Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, nemáte některá z vás zkušenosti s kylou na pupku (2měsice). Děkuji
My jsme na doporučení doktorky nějakou dobu přelepovali náplastí/tejpem a spravilo se to
(Mám dokonce ještě někde kýlní pás, někomu pomohl, někomu ne, názory se různí.)
Taky jsem řešila. Jako @Rachelkaaa jsem přelepovala takovou náplastí a dávala jsem kýlní pás. Víc už se to pak nezvětšovalo, takže pohoda.
Náplast jsem u dcery použít nemohla, měla hned červenou kůži. Kýlní pás jsem nechtěla kupovat.
Udělala jsem to tak, že jsem koupila stočené tampony a pruban (investice pár korun). Dala 3 tampony na pupík, překryla plenkou, zapla body a přes body upravila pruban. Nikde jí to neškrtilo a drželo to na místě.
Netuším, jestli to pomohlo, ale do 2 měsíců už kýlu neměla tak vystouplou a teď už má celkem hezký pupík.
Doktorka mi říkala, že v 90% se novorozenecká kýla ztratí a doporučovala mi ji při každém přebalování opatrně mačkat dovnitř. Říkala, že bych to ani nemusela nijak zalepovat, jen jestli chci.
My ji meli a nedavala jsem synovi nic. Nase doktorka to videla a rikala, ze se to casem ztrati a obravdu, pomalu to mizelo (zatahoval se),ze jsem si nestacila ani vsimat. Dnes uz ma pupik normalni…
U nás jsme nejdříve lepili náplasti, to hrozně zničilo bříško, potom řekli tejpovat, to také nepomohlo. Zlepšilo se to až po kylnim pásku.
Taky se malé vyhodila kýla ve 2m a tejpovali jsme (paska a smotek gazy) - spravilo se to. Nejlepsi je ty naplasti opatrne srolovat dolu pri koupani a pak hodne promazat a nechat chvili dychat. S kuzi jsme zadne problemy nemeli, jen chvili byla cervena, kdyz to slo dolu.
Zdravím, mám dotaz
Dcera(2roky) má pupeční kýlu pupík má malinko venku …doktorka říkala ze by se to mělo srovnat do 1roku ale bohužel nesrovnalo, jelikož nám napsala žadánku do nemocnice popřípadě na operaci, chci se zeptat má někdo stim zkušenost? Boli to po operaci a kolik dni v nemocnici
…většinou slyším ze druhy den nebo 3 den pousteji domu ale podle mě je to blbost u malého dítěti