Nevoní mi prádlo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20777
6.5.13 15:07

@Erian Nám servisák říkal, že gel pračku zanáší víc než prášek. Že se tam vytváří sliz. Ale vyzkoušené to nemám, já gel používám jen pro praní tmavého prádla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
6.5.13 15:44
@Amys píše:
@Erian Nám servisák říkal, že gel pračku zanáší víc než prášek. Že se tam vytváří sliz. Ale vyzkoušené to nemám, já gel používám jen pro praní tmavého prádla.

Je to pravda. Když peru výhradně s gelem, je to horší. Když mám aspoň na bílé Amway nebo Missivu, tak je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
6.5.13 15:49

@LucaLuca Já právě vím, jaký šlem a hnus se tvoří v šuplíku v chlívku na aviváž. protože ne vždycky ho vloženě umývám. Někdy vůbec a někdy prostě jen propláchnu pod tekoucí vodou a to vůbec nestačí. Takže když si představím, co to dělá v pračce v těch trubkách a místech, kam se nedostanu, tak to musí být docela mazec, když k tomu přidám ještě gel na praní :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
6.5.13 17:50
@Amys píše:
@Melany86 Ono to ani nemá smysl sundavat. Voda se pod to nedostává, tudíž to nemá ani nic společného s prádlem. Je to guma, aby se nedostala voda do motoru pračky a do pračky vůbec.

Ja mam prave v tech zahybech gumy prepazky asi po 3 cm a tam se toho. bordelu drzelo teda hodne. A pokud by se mi ta guma nesundala tak bych nemela sanci to vymyt. I tak to byla docela fuska, protoze to neslo jinak nez kartackem na zuby. Samozrejme ze z druhe strany gumy nic neni, problwm je v tech zahybech a clenitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
6.5.13 18:26

Teď peru v Perwollu a aviváž používám Wansou. Snažím se sušit venku, prádlo pak lépe voní. asi dvakrát do měsíce vyvářím se savem nebo octem. Přítel jednou měsíčně čistí filtr a i tak občas hnusně smrdí prádlo. Ta guma jde nasadit, ale je to masakr. Ani nevím jak se nám to povedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
6.5.13 18:34
@Amys píše:
@Melany86 Tak v první řadě umej to těsnění normálně navlhčenou microutěrkou - musíš ho roztáhnout a pořádně ty záhyby vymejt. Pak vyndej šuplík na prášek, ten taky pořádně umyj normálně v umyvadle a pak ještě hadříkem pořádně vymyj to, kam se ten šuplík dává. Pak šuplík vrať, nalij tam flašku octa a zapni normálně na vyvářku (a ono i těch 60 stupňů stačí). Prostě jako bys prala bavlnu. Nech to hlavně celé i s mácháním a ždímáním. Ocet případný vodní kámen rozpustí, všechno se to hezky dostane ven a ještě pohltí pachy. Po těhle procedurách bych pak ještě vyčistila filtr. Najdi si návod na pračku a postupuj podle toho. Dost lidí na to zapomíná, ale vyloženě v návodech na každé pračce je napsáno, že se má pravidelně čistit. Jinak zaroste. To se stalo nám :oops: Od té doby právě vím, že se to má dělat a o pračku se snažím vzorně starat :)

Díky moc, já právě takto čistila pračku před dvěma týdny, umyla jsem nádržku na prášek a aviváž, umyla gumu, vyčistila filtr ale místo sava nebo octa jsem použila čistič z dmka a už to smrdí zase, takže jsem to celé zopakovala a večer až uložím malého zapnu ještě co mám trochu bílého prádla jsem na to zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
6.5.13 20:25
@Amys píše:

Je to fakt, servisák měl pravdu. Vytáhla jsem šuplík asi po půl roce používání pračky a nestačila zírat. Peru výhradně v gelu a byly tam teda nánosy slizu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
6.5.13 21:35

Jeste zkusit prostournout ten sifon ve zdi. Pry je tam 0,5 cm dirka, ktera se velmi lehce ucpe. Zkuste pustit na prazdno machani a az se napusti voda, tak prepnout na vypousteni. Voda by mela velice rychle zmizet. Pokud je to pomaly tak je to ucpany.
A na cisteni mi opravar doporucil tohle http://drogeriemarket.cz/…-kamene-250g .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
6.5.13 21:53

@isand mam to dat do bubnu nebo kam?? A pustit program?? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
7.5.13 08:20

Ja to jeste odzkousene nemam, protoze jsem na to jeste nenarazila. Navod pry je na sacku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.5.13 08:44

@isand To je v každé obyč drogerii (takže Teta, Šlak atd…). Každopádně podle bezpečnostního listu je to kyselina citronová, viz:
http://www.alfachem.cz/…e-250-g.html
Takže pokud to chcete používat, tak kyselina citronová vás asi vyjde levněji a na dávkování se můžete podívat buď na netu nebo na tenhle pytlík, když ho potkáte. Já osobně radši používám ocet. Funguje stejně a doma ho mám pořád dost :lol: Já s ním čistím úplně všehno - baterie, vanu, umyvadlo, prostě všechno. Hlavně to je kyselina octová, mám pocit, že osmiprocentní, takže to nemusím nijak ředit. U konvice to dělám tak, že když si uvařím čaj, tak do zbytku vody prostě naleju trochu octa a nechám to vyšumět. Stačí to. Není potřeba plnit celou konvici, pokud to děláte pravidelně (já až jednou týdně, máme opravdu tvrdou vodu). A jinak třeba odpad čistím tak, že tam nasypu jedlou sodu a jemně zaleju octem. Jak to spolu reaguje, tak to šumí a ty bublinky to hezky uvolní. Samozřejmě je potřeba nejdřív mechanicky odstranit vlasy a prostě to, co jde vzít zvenku (mám nějaký blbý sítko, takže se mi to dostává i pod něj :cert: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
9.5.13 20:00

Vracím se k vám znovu, myslela jsem že komplet umytí pračky a dlouhý program na 90 stupnů s octem zabere ale kdepak, pračka stále trochu zapáchá a prádlo též, nevoní :( jsem už z toho neštastná, myslíte si, že savo místo octa bude lepší?? už nevím co s tím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
9.5.13 20:02

@Melany86 savem jsem to taky zkousela, a nepomohlo to o moc vic :///

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
9.5.13 20:42

@Ronaldova Tak co s tím??? ta pračka je tři roky stará :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
9.5.13 20:49

@Melany86 ja mam stejny problem :(( mamka mi jeste radila, ze vyvarit rucniky, ze jeste to by mohlo pomoct :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný