Užívání výtahu v paneláku

Retea
6.5.13 21:02

uzivani vytahu v panelaku

Chci se zeptat, jestli ma domovnik pravo uzamknout osobni vytah pro 6 osob v sedmipatrovem panelaku a nechat k uzivani pouze osobni vytah pro 3 osoby. tvrdi mi, ze pry se na schuzi toto odhlasovalo a ze vytah nezapne. jenze ja bydlim ve tretim patre a bohuzel kocar mi tam sice vjede, ale ja uz se tam nevejdu. neexistuje nejaky zakon o pouzivani spolecnych prostor v dome? Anebo treba z bezpecnostnich duvodu? S dedkem neni mozno se nijak dohodnout, chova se, jako kdyby byl panelak jeho. Uz jsem zoufala, jsem rok po cisari a kocar se mi nechce s malou tahat nadvakrat po schodech.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
6.5.13 21:03

To je hustý! tak si normálně zajdi na správu domu a zeptej se tam. podle mě pokud platíte poplatky za výtah tak by tohle dělat neměl… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
6.5.13 21:04

Tedaaaa, a jakej k tomu má důvod? To je fakt divný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.5.13 21:04

@Retea pokud za to platíte, tak na to právo nemá. Právo by měl, pokud by byl výtah ve špatném technickém stavu, měl prošlou revizi a pod.. pokud je to družstevní byt, stěžovala bych si na družsto… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
6.5.13 21:06

Stěžovala bych si na družstvo, vzdyt za vytah platite i v najmu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.5.13 21:06

@Retea prozatím, strč kočár do výtahu, dítě na ruku, vylez nahoru a kočár si přivolej. Samozřejmě se může stát, že ti mezitím někdo výtah „ukradne“, tak bych na madlo strčila cedulku, „nevyndávat, jedu do třetího“, když tam místo není, tak normální člověk pochopí

Zákon určitě žádný není, jinak vy na ty schůze nechodíte? Tak na příští jděte a tam se to vyjasní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
6.5.13 21:09

Z té schůze by měl být zápis a ty máš právo ho vidět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
6.5.13 21:17

Tohle bych si určitě líbit nenechala, ať už přes správce domu nebo správce družstva nebo komu dům patří. Nebo v nejhorším případě sepsat cosi jako petici v domě, když by nebylo zbytí. Určitě bych kočár netahala pěšky. K čemu tam pak ten výtah je, jen na stěhování??? :jazyk: Mamka taky bydlí v 7patrovém domě, ale mají jen malý výtah, teď nově dělaný, tam se mi kočárek vejde jen asi s mezerou 5 cm, fakt jen tak tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
6.5.13 21:20

Tady je vidět, že na domovní schůze je třeba chodit… jinak by se neodhlasovalo, že se výtah vypne (předpokládám, že kvůli šetření). Taková blbost… Vyžádej si zápis ze schůze a obrať se na předsednictvo družstva/společenství vlastníků. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.13 21:22

Jednak bych si zjistila na správě baráku, jak to s výtahem je. Pokud za něj platíte, tak ho máte právo užívat. Ale záleží v jakém je stavu. Třeba se tam nedělá revize. A to s emohlo odhlasovat na schlzu a pak by byl uzamknutý. Ale ze schůze musí být zápis a tam by to bylo napsané. Krom toho většina baráků má kočárkárnu. Vy ne? Já kočár nahoru netahám, v bytě není místo, chodbička nudla a před bytem být nesmí. TAkže já si ho dávám do kočárkárny. Do výtahu se mi kočár vejde, a to máme taky pro 3 osoby do 250 kg. A vejdu se tma i já a manžel. Asi záleží na velikosti kočárku. Ale kočár bych po schodech netahala.

• Citovat
  • Upravit
Retea
6.5.13 21:24

Nevim, jakej k tomu ma duvod, ale kocarkarna tu neni, tak to budu muset nejak resit

• Citovat
  • Upravit
5010
6.5.13 21:25

@Anonymní
u nás kočárkárna ani kolárna není, vše se buď tahá do bytů nebo nechává na širší chodbě jen u schránek - holt nevýhoda nejstaršího paneláku ve městě a ráj pro zloděje :roll:

Příspěvek upraven 06.05.13 v 21:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.13 21:25

Manžel stavař mi teĎ řekl, že na odhlasování uzavření a nepoužívání výtahu musí být 100% hlasů (všech lidí). Ale záleží, zd amáte družstevní byty, v osobním vlsatnictcí, státní byty apod. To co píšu je v bytech a baráku ve společenství vlastníků bytů. A pokud se to odhlasovalo na schlzi, když jste už byly v baráku a nikdo s evás neptal a jste vlastníci bytu, tak to udělat prý nemůžou.

• Citovat
  • Upravit
Retea
6.5.13 21:27

Jo, zitra si dojdu na spravu a taky jsem dostala tip, ze se mam zeptat u hasicu, jak je to z bezpecnosti

• Citovat
  • Upravit
11522
6.5.13 21:29
@Anonymní píše:
Manžel stavař mi teĎ řekl, že na odhlasování uzavření a nepoužívání výtahu musí být 100% hlasů (všech lidí). Ale záleží, zd amáte družstevní byty, v osobním vlsatnictcí, státní byty apod. To co píšu je v bytech a baráku ve společenství vlastníků bytů. A pokud se to odhlasovalo na schlzi, když jste už byly v baráku a nikdo s evás neptal a jste vlastníci bytu, tak to udělat prý nemůžou.

100% hlasu, ale hlasujicich, to ze prijdou 3 ze sta a ti to odhlasuji, tak to plati ;) bohuzel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný