Líh - alpa

5.3.22 20:48

Líh - alpa

Zdravím, je možné použití klasické Alpy jako líhu k desinfekci pupíku/pahylu po porodu? Nebo si raději nechat namíchat v lékárně?

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2349
5.3.22 21:03

Neeee, v Alpě je mentol, a ten příšerně pálí. Pak taky parfém a různý jiný přísady, co můžu mimi podráždit. Kup si čistej líh a tím čisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
5.3.22 21:03

Ahoj, Alpa obsahuje nejake aromaticke silice navic, tedy by podle mne mohla drazdit citlive misto amkuzi novorozence. Nechala bych si namichat cisty lih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
5.3.22 21:09

Zkus si dát Alpu na kůži, tohle přeci nechceš dávat na citlivou miminkovskou pokožku. Líh z lékárny nestojí žádný majlant, raději kup ten.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.3.22 21:25
@Terezka1122 píše:
Zdravím, je možné použití klasické Alpy jako líhu k desinfekci pupíku/pahylu po porodu? Nebo si raději nechat namíchat v lékárně?Díky.

Nemusíš dávat nic. Ošetřuje se to dokonce i mateřským mlékem. Plenou pupík nepřekrývej, nech oschnout po koupání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.22 22:18

Díky za odpovědi. Chci objednávat nějaké věci na eshopu kde ovšem čistý líh nemají, vyběhla na mě pouze alpa. Ja jsem ji snad nikdy na nic nepoužívala (jen jako děti jsme si s tím občas něco ze srandy mazaly), takže mi nedošlo, že je vlastně tak zvláštne hřeje, pálí :think: mohlo mi to dojít, kdyz strejda Google nenašel žádnou spojitost alpa - novorozenec :think: :D asi už mi nemysli, díky :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
6.3.22 13:51

Na eshopech to z nějakého důvodu koupit nejde, taky jsem pro líh musela osobně do lékárny, ale Alpu bych od miminka držela dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí