Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Milé maminky, chtěla bych poprosit o radu pokud máte někdo zkušenost co s oblečením myslím teď konkrétně dámské. Ráda bych si v tom už konečně udělala pořádek, mám např:
MaléNa půdě se mi vrší oblečení, které jsem nosila před těhotenstvím, mám teď o 20 kg více a nějak do něj už x let nehubnu a nehubnu, to samé ještě uložené u ségry která už na to ale také nemá kapacity a musí to jít pryč a já na to doma už místo nemám. Je mi toho líto, těch peněz co v tom je a ani to není onošené a něco je i nové, něco opravdu moc pěkné kousky, ale jestli do toho ještě zhubnu, to fakt nevím…
Co jsem dostala darem, ale vím, že to nosit nebudu…
Obnošené, které také už nosit nechci a říkám si, že se to jednou třeba ještě může hodit…
Těhotenské jsem si schovala.
Napadlo mne to hezké malé zkusit za symbolický peníz rozprodat kamarádkám, už jsem toho hodně i rozdala, prodali by jste to nebo si to nechali…??? děkuji
Já všechny staré i nepadnoucí věci hážu do kontejneru na textil… Na rozdávání a prodávání energii nemám, zas tolik těch věcí není. A kontejner máme před domem ![]()
Kamarádkám bych své věci neprodávala, když už, tak bych jim to dala. Pokud to leží ve skříni x let, ani bych si to nenechávala. Pěkné věci (ne společenské, to nevyužijí) obvykle dávám na charitu nebo do azylového domu.
Chceš radu? Já bych si nechala jen to, co mi je a co opravdu unosim a zbytek bych hodila do kontejneru na oblečení. Uvidíš, jak se ti uleví, ze nad tím už nemusíš přemýšlet. ![]()
Hodně už jsem toho porozdávala a darovala…teď mi zbývají asi 4 velké boxy oblečení… takže byste se toho zbavili? Smířili se s tím, že peníze jsou v tom navždy utopeny a že asi možná do toho nezhubnu… říkám si když náhodou zhubnu bude mi to líto, ale zase místo už na to fakt není… Např jeden extra špatný nákup jsou minišaty které mne stály 1000 kč a ani jsem je nikdy neměla na sobě.. no byla jsem holt hloupá…mám tam i některé značkové věci, teď na mateřské si oblečení moc nemohu dovolit nakupovat tak mne je to líto tak jsem si říkala že za symbolický peníz bych to mohla zkusit prodat, aspoň bych měla na něco nového…
@brko píše:
Chceš radu? Já bych si nechala jen to, co mi je a co opravdu unosim a zbytek bych hodila do kontejneru na oblečení. Uvidíš, jak se ti uleví, ze nad tím už nemusíš přemýšlet.
brko ono už mi z toho není nic 20 kg je 20 kg… ![]()
@Eviika tak to zkus prodat na bazarech na netu, jestli máš tu energii. nebo něco jde přešít, upravit. jinak co je z pěkné látky, tak si schovám, tvořím např. šatičky na panenky. ale to jen taková poznámka
Zkus třeba zorganizovat výměnnou burzu. Já na jedné nedávno byla, lidi tam přinesly oblečení a mohli si odnést něco, co se jim líbilo. já odnesla věci, které děti ani já nebudeme nosit a přinesla jsem si krásné trička pr sebe a kalhoty pro děti. Něco z toho i značkové. A moc jsem se tam radši nerozhlížela, protože jsem se bála, abych si domu neprinesla vic nez jsem odnesla.
Ale nevim odkud jsi, jestli by neco takoveho slo. Penize z toho mit nebudes, ale obmenu satniku jo.
A zbytek veci sel na nejakou sbirku.
Prvně bych se být tebou zamyslela, jak moc reálné je, že do toho zhubneš. Pokud to máš v plánu, věci bych si nechala. Pokud víš, že to nejspíše nevyjde, prodala bych je. Pokud tam jsou pěkné kousky typu minišaty za 1000Kč, bylo by mi líto to vyhodit, pár stovek by ti ještě mohly vydělat ![]()
Ale takhle se dobře radí. Ve skutečnosti bych na tvém místě všechno syslila doma a čekala, až do toho zhubnu
Mám doma pár kousků, které už jsem kupovala s tím, že mi budou teprve až zhubnu ![]()
Zkus to dát na mimibazar, jestli si myslíš, že je to fakt pěkné, tak bys to prodat mohla. Rozhodně bych to dál neskladovala.
Tak pokud zhubneš, tak snad nebudeš taková socka, aby sis nemohla koupit nové oblečení.
a i když budeš, tak holt zajdeš do sekáče, ale budeš mít oblečení, co ti padne.
Musíš se zbavit starého, aby k tobě mohlo přijít nové. Co jde, to rozprodej, když je ti líto peněz, klidně i na bazaru za normální peníz a zbytek rozdej nebo vyhoď. Nech si opravdu jen to, co nosíš.
@levandule23 píše:
Prvně bych se být tebou zamyslela, jak moc reálné je, že do toho zhubneš. Pokud to máš v plánu, věci bych si nechala. Pokud víš, že to nejspíše nevyjde, prodala bych je. Pokud tam jsou pěkné kousky typu minišaty za 1000Kč, bylo by mi líto to vyhodit, pár stovek by ti ještě mohly vydělat
Ale takhle se dobře radí. Ve skutečnosti bych na tvém místě všechno syslila doma a čekala, až do toho zhubnuMám doma pár kousků, které už jsem kupovala s tím, že mi budou teprve až zhubnu
Pokud zhubneš, bude to pro tebe samo o sobě potěšením, a nebudeš ještě lamentovat nad rozdaným oblečením. Oblečení prsotě má tu vlastnost, že do něj nemá smysl investovat, pokud tě pak mrzí, žes ho neunosila- se s tím smiř ![]()
neskladuj to- udělej někomu radost, at máš dobrý skutek, nebo to prodej- at máš nové šaty (které možná opět neunosíš
)
Nechávám si jen oblečení, které opravdu nosím a mám ho ráda. Ostatní dávám do charitativního kontejneru. Nemám půdu ani úložiště u ségry, mám jen dvě police ve skříni a pár ramínek
Dělám čistku jednou ročně a taky pokaždé, když si něco nového koupím, třeba nová trička, tak pár starých vyřadím
Kamarádkám bych neprodávala.
Na prodej po internetu nemám čas a sílu.
Navíc malý byt.
Z menších věcí mám schované jen kalhotové kostýmy a koženou bundu, ostatní malé věci (slušné) jsem zabalila do igelitových sáčků a tašek a dala do kontejnejru charity.
K prodeji přes internet - kupující zaplatí i poštovné - a to je dnes opravdu vysoké.
Za mě - dala bych na charitu.