Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
možná to bude blbé, ale musím se Vás zeptat. Mám hrozný strach o svou mamku, dříve jí byla diagsnotikována cysta v prsu, ale řekli jí to, že to nic není. Nyní poslední dobou se mi svěřila, že jí z jednoho pru samovolně vytéká bílo-žlutá tekutina, která se objevuje především, když je ve stresu, dokonce jednou prý tam byla i kapička krve. K doktorovi jde dnes, aby jí napsal doporučení na mamograf. Vím, že se hrozně bojí a já také nemáte s tím někdo zkušenosti, mám se obáva nejhoršího? Děkuju moc za Vaše zkušenosti
@misssaa12 moudřejší bude po vyšetření, předem Ti nikdo neřekne
ale zažila jsem a byl to zánět ![]()
Taky jsem to měla a to mi bylo 29. Honili mě po milionech vyšetření a nakonec mi řekli, že to, co občas kapne z prsu ( najdu to ráno na pyžamu. Když spím a ležím si na prsu, tak je pak na pyžamu pár kapek. Přes den mi nic neteče. Dělá mi to párkrát do roka. Cystu jsem nikdy neměla. Ten žlutý výtok je údajné z toho, že je zánět v těle a vrazí se to např do prsní žlázy.
Nemám si z toho nic dělat. Že to ženské některé, někdy mají. Tak už to za ty roky neřeším. ![]()
To je vždy buď a nebo. Dokud nebude vyšetření, je zbytečné předjímat. Říká se: buď připraven na nejhorší, doufej v nejlepší.
Osobně bych tipla, že pokud tam byla cysta, tak to bude k tomu-možná praskla, vytvořil se zánět, dělá nějakou neplechu.
Každopádně doufám, že maminka nečekala x týdnů/měsíců. Pokud jde brzy poté, co se začali objevovat příznaky, tak je to jen dobře a bude dobře
![]()
Pokud je to tím, že je ve stresu tak může mít zvýšený hormon prolaktin. Já to tak měla před maturitou. Brala jsem na to prášky
Výtok může být způsobeno vysokým prolaktinem. Nicméně nesmí být s krví. ![]()
Tak vytok s krvi je potreba resit, MG je urcite na miste, dal uz vas nasmeruji dle vysledku, nejspis udelaji nater atd…
Cysta urcite neni pricinou vytoku, vysoky prolaktin nejspis take ne. Moznosti je nekolik, horsich i lepsich, nema cenu se dopredu stresovat. Rakovina to nutne byt nemusi, jsou i jine moznosti, ale urcite je potreba se nechat vysetrit.