Svědivý, pálivý výtok v těhotenství - rady, zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37
29.5.08 20:25

Mně doktorka na kvasinky doporučila taky omezit cukry. Prý to nedělá dobrotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
10.6.08 09:28
Jaruna píše:
LenkaN26,můj dr. mi nedoporučil výplachy Rosalginem v těhotenství.A zřejmě věděl,proč to říká,v návodu u Rosalginu je to i napsané.

nevím proč ti to gynekolog nedoporučil, ba naopak jsou momentálně v gynekologických ordinacích k dispozici letáky ve kterých je Rosalgin doporučován v těhu i jako prevence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
10.6.08 09:30
janah09 píše:
já mám doma Tantum rosa..což bude hodně podobné- ale když jsem to kdysi zkoušela (výplach) tak mě to docela pálilo..to je normální?..určitě ještě zkusím..

To je totéž co nyní Rosalgin, jen se to přejmenovalo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.6.08 01:43

výtok z pochvy

Ahojky, na tuhle diskuzi jsem narazila až dnes a přemýšlela jsem, jestli má cenu ještě reagovat, ale nedalo mi to :-)

Takže pokud je výtok způsoben některým mikotickým (houbovým) onemocněním např, kvasinkama - např Candida albicans (vetšinou bílý hlen, dost svědí…) a to lze jednoznačně diagnostikovat pouze na základě stěru a následné kultivace vzorku v laboratoři, je nezbytné jednak užívat preparát, který předepíše gynekolog a jednak se absolutně nejméně na dobu 8 dnů vyhnout sexuálnímu styku, při kterém by se COKOLIV zavádělo do pochvy a mohlo podráždit poševní sliznici, která je po prodělané mykóze poškozená. V případě, že to nevydržíš, riskuješ opětovnou kolonizaci poševní sliznice, která je mnohem citlivější. Takže kondom tady určitě nepomůže…

Jinak pokud jsi se milovala s partnerem, je dost pravděpodobné, že se nakazil i on, takže přeléčit se musíte oba dva. Může si v lékárně koupit např. canesten, fungicidin či jiny volně prodejný fungicid.

Jiným problémem je, pokud je přítel tzv. „bacilonosič“. Na což se dá přijít poměrně jednoduše - nikdy jsi mykózama netrpěla, ale v momentě kdy jsi se začala milovat s NÍM , tak začaly problémy.
Tady záleží na rozhodnutí každé ženy, jak se s tím vyrovná, nebo't v takovém případě nepomůže téměř nic (šestiletá praxe :?) a věř mi, že sexuální život začne po neustálém ataku kvasinek, který se projevuje pouze u Tebe (muž vetšinou subjektivní potíže, až na občasné zarudnutí žaludu , nepociťuje) celkem chátrat. Ačkoliv jsem před tím měla kvasinky skoro pořád, po „výměně“ partnera, samozřejmě z úplně jiného důvodu, se už neobjevily :D
Mimochodem - kvasinky od přítele „chytneš“ nejen při intimním styku - stačí si sednout do vany, kterou před tím použil… nebo si dopřát orální styk (kvasinky jsou velmi přispůsobivé a za „optimálních podmínek“ bohužel osídlují všechny příhodné sliznice těla, tedy i jazyk)
Jo a co se týče cukrů - tady platí jednoduchá rovnice - máš kvasinky, nejez cukry. Což je v těhotenství dost těžké :roll:
 http://www.celostnimedicina.cz/…kvasinky.htm

• Citovat
  • Upravit
363
19.6.08 05:08

Určitě má cenu reagovat..minimálně to pomůže někomu dalšímu;o)

já osobně už žádný potíže nemám, zcela určitě to bylo způsobeno ATB, který jsem dostala na streptokoka v krku..pokud nebudu mít v průběhu těhotenství další potíže, tak je vše v pořádku..ale potom bych se na to stejně zkusila zaměřit- i kdyby „preventivně“- vzhledem k tomu, kolik různých příznaků může candida způsobovat- budu si chtít být jistá, že ji v sobě nemám (nadmíru)..
Zajímavé je, že mi gynekolog výslovně řekl, že kvasinky nejsou nijak pohlavně přenosné, a že léčit partnera netřeba..ptala jsem se na to dokonce 2×… :roll: (zdá se mi, že candidózu docela podceňují..i můj obv.Dr. se tvářil podivně když jsem se ho kdysi na tohle téma ptala..mívám totiž často afty, tak jsem se ho ptala- jestli to nemůže být způsobeno candidou..no a v podstatě mi na to nic neřekl, a nijak to neřešil.. ale je fakt, že mi po výtěru našli toho streptokoka, takže to ten to nejspíš způsobuje.. lze najít přemnožení kvasinek v krku- výtěrem z krku?..doufám, že jo;o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí