Nurofen - příbalový leták

1966
6.3.22 20:36

Nurofen - příbalový leták

Zdravím maminky, měly bych dotaz ohledně podání nurofenu. V pribalovem letáku se píše, že pokud v současnosti, nebo minulosti prodělal miminko krvácení trávicího traktu, tak se nemá podávat. Malý měl jako miminko střevní infekci, kdy měl i krev ve stolici. Nebylo to nějaké velké krvácení jen týden dostával antibiotika do žíly. No a mě by teď zajímalo jestli Teda nurofen může nebo ne. Nevěděla byste mi některá poradit? Lezou nám zoubky, teplotu nemá, jen celodenní pláč, tak mi chci dát nurofen od bolesti ať se chvíli netrápí. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18668
6.3.22 20:43

@Klara0225 jestli si nejsi jistá tak dej panadol/paralen a porad se zítra telefonicky s doktorem. Řekla bych, ze mu nurofen normálně dat můžeš a ze to krvácení se bere jako nějaká větší komplikace ci dlouhodobá choroba a ne jednorázová střevní infekce s trochou krve ve stolici. @Doctus by mohl poradit víc jako erudovany lékař ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
6.3.22 20:44

@hospodki mám doma Paralen čípky a tam je zas psané od 7kg a malý má 6,5kg cca. Nevadí to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
6.3.22 20:47

@Klara0225 tak rozhodnutí je na tobě, já bych to dala tak jak je. Cely čípek by neměl ublížit a určitě ho jednorazove nepredavkujes. Pro klid duse můžeš kousek odriznout. Jen koukni do letáku jestli tam není něco obdobného. Mám bezproblémové dítě co do kontraindikaci, alergii atp, takže na vše kouknu jednou a hned zapomenu když tam není něco extra zajimaveho, tak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
6.3.22 20:49

@hospodki dobře, děkuji 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9742
6.3.22 20:52

@Klara0225
Nurofen můžete podávat, bohužel při střevních infekcích mírné krvácení ze sliznice může být.

Vhodnější je Nurofen sirup, ten se lépe dávkuje.

Zmiňovaný Paralen čípek lze užít celý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
6.3.22 20:56

@Doctus mám doma nurofen sirup a Paralen čípky. U obou léků je psané neuzivat, když bylo v minulosti krvácení z konečníku. Je to 2,5 měsíce zpátky, kdy syn měl střevní infekci. Mohu tedy použít nurofen sirup? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9742
6.3.22 21:01

@Klara0225
Sliznice už by měla být zahojená, lze použít oba preparáty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
6.3.22 21:26

@Doctus děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
12.3.22 13:02

Zkusila bych ještě matičku na dásně ( např. Calgel je dobrý) a místo Paralenu atd. zkusit homeopatika ( Camilia od Boironu - roztok, který se podává ústy nebo super je Viburcol čípky - u nás pomáhají). Lepší než do takových prdolku cpát hned léky - to bych dala jako poslední možnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
12.3.22 13:08
@Nistra píše:
Zkusila bych ještě matičku na dásně ( např. Calgel je dobrý) a místo Paralenu atd. zkusit homeopatika ( Camilia od Boironu - roztok, který se podává ústy nebo super je Viburcol čípky - u nás pomáhají). Lepší než do takových prdolku cpát hned léky - to bych dala jako poslední možnost

Já sice taky radši řeším zdravotní problémy nejprve přírodou, ale když vidím, jak se dcera trápí od bolesti, tak jí ten paralen prostě dám. Dítě si samo neřekne, je čistě v našich rukou a bolest zubů musí být hrozná. A co se týče horeček, tam je to nevyhnutelné, nehchci zažít u svého dítěte febilní křeče. Jinak mám s homeopatií celkem dobré zkušenosti, ale jenom u dlouhodobějších problémů, které nejsou akutní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
12.3.22 13:13

@Lingua jasně u horeček nad 38°C je to potřeba a pro první uklidnění u např těch zoubků taky, a potom třeba zkoušet ty homeopatika.

Nepsala jsem nic v tom smyslu že Paralen atd nepoužívat, jen vyzkoušet i něco co není pro mimčo tolik zatěžující - jen rada :)

Děti mají přece jen citlivější o choulostivější organismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
12.3.22 14:22

Děkuji, ale já nejsem zastáncem homeopatik. Nemyslím to ve zlém ať si každý dává co uzná za vhodné, jen já s nima dobrou zkušenost nemám. A gel na zoubky samozřejmě máme. Zatím jsem malému nic nedala vždycky jsme to nějak zvládli a usnul. Taky mu nechci dávat hned léky jen pár dní bylo dost náročných pro něj, tak jsem mu chtěla ulevit a nakonec jsme to vydrželi i bez léků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí