Miminko chodí spát ve 3 ráno

Anonymní
4.3.22 18:20

Miminko chodí spát ve 3 ráno

Zdravím, naše dvouměsíční holčička usíná až ve 3 hodiny ráno, potřebovali bychom, aby usla dřív, jak na to? Zkoušíme ji nedávat spát přes den, ale nepomáhá to. Kolem půlnoci začne být hrozně živá a takto až do těch tří. Budu ráda za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
685
4.3.22 18:22

Zkuste dvouměsíční dávat spát přes den.. asi jste mu rozhasili režim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.3.22 18:29

Nemůžeš po dvouměsíčním dítěti chtít režim… :roll:. To dítě nerozlišuje den a noc. Nechte ji spát, kdy potřebuje, jinak jí můžete narušit neurologický vývoj. Když ji nenecháš spát přes den, je to jako kdyby tebe nenechali spát dva dny. Musíte to vydržet než si dny a noci srovná sama.

• Citovat
  • Upravit
22897
4.3.22 18:33

Mě fungovaly rituály u holek. Ve stejný čas koupání, masáž a čtení pohádky s kojením. Na první zátah se spalo cca 4-6h vkuse a pak se budily po 1-2h, ale měla jsem je u sebe, takže se ani nestačily probudit a už měly prso..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4610
4.3.22 18:37

Mimco ale musi spat pres den, u nich nefunguje to, ze kdyz ho co nejvic pretahnes, tak bude lepe spat, prave naopak. Rozhodne ji nechte spat pres den, ono se to upravi. Mozna usina takhle pozde diky tomu, ze nespi jak potrebuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35845
4.3.22 18:43

Zkoušet dávat nespávat přes den můžeš tak u 2 letého dítěte a ne 2 měsíční. To spat potřebuje pres den a budi se a bývá v noci vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
4.3.22 18:56

Nedávat spát přes den je blbost, jak píšou holky!
Takhle malý mimino to má tak 2 hodky vzhuru, pak spanek ne? Přece nemůže vydržet cely den vzhuru?

Souhlasím s @lucynka25, rituály! Večer vykoupat, přebalit, mliko a spát. Miminko si zvykne. Samozřejmě ze se budí v noci, tak nakojit / um po tmě, podle potřeby přebalit. Nesvitit, nemluvit, chovat se jako ze je noc.
Ja si s prvním taky nevěděla rady, ale s mladším jsme to proste přizpůsobili jako u starší segry - oba se sli umýt treba v 6, potom do pyzamka, věci okolo a v 7/ pul 8 oba uspavat. Miminu jsem nastavila poslední odpoledni spánek tak, aby mi vyšlo ukládání na noc takhle. A slo to. Nerikam, ze to tak jde u všech a hned, ale pro mě byl ten režim důležitý od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.22 19:07

Ona mi právě ani přes den moc nespí, max tak dvakrát po 20 minutách. Ten režim má teď tak, že usne ve tři, vstává v jedenáct. Tak jsem to chtěla trochu posunout. Zkusím tedy zavést rituály, třeba to pomůže.

• Citovat
  • Upravit
Tuhy_LU
4.3.22 19:08

Taky se klonim k těm, co radi dítě nijak neomezovat a nechat ho spát, jak chce.
Když je vzhůru v noci, tak ho nechte broukat, nechte polosero. Přes den ho nech spát v místnosti kde jsi - mě děti spaly v kuchyni. V noci ať spi v ložnici/ pokojiku.
V noci, když ta poslední malá nespala, jsme chodili spát vedle na gauč. A měli jsme ji na chuvicce (taková ta podložka co hlida dech) a kdyby jecela, tak nás vzbudí. Broukani a knikani nás ale nevzbudilo.

Příspěvek upraven 04.03.22 v 19:19

• Citovat
  • Upravit
Tuhy_LU
4.3.22 19:11
@Anonymní píše:
Ona mi právě ani přes den moc nespí, max tak dvakrát po 20 minutách. Ten režim má teď tak, že usne ve tři, vstává v jedenáct. Tak jsem to chtěla trochu posunout. Zkusím tedy zavést rituály, třeba to pomůže.

To spi jen 9 hodin celkem? Poptala bych se pediatra, přijde mi to málo. I moje batole spi víc.

• Citovat
  • Upravit
4610
4.3.22 19:19
@Anonymní píše:

To je silene malo, zkousite uspavat ruznymi zpusoby? Kocarek, satek nebo nositko, houpani na ruce, atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.3.22 19:32

Nechte ji proboha spat jak potrebuje.
Spi hodne malo, co jste zkouseli? Nositko, kocar, auto, houpat na rukach…?
Kdyz vyspava dopoledne, tak klidne chodte kolem, budte hlasiti jako ve dne.
Ona si to spani srovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
4.3.22 19:33

U našich kluků děsně pomohli rituály před spaním. Vykoupat, natřít krémem, obléct pyžamo, nakrmit v náručí (byli a jsou na UM).. Když jsem je nekoupila, tak jsem je stejně večer šla nachystat na spaní do koupelny…ve dvou měsících spali v noci tak od desíti do pěti až šesti… Ve třech už od devíti do osmi. :palec:
Přes den mi spali asi 4× max po 20 minutách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
4.3.22 19:36

Nase nejstarsi taky spala cca 8 hodin denne, a to do 6 mesicu. Ona mela priserne problemy s briskem, ktere se mi podarilo vyresit az v tech 6 mesicich. I potom spala velmi malo. Ale uz neprovriskala den a noc. Po odstraneni potizi s briskem usinala cca v 1 rano, budila se v 6, mezitim nekolik kojeni. Ritualy byly absolutne k nicemu. Ale ja ji proste nechavala spat, jak potrebovala. Nastesti je nase prvni dite, takze na to byl prostor. Souhlasim s tim, ze takto male miminko je potreba nechat spat, jak ono potrebuje. Ted je nejstarsi 7,5 roku a usina okolo 23., vstava v 7, pres den nespi cca od 1,5 roku.

Dalsi dve dcery taky spaly malo a usinaly pozde, ritualy take k nicemu. Az na ctvrtou ty ritualy funguji. Ale stejne usina okolo pulnoci. Driv nema smysl to zkouset. Pres den ji nechavam spat, jak potrebuje. Je ji cerstve 1 rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.22 19:53
@Luminance píše:
To je silene malo, zkousite uspavat ruznymi zpusoby? Kocarek, satek nebo nositko, houpani na ruce, atd?

V kočárku usne hned, ty dvě hoďky dá v pohodě. Běžně jsme denně s kočárkem na procházce, teď poslední dva dny jsem právě zkoušela vynechat, aby dřív usla, což je teda asi blbost. V nosítku taky hned usne, to s ní třeba hodinu uklízím. Po té půlnoci mi ale neusne nijak. Tak myslíte teda dávat spát víc přes den?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure