Nevoní mi prádlo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tomata
6.5.13 14:26
@sieta.m píše:
Mně když nevonělo prádlo, tak jsem byla těhotná. Měla jsem pocit, že mi prádlo smrdí a z modrého Lenoru jsem chodila zvracet :lol:

další příznak těhotenství :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2457
6.5.13 14:26

Taky jsem to ted resila. Vyvarovala jsem s octem, pouzivala cistice, ale i presto kdyz jsem tam pradlo nechala treba hodinu po vyprani, tak uz jsem z nej citila zatuchlinu. Pak jsem zjistila jaky hnus je vevnitr v tesnici gume kolem bubnu. Chtela jsem ji po manzelovi sundat, abych to mohla vycistit. Nez se k tomu dostal, tak se mi do odtokove diry v tesneni chytli cvocky od bodycka a pri odstredovani mi to gumu servalo. Nakonec jsme zjistili, ze to pridelat jen tak nepujde a musel prijit opravar. Ten mi taky povidal, ze smrad muze byt klidne i z ucpaneho sifonu u odtokove hadice. Gel by na to vliv mit nemel, ale je opravdu treba cca kazde pate prani prat min. na 60 st. Sifon se manzelovy vycistit nepodarilo, tak pridelal hadici do dolni casti mimo sifon. Od te doby mi pradlo voni. Nevim jestli to bylo gumou nebo sifonem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
6.5.13 14:27

Ahoj holky mám stejný problém, pračka smrdí zatuchle, je to dva týdny co jsem vyčistila všechny filtry a umyla co se dalo, koupila čistič na pračku v DM drogerii a zapnula na 90 stupnů dlouhý program, a že by to pomohlo se říct nedá, smrdí možná o maličko mín, používám tekutý prášek Persil a aviváž Silan, už jsem z toho zoufalá, chci mít zase vonavé prádlo, jo a suším doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
6.5.13 14:29

@isand Můžu se zeptat, ta guma teda jde jen tak vyndat a znovu vrátit, zkoumali jste to i pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
6.5.13 14:30

Jo a zvenku mi pradlo taky voni min po gelu (avivaz nepouzivam), ale zase voni " slunickem" a cerstvym vzduchem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
6.5.13 14:33

@isand Tak děkuju moc, odpo to hned povím příteli a zkusíme to a zjistíme i ten syfon, už mě ta pračka štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
6.5.13 14:42

Mě taky přijde, že nám prádlo absolutně nevoní, ale když třeba přijede mamka a jde do skříně nebo něco, tak jásá, jak to dělám, že mi všechno tak voní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3485
6.5.13 14:46

Mně prádlo začalo vonět, až když jsem začala používat sušičku - a to do ní žádnou vůni nepřidávám. Peru v gelu Persil a aviváž používám Lenor nebo Silan :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
6.5.13 14:51

@Melany86 Vyndat to těsnění jde velmi snadno, ale nandat to už je spíš pro profesionála. Je to opravdu piplačka a musí to sedět dobře. My na to doma například vůbec nepřišli, jak to správně nasadit.

Mně tedy občas taky prádlo nevoní, ale přišla jsem na to, že to je přeplněnou pračkou. Fakt záleží na tom, co perete. Některé prádlo saje víc, některé míň. Takže když dám víc hodně savého prádla, tak se to dokonale nevypere a je to hnus, protože to prádlo do sebe pojme hodně vody. Nějak jsem to postupně vypozorovala :zed: jinak pračku nechávám pořád pootevřenou, aby mohla větrat. No a pak klasika - pravidelně čistit filtr a vymývat těsnící gumu a šuplík a jednou za měsíc vyprat naprázdno jen s octem minimálně na 60 stupňů.

Příspěvek upraven 06.05.13 v 14:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
6.5.13 14:51

Po pravde ted nevim, jestli by jsme si ji troufli sundat. Princip bude asi u vsech pracek stejny. Vnejsi a vnitrni pruzina nebo drat s pruzinou a odtok je prilepeny. S tou vnitrni pruzinou si opravar chvilku pohral nez ji nasadil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
6.5.13 14:53

Já se na to byla podívat a přijde mi že to sundat nepůjde :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
6.5.13 14:57

@Melany86 Ono to ani nemá smysl sundavat. Voda se pod to nedostává, tudíž to nemá ani nic společného s prádlem. Je to guma, aby se nedostala voda do motoru pračky a do pračky vůbec. Nám se u staré pračky ta guma prorazila a pěkně se nám pračka vyzkratovala, takže fakt není dobré do toho nějak zasahovat.

Já měla to štěstí, že jsem si starou pračku mohla rozebrat, takže jsem to viděla uvnitř :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
6.5.13 15:01

@Amys Ahaaa tak já zkusím nejdřív pračku komplet umýt ručně znovu a pak nalít ocet nebo savo a jsem zvědavá zda to pomůže, protože čistič na pračku z Dmka moc nepomohl po chvilce to smrdělo znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
6.5.13 15:05

Mám stejný problém - prádlo nevoní. Ono asi záleží taky na vodě, tady je voda šílená :roll: Ale pračka je rok nová, odpady taky. Pravidelně čistím - vymývám šuplík, otírám dvířka i gumu. Ale je fakt, že peru max. na 40°C a někdy je ta pračka fakt narvaná :roll: A ještě jestli i gel dělá nějakou paseku. No potěš, to je na vysokou školu, to praní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
6.5.13 15:06

@Melany86 Tak v první řadě umej to těsnění normálně navlhčenou microutěrkou - musíš ho roztáhnout a pořádně ty záhyby vymejt. Pak vyndej šuplík na prášek, ten taky pořádně umyj normálně v umyvadle a pak ještě hadříkem pořádně vymyj to, kam se ten šuplík dává. Pak šuplík vrať, nalij tam flašku octa a zapni normálně na vyvářku (a ono i těch 60 stupňů stačí). Prostě jako bys prala bavlnu. Nech to hlavně celé i s mácháním a ždímáním. Ocet případný vodní kámen rozpustí, všechno se to hezky dostane ven a ještě pohltí pachy. Po těhle procedurách bych pak ještě vyčistila filtr. Najdi si návod na pračku a postupuj podle toho. Dost lidí na to zapomíná, ale vyloženě v návodech na každé pračce je napsáno, že se má pravidelně čistit. Jinak zaroste. To se stalo nám :oops: Od té doby právě vím, že se to má dělat a o pračku se snažím vzorně starat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný