Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
At si tvuj pritel zpafikuje svou matku! Fakt neni normalni hazet s mesicnim miminkem, nebo nechavat vybrecet. Vysvetli pritelovi, ze musi stat za tebou nebo budete mit problem ve vztahu vy dva.
Budeš se muset naučit postavit sama za sebe a své názory. Švagrová třeba v porodnici nikoho nechtěla, a nechtěla nikoho (ani nikam nešla) během šestinedělí. Takže tchýně viděla malé až po skoro 8 týdnech. A hned jí švagrová upravovala ve věcech jako „nehoupejte s ní“, „takhle raději nedržet“ a tak.
Dcera od téhle švagrové své tchýni taky malé nedávala na celý den. Ani teď, když má 4 roky ho nedá na noc nebo na celý den. Prostě se na to necítí.
Jo, některé věci z toho mi připadají už trochu na hlavu, ale máma by to měla dělat tak, jak to cítí. Takže pokud se Ti nelíbí jak miminko drží, chová se k němu, tak si rozhodně stůj za svým. Přítel by Ti v tomhle měl být oporou.
Jak si může vzít kojené miminko na celý den? Prostě by s ní měl promluvit přítel a dát ji jasné hranice. Vy jste rodiče a finito. Můžete si dělat co chcete, klidně rozmazlovat.
@Veru1987 píše:
Jak si může vzít kojené miminko na celý den? Prostě by s ní měl promluvit přítel a dát ji jasné hranice. Vy jste rodiče a finito. Můžete si dělat co chcete, klidně rozmazlovat.
Odstrikat mléko, nebo dat nutrilon který ona preventivně koupila k sobě domu..chtěla by se pochlubit babám
Rázně ji srovnat. Ty si matka, je to vaše dítě. Co to je za kecy aby si ji měla jen pro sebe. To není panenka na hraní a půjčování. Pokud by dítě u ní řvalo a nechtěla mi ho dát tam ji ho normálně „vyrvu“ z ruky. Slušně, ale rázně ji říct, že ji budete dítě dávat až se na to budete cítit a poučit ji o správném držení a netrepani s miminkem. Jsi teď matka, nauč se bit za své dítě.
@Anonymní píše:
Odstrikat mléko, nebo dat nutrilon který ona preventivně koupila k sobě domu..chtěla by se pochlubit babám
Ja tak nesnasim tohle chlubeni se miminkama dalsim babam. ![]()
Poslala bych ji do pr***e a stykala se s ni pouze v pritomnosti pritele. Pokud ji dite nechces pujcovat (myslim jako na pochovani a podrzeni), tak to nedelej. Seber odvahu a pokud se nastve, tak tim lip, budes mit klid.
Fakt házela s miminkem? Hele sorry, ale dle tvého popisu ti fakt nevěřím nic a ty dny ti tam taky docela haprujou.
Příspěvek upraven 07.03.22 v 15:24
Já nevím, proč mají některý ženský potřebu tahat kojence od mámy
. Jak sama řekla, vychovala 3 děti, tak ať vás nechá vychovat si svoje. Stačí, když bude chodit na návštěvy. TEČKA! Tím by byl pro mě dialog ukončen. Budeš se muset chovat rázněji. Už jsi velká.
@Anonymní píše:
Tak at si ho dává do kafe
poslala bych ji k šipku a omezila kontakt. Ale j nejsem tunta co sedí opodál. Dítě bych ji sebrala když nevi jak se s nim zachází a nedojde ji to ani když bleje
@Glucklich píše:
Ja tak nesnasim tohle chlubeni se miminkama dalsim babam.
Poslala bych ji do pr***e a stykala se s ni pouze v pritomnosti pritele. Pokud ji dite nechces pujcovat (myslim jako na pochovani a podrzeni), tak to nedelej. Seber odvahu a pokud se nastve, tak tim lip, budes mit klid.
To já pravé neumim. Jsem v tomhle hrozná, snažím se s každým vyjit co nejlépe, a večer to v sobě raději dusim. Pritel se s ni nekolikrat pohádal, šle stejně to nechápe, ona ne babicka a vychovala několik děti..
