Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tak jestli si chceš do budoucna kvůli neléčeným zánětům a výtokům koledovat o NEPLODNOST, tak směle pokračuj ve své ignoranci…
Jaké výtoky máš? Já mám třeba celoživotně už od puberty nažloutlý výtok, každý den ho mám na kalhotkách, někdy více, někdy méně. Lékař mi dělá stěr každý rok a vždy je vše v pořádku (v průběhu let mám 3. gynekologa). Říkal mi, že je to v pořádku, že vagína se sama zvlhčuje a určitý výtok je v pořádku. Ale určitě si k doktorovi zajdi, ať vyloučí nějakou infekci.
Pokud ten výtok nezapáchá a nemáš jiné problémy jako svědění a bolesti, může se jednat o normální a fyziologický stav. Nicméně v 18 letech už máš na gynekologii dávno chodit na prevence a výtok by měl zhodnotit lékař.
Určitě bych doporučila navštívit gynekologa, pokud výtok trvá několik let, i když nemáš žádné jiné příznaky. Výtok může být normální, ale je dobré vyloučit případné infekce nebo hormonální nerovnováhu.
Dobrý večer,
Je mi 18 let a už několik let mám výtoky myslíte že bych s tím měla jít na gynekologii nebo to nic není?