Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, s přítelem jsme si koupili nádherné puzzle, jsou velké, 3000 dílků a chci se vás zeptat jeslti se dají tak velké puzzle zarámovat, dá se to někde koupit, nebo se to nechává na zakázku? A je to drahé? ![]()
Ahoj já skládala ty nejvědší co snad existujou
a mamka vždy koupila takový sklo nevím jak to popsat.Je to deska, na ní sklo a takový pacičky který to drží
kouknu se kde se dá sehnat a kdyžtak ještě napíšu
Říká se tomu skleněný clip rám, ale nemůžu najít kde se dají sehnat. Jen jsem našla na internetě
Ahoj, já jsem je teda většinou nerámovala, ale koupila jsem v překližku a po tom, co jsem je spojila lepidlem na puzzle (vytvoří na obrázku průhledný film), tak jsem je na ní přilepila.
@mc.ellinka Já ti nevím, jestli bys sehnala čtyřmetrový clip rámeček ![]()
http://www.puzzleshop.cz/…e-educa.html
Jinak já dávám rámovat u nás do sklenářství… Moc drahé to není, ale už jsem tam dlouho nebyla, tak nějakou přesnou cenu neřeknu.
Proč rámovat?
Já jich mám několik, největší 10 000 dílů je to cca 1,5m x 1m velké, samo o sobě těžké, takže se sklem by to bylo hodně těžké
Všechny mám jen povrchu lepné tím speciálním lepidlem na puzzle. Vytvoří to lesk na povrchhu a slepí to dílky k sobě. Pak to zespoda podlepím obyč. papírem a jen tak pověsím.
Ale pokud chceš nutně zasklít, tak asi u sklenáře. Já píšu jen svou zkušenost
@subsomi píše:
Proč rámovat?
Já jich mám několik, největší 10 000 dílů je to cca 1,5m x 1m velké, samo o sobě těžké, takže se sklem by to bylo hodně těžkéVšechny mám jen povrchu lepné tím speciálním lepidlem na puzzle. Vytvoří to lesk na povrchhu a slepí to dílky k sobě. Pak to zespoda podlepím obyč. papírem a jen tak pověsím.Ale pokud chceš nutně zasklít, tak asi u sklenáře. Já píšu jen svou zkušenost
A za co si to puzzle pověsila na zeď, nemůžu sehnat tak dlouhou lištu na zavěšení, máme puzzle 2 m široké a 1,5 m vysoké. Puzzle jsem přetřeli lepidlem na puzzle a podlepili kartonem.
Díky za info
@Chechia
Dozadu jsem nahoru nalepila kousek překližky, jen úzký pruh ať to není příliš těžké a taky ať tím puzzle drží tvar.
Do překližky jsem udělala dírky (na každou stranu 2) a těma provlékla silon, takže to visí na 2 hřebících a váha je rozložena do 4 dírek
Snad jsem to popsala dost pochopitelně ![]()
Ahoj,
může mi někdo oradit, které lepidlo na puzzle je dobré.
Budu lepit puzzle o 2000 dílcích.
Díky.
My jsme používali Herkules nebo lepidlo, které bylo přímo u puzzlí v krabici nebo v obchodě určené na puzzle a všechny pořád drží.
@RadkaCh
Super, já spíš jestli není některé špatné či které někdo doporučí.
@šmoulina89 já měla zarámovaný puzzle 2000 dílků na ten rám jsem narazila náhodou v obi ![]()