Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vyzadej si zápis ze schůze, pokud si to společenství vlastníků odhlasovalo, tak asi nenadelas nic. Nám ted predelavali výtah s tím, že ze zakona tam musí být bezpečnosti prvek, aby se nikomu nic nestalo, zabrana je skoro 10 cm. ode dveří, tudíž se zmenšil prostor, s kočárkem se vejdem jen tak tak, naše blbost, že jsme nebyli na schuzi ![]()
@Anonymní píše:
Manžel stavař mi teĎ řekl, že na odhlasování uzavření a nepoužívání výtahu musí být 100% hlasů (všech lidí). Ale záleží, zd amáte družstevní byty, v osobním vlsatnictcí, státní byty apod. To co píšu je v bytech a baráku ve společenství vlastníků bytů. A pokud se to odhlasovalo na schlzi, když jste už byly v baráku a nikdo s evás neptal a jste vlastníci bytu, tak to udělat prý nemůžou.
vsichni mame byty v osobnim vlastnictvi, na schuzi jsem nebyla, pristehovala jsem se pred mesicem, byt jsem predtim pronajimala, pochybuju, ze by podnajemnice na schuzi byla…no,. dekuju za info
Hlasovani na schuzi je takove, jake si ho SVJ odsouhlasi do svych stanov. Takze k necemu je potreba urcite procento hlasu vsech pritomnych, k necemu urcite procento hlasu vsech majitelu bytu. 100 % vsech majitelu lehce pochybuji, ze by si nekdo do stanov dal. Jinak schuze se musi ucastnit majitel bytu (zapsan v katastru) nebo dat nekomu plnou moc, najemnice si tam jen tak prijit a hlasovat nemuze. Ja se ted taky chystam byt pronajimat, ale jakozto majitel se schuzi hodlam ucastnit i do budoucna.
Tak si nechej na další schůzi odsouhlasit, že vaše rodina dostane klíč od výtahu a povolení k užívání
Moc tomu nevěřím, že ti to všichni odsouhlasí, ale zázraky se občas dějí
a vypadá to, že jednoho blbce v baráku máte v podobě domovníka
![]()
@Retea píše:
vsichni mame byty v osobnim vlastnictvi, na schuzi jsem nebyla, pristehovala jsem se pred mesicem, byt jsem predtim pronajimala, pochybuju, ze by podnajemnice na schuzi byla…no,. dekuju za info
I kdyby tam nájemnice byla, tak tam bude maximálně prd platná bez tvé plné moci. Jednou jsi majitel bytu, tak bys měla schůze navštěvovat i když v domě nežiješ. Pak to takhle dopadá ![]()
@ugluk taky si myslim, ze 100 procent si tezko někdo dá do stanov
V tomto oboru jsem pracovala, tak vím, že je prostě nemožné, aby se někdy schůze vůbec všichni vlastníci zúčastnili…teda ve větších bytových domech samozřejmě. Ne v nějakých malých bytovkách…
He, já bych na pana domovníka zazvonila, jestli by byl tak laskav a pomohl mi s kočárkem nahoru
A pokud ne on, tak bych zvonila na sousedy a oni by ten výtah ještě rádi spustili ![]()
@Pherenike jsme v male bytovce a stejne pokazde bojujeme, abychom byli vubec usnasenischopni. Kdyz jsme meli v planu hlasovat o rekonstrukci a zateplovani a uveru za nekolik mega, museli jsme dle stanov sehnat na schuzi 70 % vsech majitelu, jak mame ve stanovach, a byl to tedy nadlidsky ukol vyzadujici chozeni od bytu k btu a premlouvani, ze je to fakt dulezite tam byt
Takze 100 %, nevim nevim.
@lazy_cat tak to já bych tam teda ze sebe takhle veřejně blbce fakt nedělala, abych na někoho zvonila ![]()
@ugluk No vida, tak je to tak i u malých objektů
fakt si myslím, že 100% by si do stanov napsal jen šílenec
vždyť by to SVJ bylo samo proti sobě. Takhle by v životě nic neodhlasovali ![]()
Když lidi nepřijdou kvůli takové věci, jako je rekonstrukce objektu, těžko bude někoho zajímat výtah ![]()
@Retea ještě jsem chtěla říct, že těžko ti tu může někdo radit. Vše se odvíjí od stanov SVJ, které máte odsouhlasené. Takže nejdřív pátrej tam a měla by ses dozvědět, jestli na to mají nebo nemají právo.
Podívej se také na svůj evidenční list, kde máš vypsané zálohy a platby za služby v domě. Pokud tam máš platby na oba výtahy (inspekční zkouška, odborná prohlídka a odborná zkouška výtahu), tak bys ho samozřejmě měla mít možnost užívat a můžeš se toho dožadovat.
Na druhou stranu pokud za něj tohle neplatíte a na výtahu se neprovádí pravidelný servis, zvážila bych, zda ho vůbec používat chci
Já bych do toho nešla…
@Pherenike píše:
@Retea ještě jsem chtěla říct, že těžko ti tu může někdo radit. Vše se odvíjí od stanov SVJ, které máte odsouhlasené. Takže nejdřív pátrej tam a měla by ses dozvědět, jestli na to mají nebo nemají právo.
Podívej se také na svůj evidenční list, kde máš vypsané zálohy a platby za služby v domě. Pokud tam máš platby na oba výtahy (inspekční zkouška, odborná prohlídka a odborná zkouška výtahu), tak bys ho samozřejmě měla mít možnost užívat a můžeš se toho dožadovat.
Na druhou stranu pokud za něj tohle neplatíte a na výtahu se neprovádí pravidelný servis, zvážila bych, zda ho vůbec používat chciJá bych do toho nešla…
za výtahy neplatime, stanovy mám, ale ohledně výtahu tam není nic psáno, pro stěhování je třeba žádat o spuštění výtahu správce. Na schůzi bych jinak bývala byla šla, nebýt tou dobou 400 km daleko s dvouměsíčnícm mimcem
No, u nás je barák plnej důchodců, ty nic neřešej, všechno odkyvaj. My jsmě dle nich ti mladí, špatní, zkažení. No, zajímalo by mě. Co by dělali pro nějaký havarce, nebo při požáru.
No, u nás je barák plnej důchodců, ty nic neřešej, všechno odkyvaj. My jsmě dle nich ti mladí, špatní, zkažení. No, zajímalo by mě. Co by dělali pro nějaký havarce, nebo při požáru.