Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobry den, chtela jsem se zeptat na nejaky rady, tipy na to jak to udelat aby mi pradlo vonelo.. Vycistila jsem nadobky i filtr, prolilal octem, savem, vyvarila pracku se savem a stale nic ![]()
ME nevodi prádlo když toho do pračky dam moc, četla jsem ze se má dávat jen po vrchní okraj…zkus dat Mene prádla… ![]()
A prádlo susim doma, venku jakoby se vůně ztrati ![]()
Příspěvek upraven 06.05.13 v 13:49
Jestli sušíš venku, může být přesušené… ale pak otázka, jaký používáš prášek, aviváž a pod…
Pouzivam lenor spring, praci prasek, pradla davam tak akorat
a susim pradlo venku
ale uz proste ani nevoni kdyz ho vyndam z pracky.. Nez jsem to vsechno procistila tak doslova smrdelo, ted uz nesmrdi ale ani nevoni ![]()
@iliska87 píše:
ME nevodi prádlo když toho do pračky dam moc, četla jsem ze se má dávat jen po vrchní okraj…zkus dat Mene prádla…
A prádlo susim doma, venku jakoby se vůně ztratiPříspěvek upraven 06.05.13 v 13:49
Jak to myslíš po vrchní okraj? Víc se tam snad nevejde?
Mně když nevonělo prádlo, tak jsem byla těhotná. Měla jsem pocit, že mi prádlo smrdí a z modrého Lenoru jsem chodila zvracet ![]()
@sieta.m tehotna sice jsem, ale rozdil mezi vuni a nevuni poznam:( takze delam v necem chybu nebo pracka v necem dela chybu :/
@iliska87 píše:
Napsala jsem to spatnepo vrchní okraj otvoru…
U předního plnění jako? Já mám horní plnění, tak víc jak po vrchní okraj fakt nejde.
Ale mám kamošku, která to do té pračky rve na sílu, prádlo zmáčkne a vecpe další.
Já dávám tak 1 dlaň od vrchu, ale nevím, jestli je to správně…
@Ronaldova Ještě jsem četla, že je potřeba prát aspoň jednou týdně na 60 nebo 90. Vysadila bych aviváž a hlavně prací gely, ale píšeš, že používáš prášek. Zkus dát pár kapek levandulového oleje.
Pračku vyvařuji octem. Nastavím na 90 a nejvyšší otáčky, pustím a pračka začne nejdřív odčerpávat. Jakmile se spustí voda, vypnu, doliju ocet (tak litr) a pustím celý program. Když dám ocet na začátku, tak se mi odčerpá.
Nejlíp se mi pračka vyčistila jednou nějakým práškem od Amway (je to tak 5 let) - před prvním použitím toho prášku do prádla se s ním vyvařila celá pračka naprázdno a to byla fakt síla.
Já změnila aviváž a dle rad dávám prádlo tak, aby byla v bubnu mezera od horního okraje tak na ruku a fakt to funguje a prádlo voní.
@Ronaldova píše:
@suik to me taky vonivalo vic nez doma, ale nejak uz nic
Změň aviváž - na tuhle už sis asi zvykla ![]()
Na kolik peres? Zkusila bych prat na vic stupnu. Jinak jsi uz podle me zkusila vse.