Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vytopil nas soused
Ahojky holky, musim vam sem napsat, protoze jsem uplne zoufala. Soused nad nama nas dnes vytopil, ale uplne strasne moc. Na plovoucce tak tri kyble vody a jeste, ze neco nasal koberec, steny strop jeste ted tudy kape. Vse jsme meli udelane nove a j z teto situace skoro brecim, elektro vse znicene. Pan se celkem stavi celem pry je pojisteny, zitra se to bude resit. doufam, ze nam tu skodu nekdo zaplati. Ja se tak strasne bojim. mate nekdo zkusenost s tak velkym vytopenim a jak to dopadlo? achjo ![]()
Chudaku
![]()
To je má noční můra, před lety prasklo potrubí někde v 6 patře, bydlíme v 1,a proteklo to až do přízemka, stoupačky byly jako vodopád.
Taky máme vše nové, tenkrát jsme byli chvilku po rekonstrukci.
Naštěstí to odnesly jen podhledy, ale dopadli lidi hůř.
Já navíc byla sama doma, chlap měl telefon doma, takže jsem se mu nedovolala ![]()
Hlavně vše zdokumentovat, nafotit, najít záručáky a nahlásit na pojišťovnu.
@lemyk ahojky unás to bylo obráceně. Jsem v pronájmu a bylo udělané špatné těsnění ve sprše ( nebyla to naše vina byli jsme nově přistěhovaní a majitel si toho nevšimnul. Přišel za mnou pán a řekl mi to. Já zavolala majiteli bytu který to řešil protože věděl že je to jeho chyba. Kouklo se na škody ( jen velký flek na stropě ) majitel šel na pojišťovnu a pak uź za ty peníze je koupil barvy atd. Takže jestli má soused pojištěný byt tak to půjde přez pojišťovnu. Jinak to bude muset dát ze svého. Samozřejmě budete počítat škody. Neboj vše bude v pořádku ![]()
Jaj jak píše @momi33 vše zdokumentovat! Náhrady škody by měli jít z jeho pojištění!
Vse jsem natocila a nafotila, je to chvilku, co jsme polozili posledni listuba ted tohle. Vim, ze jsou horsi veci, ale jako tkhle fakt des. Lezime tu ve tme a z lustru stale kape, boze boze, co tam jen delal, ![]()
@lemyk Jojo, půjde to ze sousedovi pojistky… jo a elektro určitě všechno zničené není, chce to hlavně nezapínat, osprchovat (po nafocení pro pojišťovnu, či zkouknutí pojišťovákem) rozebrat a nechat uschnout… většina věcí bývá v pohodě, přítel měl takhle věci při povodních v Karlíně a elektro bylo vlastně jediné, co přežilo.
@lemyk Věřím že je to o nervy! Já bych se asi zbláznila! Tak pevné nervy!!! Hlavní je že soused není žádnej magor a chce to řešit!
Nás takhle vytopila taky sousedka.. byly jsme totál.. nemluvě o tom, že všechny potraviny ve špajzu jsme vyhazovali.. No, ale z pojistky se to vše vyřešilo.. neboj se ![]()
Dekuji holky, clovek to vidi cerne, zitra to budem zkouset nejak vysouset tu elektriku, ty jo, fakt, kdyz uz, tak uz. ![]()
@lemyk já tě chápu… byla bych asi s nervama v tom…
No, ono to že to zaplatí člověka ani tolik neuklidní, horší je že se to vůbec stalo..ale bohužel stačí málo a ani za to třeba nikdo nemůže.. opotřebení a tak.. Já doufám, že se mi to už nikdy nestane… a přeji ti aby se to všechno vyřešilo co nejdřív a co nejlíp:)
![]()
Takhle vytopil soused mojí mamku.Byla to hrůza, všechno zničený. Teklo jí to všude proudem.Byla zralá na zhroucení. Všechn o se muselo vyhodit.Ale on byl alkáč anechal puštěnou vodu a takhle to dopadlo.Bylo to fakt hrozný
.
Ale opravdu to pojištovna zaplatila. Přeju pevný nervy ![]()
Nas vytopilo 12 pater sra.cek, nekdo splachnul hadr a zaseklo se to v trubce pod nasim zachodem. Resilo se to pres pojistovnu baraku, protoze vinik byl neznamy.
Ovsem nezaplatila to cele, strhla si amortizaci za opotrebeni parket, lina atd. Takze cca 30% dolu, po dopisu od pravnika jeste neco doplatili, ale stejne to nebyla cela suma.
Urcite si nech udelat revizi elektriny, tu zaplati celou. Praci remeslniku plati take v cele sume, ale na materialu se strhava amortizace.
Take doporucuji vse nafotit a zdokumentovat a zadat nahradu, za kazdou „blbost“.boty, hadry, drobnosti
Ahoj holky, v patek jsme na vikend odjeli k rodicum a dnes, kdyz jsme se vratili, zjistili jsme, ze mame vytopeny zachod a koupelnu. Stropy jsou uplne znicene, jinak neni poskozene nic. Koberecky byly uplne mokre, takze asi nasakly vodu ze zeme a za ten vikend se zem vysusila. Manzel potkal majitelku z bytu nad nama a ta pry o nicem nevi. Ze citi vlhkost, ale u ni se nic nestalo. Volala jsem memu tatovi, ktery dela v oboru a rikal, ze to vypada, ze praskl odpad od zachodu, coz je ale soucasti bytu nad nama a tudiz by nam pani mela skodu zaplatit. Tak nevime co ted delat? Mame zavolat instalatera aby se na to u ni podival a aby teda videla, ze problem je u ni. Nebo jak ted postupovat? Mate nekdo zkusenost? Dekuji.
Bud by to melo jit z pojistky pani, Vasi, nebo domu, podle toho, kde je problem. Spravcovskou firmu mate?
Odpad ze zachodu by jste poznali vy i sousedi-smrad z tech sracek se neda zamenit
At je to cokoli, tak pokud uz to k vam netece, tak to uz sousedka spravila. Skodu bych resila pres pojistku bytu-alespon tak jsme to resili, kdyz sousedi v hornim patre behem dovolene vytopili nevedomky 4 byty-kazdy si to resil pres pojistku bytu ![]()