Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky, mám dotaz byli sme na kyčlích už asi po 4. teď naposledy má Malej 2b a předtím měl 1b pokaždý jiný Doktor u obojího abdukcni balení… další kontrolu máme až za 3 měsíce což malýmu bude 7 měsíců a ta plína mě asi zabije! Měli jste ji někdo taky takhle dlouho?
@Soficka04 píše:
Ahojky holky, mám dotaz byli sme na kyčlích už asi po 4. teď naposledy má Malej 2b a předtím měl 1b pokaždý jiný Doktor u obojího abdukcni balení… další kontrolu máme až za 3 měsíce což malýmu bude 7 měsíců a ta plína mě asi zabije! Měli jste ji někdo taky takhle dlouho?
dcera měla do šestého měsíce Frejkovu peřinku
@vokishka píše:
dcera měla do šestého měsíce Frejkovu peřinku
Myslim, ze “jen” s plinou jste nam dobre, jsou i daleko horsi veci na kycle.
Kazdopadne chapu, ze te to prudi, nase se ji zbavila na 3 mesicich a byla jsem rada.
Preju, aby se to malymu co nejdrive srovnalo. ![]()
Ahoj, chápu tě. Naše malá, narozená loni v září měla jednu kyčel 2C, z porodnice Frejkova peřinka, od 3m má ty popruhy a teda jsem z toho docela špatná.
Zaprvé to malé už vadí a já jsem z toho už taky nervózní. Doktorka nám na žádné kontrole nic neřekne, pouze kontrola za 8 týdnů a hotovo.
Už bych byla ráda, kdyby jí to sundaly.
Od poslední kontroly, se musím přiznat, že to šidím, protože má dcera do toho ekzém, který musím 5× denně mazat a na to nemám nervy jí do toho pořád uvazovat.
@VeroF píše:
Ahoj, chápu tě. Naše malá, narozená loni v září měla jednu kyčel 2C, z porodnice Frejkova peřinka, od 3m má ty popruhy a teda jsem z toho docela špatná.Zaprvé to malé už vadí a já jsem z toho už taky nervózní. Doktorka nám na žádné kontrole nic neřekne, pouze kontrola za 8 týdnů a hotovo.
Už bych byla ráda, kdyby jí to sundaly.
Od poslední kontroly, se musím přiznat, že to šidím, protože má dcera do toho ekzém, který musím 5× denně mazat a na to nemám nervy jí do toho pořád uvazovat.
Právě přístup toho doktora je další věc.. chápu že to tam jde jako na běžícím pásu, ale ten doktor nám neřekl vůbec nic jenom že si máme koupit abdukcni plenku… A já bych hrozně chtěla vědět jerli to bude dobrý nebo jak dlouho to bude trvat a tak prostě to vysvětlit a ne si jenom že zprávy přečíst že další kontrola je až v červnu ![]()
@Soficka04 a dělali rentgen? To zhoršené hodnocení je tím že je starší - co do 3m odpovídá Ib je pak (když stále nedojde ke změně) od 4m IIb. Každopádně je divné aby u 2b dali jen siroke balení, pokud je to po 4m 2b tak měli dát řemínky protože široké balení je k ničemu. Doporučuju tento článek http://www.jansa.cz/…-novorozencu
@jit1621 my tu abdukcni plenku máme už od 4 týdnů
radši se v tom nebudu moc pitvat nebo se z toho zblázním
budu doufat že za 3 měsíce už bude všechno ok jo a rentgen nedělali jenom sono
@Soficka04 no nechci vás navádět nedodržovat doporučení lékařů, ale abdukční kalhotky (jestli myslíme to stejné - měkké látkové kalhotky, které se dávají přes látkovou plenku) nejsou ortopedická léčba, to jsou až frejkova peřinka nebo třmínky - tomu odpovídá i to, že jdete až za 3 měsíce na kontrolu, kdyby to byla léčba tak chodíte max co měsíc. Pokud je přesto chcete dávát (je pochopitelné věřit lékařům a ne radám z emimina
tak nemusíte mít špatný pocit, když občas vynecháte nebo přes den bude malý delší dobu na bříšku bez 🙂
@jit1621 pravda je, že mu ji dávám jenom na spaní a teď si vyčítám že ji bude mít další 3 měsíce jenom kvůli mně
a ano myslíme obě tu samou látkovou plenu která se dává na široké balení
@jit1621 píše:
@Soficka04 no nechci vás navádět nedodržovat doporučení lékařů, ale abdukční kalhotky (jestli myslíme to stejné - měkké látkové kalhotky, které se dávají přes látkovou plenku) nejsou ortopedická léčba, to jsou až frejkova peřinka nebo třmínky - tomu odpovídá i to, že jdete až za 3 měsíce na kontrolu, kdyby to byla léčba tak chodíte max co měsíc. Pokud je přesto chcete dávát (je pochopitelné věřit lékařům a ne radám z emiminatak nemusíte mít špatný pocit, když občas vynecháte nebo přes den bude malý delší dobu na bříšku bez 🙂
No dcera měla frejkovu perinku a rozhodne jsme nechodily kazdy mesic na kontrolu. Je teda fakt, ze je to spousta let
U nás je to teda dva roky. Obě kyčle 2c, od dvou týdnů do 3 měsíců frejkova peřinka. Na kontrolu jsme měli jít právě až v těch třech měsících.
Jinak, zakladatelko, pokud se ti přístup doktora nezdá, co ho změnit, popř.
nechat si říct další odborný názor?
Nám v těch dvou týdnech malého nikdo nic neřekl, nevysvětlil. Velké nemocnice, nebyl čas, nebyla vůle. Našla jsem si soukromou kliniku. Neměla smlouvu s naší zdravotní pojišťovnou, šli jsme tedy jako samoplátci (jedno vyšetření 500 Kč). Přístup by úplně někde jinde, získali jsme potřebné informace.
Tak pokud vás zajímá jak sme dopadli u jiného doktora čtěte dál ![]()
Takže asi čtrnáct dní potom co sme byli u našeho doktora sme šli na překontrolování jinam a světe div se kyčle má naprosto zdravé a další kontrola není třeba ![]()