Tvoje dítě, tvoje pravidla. Jednoduché. Navíc u tak malého miminka máš hlavní slovo ty, ne přítel. Tchyně by měla pochopit, že když tě nebude respektovat, asi malou moc často neuvidí.
@Anonymní píše:
To já pravé neumim. Jsem v tomhle hrozná, snažím se s každým vyjit co nejlépe, a večer to v sobě raději dusim. Pritel se s ni nekolikrat pohádal, šle stejně to nechápe, ona ne babicka a vychovala několik děti..
Az vyrukuje s tim, kolik deti vychovala, tak ji rekni, ze uz ma hotovo a ted vychovavate vy a ona muze koukat, ze ted uz ona nevychovava a bude zapojena podle vaseho uvazeni. Matka jsi ty a ne ona.
@Anonymní píše:
Tak se to hezky rychle nauč. Jinak se z toho za chvíli zbláznis a bába s tebou bude pěkně cvičit. Taky se snažím vycházet s každým dobře, ale vocaď pocaď.
Tak kdyz nedokazes otevrit pusu, abys obranila sve dite, tak to teda nevim…(mirne receno) Vzpamatuj se a seber se, ty jsi matka.
Dobry den. Potrebuju poradi co s moji tchyni, nebo možná i se mnou. Je to 1 měsíc co se mi narodila dcera a od té doby, místo toho abych měla klid a zažívala to co všichni, pocit štěstí a radosti, tak mám jen úzkosti. Začalo to v porodnici kdy jsem do predu hlásila, ze si přeju být ty 3 dny v nemocnici sama bez návštěv, maximálně přítele. Takže ještě par dni před porodem se se mnou tchyně stačila pohadat, ze odlétá na dovolenou s přítelem do Paříže, A že ji přece neuvidí až za dva týdny. Bylo to poprvé co jsem oponovala vůči tchýni protože ten klid nemocnici byl pro mě opravdu důležitý furt je to pro mě jakoby cizí ženská a nepotřebuju aby mě viděla s vložkou mezi nohama. Po dvou týdnech přiletěla a hned šla k nám.
Trvala jsem ale na krátké návštěvě, Furt jsem se necítila dobře tam už byly další náznaky toho že se zas budem hádat nevěřila mi a říkala že si vymýšlím jen proto abych jí mohla mít jenom pro sebe.Pak byl pár dní klid a pak začala psát přítelovi kdy jí jí půjčím a že s ní chce ven, Přítel jí teda napsal že i on vidí že je malá kojená a že vyžaduje kojit co hodinu a že jedině před barák tam se zase ona pohádala s přítelem. Vychovala 3 děti není debi” a přeci ví co má s dítětem dělat. Pak opět pár dní klid a pak jsme jí teda pozvali na návštěvu s tím teda že tam může být dýl jak 3 hod.Po celou tu dobu co u nás byla mi nedala malou do ruky ani když brečela jelikož jsem poser* a neumím si otevřít pusu tak jsem začala a čekala co řekne přítel, neustále ji pusunkivala, hazela s ni tak že se pozvracela a když jsem ji na to upozornila, jen se na mě podívala, usmala a hazela s ni vesele dal. Řekli jsme ji pak ze chce spat a ať mi ji da, je zvykla Se mazlit a usínat na ruce, To nám hned vynadala že prší rozmazluje M že jí pak nebude moc dát odložit a že až u ní budeš spát takže beze mne neusne. Tyhle konverzace se u nás probírají furt dokola a mě už opravdu dochází trpělivost před týdnem přišla s tím Ať už jí teda dáme že si veme na celej den a že já si mám někam zajít, Já si ale nedělala dítě proto abych ji na celý den někam dávala, prostě se na to ještě necítím a nechci nikam dávat, navíc tím jak jí nechává vybrečet a házíš s ní a ignoruje to že chce malá spát k ní teď nemám úplně velkou důvěru nechce to pochopit a já už opravdu nevím co mám dělat, Došlo to do konce do takového stavu, Že mám den předtím než má tchýně přijít deprese s tím že mě s tím zas bude otravovat já jí do budoucna nechci bránit v tom aby si ji brala, šle az já uznám za vhodné. Teď to neuznává ani pritel. A já nejsem zas taková pusa abych ji to řekla nějak rázně. Ach ji