Jak zarámovat puzzle

4.5.13 21:07

jak zarámovat puzzle

Ahoj holky, s přítelem jsme si koupili nádherné puzzle, jsou velké, 3000 dílků a chci se vás zeptat jeslti se dají tak velké puzzle zarámovat, dá se to někde koupit, nebo se to nechává na zakázku? A je to drahé? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1478
4.5.13 21:11

Ahoj já skládala ty nejvědší co snad existujou :D a mamka vždy koupila takový sklo nevím jak to popsat.Je to deska, na ní sklo a takový pacičky který to drží :-) kouknu se kde se dá sehnat a kdyžtak ještě napíšu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1478
4.5.13 21:13

Říká se tomu skleněný clip rám, ale nemůžu najít kde se dají sehnat. Jen jsem našla na internetě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tterrezzkaa
4.5.13 21:14

Ahoj, já jsem je teda většinou nerámovala, ale koupila jsem v překližku a po tom, co jsem je spojila lepidlem na puzzle (vytvoří na obrázku průhledný film), tak jsem je na ní přilepila.

• Citovat
  • Upravit
tterrezzkaa
4.5.13 21:15

@mc.ellinka vím, že mají v Ikei atd., ale asi ne tak velký rozměr.

• Citovat
  • Upravit
24798
4.5.13 21:18

@mc.ellinka Já ti nevím, jestli bys sehnala čtyřmetrový clip rámeček :mrgreen:
 http://www.puzzleshop.cz/…e-educa.html

Jinak já dávám rámovat u nás do sklenářství… Moc drahé to není, ale už jsem tam dlouho nebyla, tak nějakou přesnou cenu neřeknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tterrezzkaa
4.5.13 21:23
  • Citovat
  • Upravit
6842
4.5.13 22:01

Proč rámovat?
Já jich mám několik, největší 10 000 dílů je to cca 1,5m x 1m velké, samo o sobě těžké, takže se sklem by to bylo hodně těžké :roll: Všechny mám jen povrchu lepné tím speciálním lepidlem na puzzle. Vytvoří to lesk na povrchhu a slepí to dílky k sobě. Pak to zespoda podlepím obyč. papírem a jen tak pověsím.

Ale pokud chceš nutně zasklít, tak asi u sklenáře. Já píšu jen svou zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
17.12.13 20:24
@subsomi píše:
Proč rámovat?
Já jich mám několik, největší 10 000 dílů je to cca 1,5m x 1m velké, samo o sobě těžké, takže se sklem by to bylo hodně těžké :roll: Všechny mám jen povrchu lepné tím speciálním lepidlem na puzzle. Vytvoří to lesk na povrchhu a slepí to dílky k sobě. Pak to zespoda podlepím obyč. papírem a jen tak pověsím.Ale pokud chceš nutně zasklít, tak asi u sklenáře. Já píšu jen svou zkušenost

A za co si to puzzle pověsila na zeď, nemůžu sehnat tak dlouhou lištu na zavěšení, máme puzzle 2 m široké a 1,5 m vysoké. Puzzle jsem přetřeli lepidlem na puzzle a podlepili kartonem.
Díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
17.12.13 20:33

@Chechia
Dozadu jsem nahoru nalepila kousek překližky, jen úzký pruh ať to není příliš těžké a taky ať tím puzzle drží tvar.
Do překližky jsem udělala dírky (na každou stranu 2) a těma provlékla silon, takže to visí na 2 hřebících a váha je rozložena do 4 dírek

Snad jsem to popsala dost pochopitelně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
13.6.15 17:18

Ahoj,
může mi někdo oradit, které lepidlo na puzzle je dobré.
Budu lepit puzzle o 2000 dílcích.

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
13.6.15 17:35

My jsme používali Herkules nebo lepidlo, které bylo přímo u puzzlí v krabici nebo v obchodě určené na puzzle a všechny pořád drží.

• Citovat
  • Upravit
3711
13.6.15 18:31

@RadkaCh
Super, já spíš jestli není některé špatné či které někdo doporučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3608
13.6.15 18:49

@šmoulina89 já měla zarámovaný puzzle 2000 dílků na ten rám jsem narazila náhodou v obi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
13.6.15 18:55

@zvidavajanca nejlepší je obyč. Herkules :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie