Bulka na kosti

194
5.3.22 15:36

Bulka na kosti

Ahoj holky, prosím poraďte, dceři jsem nahmatala tvrdou bulku na konci prstíku, kde začíná dlaň. Zřejmě nějaký kostní výrůstek, je to o velikosti kuličky pepře. Dceři je jeden rok a samozřejmě jsem z toho špatná, nemůžu ani spát.
Mazala jsem hned k obvodní, kde mi vystavila doporučenku na ortopeda na RTG. Poradila mi i polikliniku. Je tu jedna blíže, ale to řekla, že tam nemají moc dobrý rentgen. Ale nic víc mi k tomu neřekla ani o té bulce.

Na ortopedi jsem se samozřejmě hned objednala, ale termín je až za měsíc a půl. To psychicky nevydržím.

Našla jsem i na zámý lékař ortopeda, kde by třeba vzal hned v pondělí, ale poplatek 2000 :roll:. Ale nejsem si jistá, nevíte, jestli kadžý ortoped má rentgen? Já jsem z toho jelen a ikdyž bych se ráda objednala jinam, tak nevím, co pořádně hledat. A když se objednám za ty prachy tam, tak aby pak neřekl, chce to rentgen, musíte se objednat jinam a dva tisíce v loji.

Praha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24684
5.3.22 15:50

Myslím, že by to mohl být spíš než kostní výrůstek tzv. ganglion. To je tuhá pseudocysta vyplněná rosolem, která často vzniká v blízkosti kloubů a šlach na ruce či noze, taky jsem to měla, ale na zápěstí, odsáli mi to injekční stříkačkou. Zkušený ortoped to nejspíš pozná i bez rentgenu či ultrazvuku. Jinak asi každý lékař má možnost objednat tzv. statim vyšetření, na které se jde prakticky hned, ale to záleží, zda je to dle jeho názoru potřeba, nebo ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
5.3.22 16:05
@lucad77 píše:
Myslím, že by to mohl být spíš než kostní výrůstek tzv. ganglion. To je tuhá pseudocysta vyplněná rosolem, která často vzniká v blízkosti kloubů a šlach na ruce či noze, taky jsem to měla, ale na zápěstí, odsáli mi to injekční stříkačkou. Zkušený ortoped to nejspíš pozná i bez rentgenu či ultrazvuku. Jinak asi každý lékař má možnost objednat tzv. statim vyšetření, na které se jde prakticky hned, ale to záleží, zda je to dle jeho názoru potřeba, nebo ne. :nevim:

Dcera to má právě úplně tvrdé a nepohyblivé, jak kdyby to opravdu bylo z té kůstky. Vy jste to asi měla měkké že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24684
5.3.22 16:07
@Katerinkaaa92 píše:
Dcera to má právě úplně tvrdé a nepohyblivé, jak kdyby to opravdu bylo z té kůstky. Vy jste to asi měla měkké že?

Vůbec ne, tvrdé jako kámen. A hýbat s tím taky nešlo. Jako kulička hrachu zaseklá pod kůží bych to popsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
5.3.22 16:11
@lucad77 píše:
Vůbec ne, tvrdé jako kámen. A hýbat s tím taky nešlo. Jako kulička hrachu zaseklá pod kůží bych to popsala.

Jee teď jste mě opravdu hodně uklidnila, já si představovala jen ty nejhorší scénáře. Všude psali nebo jsem si to jen špatně četla, že to má být měkké. Tak jste mi dala naději, že to nemusí být vážné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.22 16:28

Manžel to měl také v místě kde začíná prst, měl to několik měsíců, myslel že to zmizí, ale nic. Doktor mu to odsal, ale za měsíc to měl znova, než šel zase k doktorovi tak to zmizelo samo, asi po 2 měsících. A podle mě teda rentgen nikdo moc nemá, aspoň teda u nás musíme vždy někam na polikliniku nebo do nemocnice a oni pak pošlou výsledky k tomu doktorovi co napsal tu zadanku. Jedině zkusit jinou ortopedii, jestli nebude místo dřív, možná v nemocnici, jestli je možnost, tak tam by to bylo aspoň při jednom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
5.3.22 16:32

Mám to asi přesně tam, kde tvoje dceka. Je to presne jak tu někdo píše velké jako hrášek, tvrdé a nepohyblivé. Okem to vidět nejde, zjistila jsem to, když jsem dlouho řídila a začalo mě to bolet, tak jsem si to nahmatala. U dr.jsem nebyla. Moje mamka to má taky, tak jsem myslela, že je to normální. Určitě to nic nebude. Držím palce :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
5.3.22 17:55

Teda jsem fakt ráda, že jsem to sem napsala. Fotka od slečny to úplně vystihuje. Tak já už nebudu plašit a návštěvu za 2000 Kč platit nebudu. Radši počkám na Ortopeda, který je přes pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
5.3.22 17:57

Já měla (teda pořád mám) taky tvrdý výrůstek, ale úplně jinde, na holeni. Doktorka mě taky poslala na rentgen, že to vypadá jako kost, je to tvrdé a nepohyblivé, ale nakonec jsem byla na rentgenu zbytečně. Na ultrazvuku se pak zjistilo, že je to normální tuková bulka - lipom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
5.3.22 22:40

Moc děkuji za vaše příspěvky :) dneska se mi už bude spát lépe. Já jsem hroznej vyšilovač, kor když jde o tu moji dcerku. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
14.3.22 11:17
@AnoNe píše:
Já měla (teda pořád mám) taky tvrdý výrůstek, ale úplně jinde, na holeni. Doktorka mě taky poslala na rentgen, že to vypadá jako kost, je to tvrdé a nepohyblivé, ale nakonec jsem byla na rentgenu zbytečně. Na ultrazvuku se pak zjistilo, že je to normální tuková bulka - lipom.

Můžu se zeptat, zda vám to odsáli nebo nechali být?

Ostatním dávám vědět, dcera byla na ultrazvuku, tam nic vidět nebylo, ale doktor říkal, že to neznamená, že se to ještě nevytvoří(seznamka kustka). Ganglion to prý není (na to jsem se ptala) a kontola za rok při obtížích dříve. Moc jsem se toho nedozvěděla :D jen že v pohodě a budeme to sledovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
14.3.22 11:40
@Katerinkaaa92 píše:
Můžu se zeptat, zda vám to odsáli nebo nechali být?Ostatním dávám vědět, dcera byla na ultrazvuku, tam nic vidět nebylo, ale doktor říkal, že to neznamená, že se to ještě nevytvoří(seznamka kustka). Ganglion to prý není (na to jsem se ptala) a kontola za rok při obtížích dříve. Moc jsem se toho nedozvěděla :D jen že v pohodě a budeme to sledovat.

Nechali být. Odstranit to prý nejde, protože to nemá jasné ohraničené kraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
13.11.24 17:21

@Karolina0311 Dobrý den, taky to mám na prsteníčku, taková bulka nebo výrustek, a bolí to když něco dělám. Chci se zeptat, jestli o tom něco nevíte co to může být. Děkuji za info🥹

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
13.11.24 17:29

@Lukas1503 Dcerce to zmizelo za pár měsíců samo:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.12.24 18:54

@Karolina0311 Zdravím,taky se mi to udělalo na prsteníčku, a chci se zeptat jestli to zmizelo, a nebo co to vůbec je(Výrustek)?Všimnul jsem si toho asi před měsícem, že tam mám takovou tvrdou malou kuličku pod prsteníčkem, a malinko to bolelo. Viděl jsem vaší zprávu, tak vám píšu☺️Děkuji moc za odpověď☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí