Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky/rodice,
mám dceru 3,5 měsíce (zdravá, veselá, jinak bez problému). Před měsícem se mi dcera začala dusit slinami na procházce venku. Nejprve se mi takto začala dusit v kočárku. Po konzultaci s p. doktorkou jsme získaly podezření na reflux. Zvýšila jsem tedy dceři záda. Bohužel situace se opakovala. Začala jsem tedy zkoušet procházku ve vajíčku, kde dcera měla přirozeně zvýšenou hlavu. Bohužel opět se opakovalo. Zkoušela jsem i nosítko a situace opět stejná. Z toho důvodu jsme reflux s lékařkou vyloučily.
Jak se dušení projevuje: po několika minutách venku z ničehonic má dcera pěnu ze slin u pusinky, začne třást ručičkami, ma vytřeštěné oči a kouká do blba. Vypadá, jako kdyby se nemohla nadechnout. Vše se odehraje velmi rychle. Já sama dceru okamžitě převrátím a jemným boucháním do zádíček se ji snažím uvolnit dýchací cesty. Vždy se to děje pouze venku. Doma takové problémy nemáme.
Lekařka nás poslala na neurologii s tím, zda nemá epilepsii. Než se nám povede na vyšetření dostat, tak bych se ráda zeptala vás, nemáte někdo podobnou zkušenost? Mohlo by se jednat o epileptický záchvat?
Děkuju všem, jsem už zoufalá. O dceru se bojím a ven už nechodíme
.