Svědivý, pálivý výtok v těhotenství - rady, zkušenosti

363
29.5.08 04:38

Výtok v těhu

Zdravím těhulky, maminy,..
prosím o radu, zkušenosti…poslední dobou se cítím hůř, částečně je to tím teplem- otoky, rozjela se mi alergie na pyl, a celkově mi je hůř..ale jen teplem to není, začlo to už dřív- před pár dny jsem dobrala ATB-penicilin kvůli angíně..ale brala jsem k tomu poctivě Laktobacily- abych si nenarušila mikroflóru..pak mi asi dva dny bolelo v podbřišku (jako při menzes), a 3dny na to jsem dostala svědivý, pálivý výtok..tak jsem běžela za Dr., ten mi napsal čípky, vyšetřil- a zjistil navíc, že se mi zkracuje hrdlo, tak mi nařídil klid..aspoň tak na měsíc, a ležet mám s polštářem pod zadkem..tak kdyby měl někdo nějaký další tipy- v předcházení předčasného porodu- tak budu vděčná;o)
Zrovna tak kdyby měl někdo tip jak zmírnit svědění u výtoku, nebo ho i vyléčit(s ohledem na těhu), tak budu moc ráda…zatím jsem si koupila vlhčené kapesníčky Laktacyd, taky pro-bio bílý jogurt( jsem někde četla, že je možno s ním otírat, že minimálně zchladí -zklidní;o)..
Díky moc!! :wink:

PS: kdyby měl někdo zkušenosti s léčením partnera (protože prý v naprosté většině, jsou to oni, co nás nakazí, sami bez příznaků, neléčeni, a mi se s tím pak trápíme.. :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13503
29.5.08 07:47

Jano
no ja nevim ale v tehotenstvi bych si sama nic nelecila a vzdy to prokonzultovala s gyndr.Jak uz sis urcite precetla vytok je v tehu normalni a pokud te svedi tak proste gynekolog musi vzit ster a nechat vysetrit zda ve vytoku neco neni.Vzdyt jde o miminka a pokud se vytok ktery neni jen tehotensky neleci muze se postupem casu dostat do plodovych obalu,prdne voda a miminko se muze nakazit.

Jinak ja mela cipky a mast Clotrimazol a mastickou se muze mazat i partner ale pri vytoku bych urcite omezila sex.

Sestricka mi poradila pokud bude ten vytok silny tak jako prvni pomoc dat na vlozku jogurt.A jinak rodidla umyvat zatim vodou nez ti neco poradi dr.Je to lepsi nez nejake intimni mydla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
29.5.08 07:50

Ahoj,
ohledně tebe ti moc neporadím, jen jsem chtěla k tomu partnerovi. S bývalým partnerem jsem na výtoky trpěla taky a doktor mu na to napsal Canesten. Tak ať je ti brzy líp :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
29.5.08 09:40
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.5.08 09:41

ahoj, mne dr. doporucil canesten masticku nebo cipky (volne prodejne, i pro tehule) Mazat i partnera. Laktobacily k tomu, potom vagifem vit C (volne prodejne) - je to jako prevence. Dale je mozny zkusit i cipky gyntima, volne prodejne, i pro tehotne. Probioticke jogurty spis jist, pit zakysane vyrobky, omezit sladke. Pokud mozno bavlnene pradlo, nebo zadne a co nejcasteji naostro a v sukynce :)) (slova meho doktora)
Ja jsem 22tt a uz jsem to mela dvakrat a oboji neprijemne. Doktor mi napsal cipky (nazev si nepamatuju, stejne byly jen na predpis), a oboje se nedoporucovaly v tehu (mely to napsane v letaku), ale rikal, ze to miminku urcite neublizi.
Tak at ti neco brzy zabere.
 Radka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.5.08 09:43

jinak tu mykozu (spise pali) muze mit i partner, kvasinky (spise svedi) nevim.

Radka

• Citovat
  • Upravit
4497
29.5.08 10:07

Mně se při všech kvasinkách i zánětech nejvíc osvědčily výplachy Rosalginem, může se i v těhotenství a MUDr. mi jej doporučil, když jsem nějakou takovou potvoru drapla v 8 tt. Z poloviční dávky si dělám výplachy i po bazénu - preventivně a taktéž na doporučení lékaře.
Držím pěsti ať jsi brzy v pohodě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2887
29.5.08 12:36

ahoj, já teď v těhotenství na výtoky taky dost trpím. Důvodem bude zřejmě to, že poslední cca 3 měsíce chodím 4× týdně plavat (nyní používám tampony do bazénu a je klid). Gynekoložka mi předepsala vaginální kuličky na vnitřní užití Globolus cum natrio tetraborico 0,6 csc. Ty mi zabírají krásně. Plus mi předepsala taky krém Pimafucin na svědění intimních partií - vnější užití, ten můžu jen doporučit. Obojí je ale na předpis…
Janah, přeji hodně zdaru a jinak hladký a krásný průběh těhotenství! :wink:
 Kačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
29.5.08 13:34
Taminka píše:

