4měsíční miminko nenavazuje oční kontakt

112
3.3.22 17:57

4 mesice

Holky prosim mam miminko 4 mesice.. vim ze slysi, ale neotoci se nepodiva se na me kdyz mluvim volam.. ocni kontakt navaze jen kdyz nad nim stojim. Kdyz pase konicky muze delat cokoliv nepodiva se nenavaze kontakt a to same kdyz ho krmim :-((.. mate to taky tak.. nebo mel to nekdo ve 4 mes a pak se to zlomilo??? Silim protoze mame syna autistu.. a mam brutalni strach ze se to bude opakovat. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
3.3.22 18:11

Hele to je blby no..zkus motivovat hodne, jinej ton hlasu, blbnout. Opetuje usmev?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
3.3.22 18:13

@Tarjei ano usmev ano, on i slysi a kolikrat se usmeje ale mimo jako.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
3.3.22 18:14

Prijde mi to jako scifi :-( ze by se to melo opakovat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
3.3.22 19:09

@cmuky hele nehazej flintu do zita. Jako objektivne je asi 10 % sance, ze sourozenec taky. Ja mam zdravyho kluka, pak tezkyho autika a nejmladsi ma adhd a dysfazku. Taky jsem se u nejmladsiho desne bala. Tim vic, ze brachu mistrne kopiroval v chovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
3.3.22 22:03

@cmuky ahoj, je to dost brzo podle me, ale neudelas chybu, kdyz kontaktujes neurologa - urcite jsi to absolvovala i s prvnim. Za me je fakt dulezity zacit hned zkraje pracovat i s tim mimcem, je spousta druhu PAS ale my jsme docela dobrej priklad toho, ze se z toho da vystoupit vcasnou intervenci. Syn mel slabsi ocni kontakt a navic neukazoval az do 19 mesicu, zacli jsme zavcat delat domaci terapii OTA, nechali mu udelat vsechny mozny vysetreni a proste jsem ho porad motivovala a fakt az jako drilovala, aby koukal, ukazoval atd.
Jsou mu teprve 4 mesice, takze se vubec neplas ale mne teda strasne pomohlo vedet, ze delam od zacatku maximum, ze necekam do tri let jak se to vyvine. Proste jsem udelala fakt maximum a myslim, ze se to vyplatilo. Kvalitni omega, kojila jsem dlouho, ja vim, ze jsme treba byli lehci pripad a treba by se z toho dostal sam, ale nikdo mi nevezme to, ze se mi menil pod rukama. Porad jsem neco zkousela :srdce:
Takze jestli mas byt jen maly podezreni, tak se nenech odradit, najdi si dobryho neurologa - tam zacni, poslou te i na sluch vysetreni, muzes se rovnou objednat k nejakej kapacite na PAS treba do prahy - protoze objednaci lhuty jsou rok. Ja mel taky termin dlouho. A radsi bych tam pak nesla, nez cekat dalsi rok nez me vezmou.
Moc drzim palce a neboj, do tri let je mozek fakt plastickej, muzes toho strasne moc zmenit :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
997
4.3.22 15:33

Ahoj, myslim, ze na nejake diagnozy je zatim brzo. Nicmene vzhledem k tomu, ze v rodine jiz autistu mate, urcite bych vse konzultovala s odborniky, tady na diskuzi se nic nevyresi :nevim:

Ale zatim bych nijak neplasila. A jak sama urcite nejlip z vlastni zkusenosti vis, neni PAS jako PAS… Pri vcasne diagnostice a na to navazujici specialni peci se da s vysoce funkcimi PAS normalne zit.

Jinak se ale vsadim, ze se najde plno miminek, co ve 4. mesici nenavazuji ocni kontakt, takze bych vazne hned nemyslela jenom na PAS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
6.3.22 17:56

Taky by možná bylo fajn zajít na oční/ušní. Pro jistotu. My byli už v půl roce, taky kvůli mizernému očnímu kontaktu, bylo z toho asi 8 dioptrií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.5.22 15:47

@cmuky dobrý den, mohu se zeptat jak to u vás aktuálně vypadá? Také máme problémy s navázáním očního kontaktu při pasení.. naváže kontakt jen když stojím nad nim, když ho prebaluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
19.5.22 21:58

@Teruse_x, chce de mi plakat kdyz to pisi, ale je to spatny:-(.. kontakt velmi slabej vic kouka na veci nez na lidi, neotaci se za jmenem, je jasne ze bude mit PAS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
997
20.5.22 20:49

@cmuky a je to jiste? Prece jenom tohle jsou jen jedny ze znaku PAS a nemusi to nic znamenat… Nebo jiz mate nejake vysetreni od odborniku?

I kdyby byla PAS potvrzena, vim, ze to bude tezky, ale neni PAS jako PAS, takze i s touto diagnozou muze byt clovek v beznem zivote ovlivnen jen minimalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.23 23:26

Ahoj, jak to se synem dopadlo? Doufam, ze dobre..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure