podle toho, jak potřebuje. Někdy i po 2 hodinách. A skoro nikdy mi nesní stejně.
UM by se nemělo dávat dříve jak za 3 hodiny z důvodu, že by se míchalo ještě nestrávené mlíčko s čerstvým. Miminko pak zbytečně může bolet bříško. Jinak mimčo by mělo za den vypít 150-180 ml na kg hmotnosti, takže bych se řídila tímto.
@Nistra píše:To se rika i u MM. Ale mnohym detem to vubec nevadi. Takze zakladatelce radim to vyzkouset a kdyz to michani nebude miminku vadit, tak se priste nemusi stresovat, kdy muze mimco nakrmit.
UM by se nemělo dávat dříve jak za 3 hodiny z důvodu, že by se míchalo ještě nestrávené mlíčko s čerstvým. Miminko pak zbytečně může bolet bříško.
Jinak mimčo by mělo za den vypít 150-180 ml na kg hmotnosti, takže bych se řídila tímto.
Jenze pokud mimcu stacit mene a je spokojene, tak nema smysl se nervovat a snazit se ho precpavat. To je vyhoda kojeni, ze tohle malokdo sleduje (malokdo porad vazi) a pak se zbytecne nestresuje.