Jinak ja mela cipky a mast Clotrimazol a mastickou se muze mazat i partner ale pri vytoku bych urcite omezila sex.

jj..ale kdoví kdy přijdou výsledky, do tý doby- je to hrozně nepříjemný..sex nebude- když mě to bude pálit(a budu mít to zkrácený hrdlo)..ale zase nějak dlouhodobě ho vynechat nechci;o)

clotrimazol mám doma- takže moc díky za tip- nebyla jsem si jistá-jestli v těhu můžu- a tím se může zkusit mazat i patner..zkusím;o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
29.5.08 13:38
LenkaN26 píše:
Mně se při všech kvasinkách i zánětech nejvíc osvědčily výplachy Rosalginem, může se i v těhotenství a MUDr. mi jej doporučil, když jsem nějakou takovou potvoru drapla v 8 tt. Z poloviční dávky si dělám výplachy i po bazénu - preventivně a taktéž na doporučení lékaře.
Držím pěsti ať jsi brzy v pohodě :-)

já mám doma Tantum rosa..což bude hodně podobné- ale když jsem to kdysi zkoušela (výplach) tak mě to docela pálilo..to je normální?..určitě ještě zkusím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
29.5.08 13:42
frogletfriend píše:
Gynekoložka mi předepsala vaginální kuličky na vnitřní užití Globolus cum natrio tetraborico 0,6 csc.
 Kačka.

tak přesně tyhle globule mi taky Dr. napsal..a taky kupodivu pomohli..do druhého dne- rozhodně to dnes svědí mnohem míň..;o) úleva;o)

A co na to ZKRACOVÁNÍ HRDLA (sice to s výtokem nesouvisí, ale nechci zatím zakládat nový téma..)..nějaký tip není?..a jak moc vážně to mám brát..nevím jestli bych dokázala měsíc ležet (naštěstí prý nemusím-stačí být doma, v klidu..)- určitě ano- ale musela bych mít o mimi strach..dneska jdu na kontrolu, tak třeba to bude lepší;o) ..každopádně jsem zrušila výlet do jižních čech- nechci zbytečně riskovat;o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
29.5.08 14:26
janah09 píše:jj..ale kdoví kdy přijdou výsledky, do tý doby- je to hrozně nepříjemný..sex nebude- když mě to bude pálit(a budu mít to zkrácený hrdlo)..ale zase nějak dlouhodobě ho vynechat nechci;o)

Sice chapu ze sex moc dlouho omezovat nechces ale pokud mas zanetlivy vytok tak se musi prelecit protoze sexem by se to jeste horsilo a horsilo coz si myslim ze asi nechces ne?V takovem pripade bys nemela myslet na to co chces nebo nechces ale na to co je nejlepsi pro tve miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
29.5.08 15:55

Taminka:To ale byla docela zbytečná reakce, ne?..to je snad samozřejmost… :roll: navíc zrovna v tomhle směru víme každá co je dobré pro naše tělo, a co ne..a žádná z nás by vědomě nedělala nic, co by mohlo narušit zdravý průběh těhotenství;o)..takže jsem to moc nepochopila.. :?:

navíc si myslím, že sex nemusí narušit vůbec nic..i kdyby klasický sex byl nevhodný, a mohl ohrozit mimíska, či léčbu výtoku (kde ale lze použít kondom)- tak existují jiné možnosti ;o)..takže se člověk- čistě hypoteticky- ani omezovat nemusí..;o)) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
29.5.08 16:06

LenkaN26,můj dr. mi nedoporučil výplachy Rosalginem v těhotenství.A zřejmě věděl,proč to říká,v návodu u Rosalginu je to i napsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
29.5.08 17:52

asi jsi to spatne pochopila-ale kdyz nekdo napise ze „.ale zase nějak dlouhodobě ho vynechat nechci;o)“ tak pod tim si predstavim ze je pro nej sex hodne dulezity.A pokud si myslis ze sex nemusi narusit vubec nic tak se hodne pletes ale je to tvuj nazor a ja ti ho brat nebudu.

No at ti to dobre dopadne,ptala ses na radu tak jsem ti napsala ale vidim ze to byla chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky