Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím poraďte. Objevili se nám doma nějací červy. Celý víkend jsme je likvidovali a včera jsem jich zase pár našla. Jsou bílí, docela velcí, mají tak milimetr na průměr a tak 4mm na délku a jsou jen po zemi a jen tam kde je něco k zemi připlácnuté, jako třeba krabice, tam kde je prostor tam nejsou. Taky jsme našli nějaká vajíčka z čeho se zřejmě vylíhli a ty byla tmavě hnědá nebo černá. Nevíte co by mohli být zač?
Molove…meli jsme je v práci ve skrinkach s jídle…vlezli i do koření, kafe…hajzlici…
Možná larvy molů. ted jsem je likvidovala.kde ty červy máte-mezi potravinama?
Taky to u nás začalo takhle těmi červy, tak jsme je likvidovali a stejně nám to nepomohlo a už skoro rok s nimi bojujeme
Nevím co s nimi a jsem z toho už zoufalá ![]()
@Veruunčik nám pomohlo-prozatím-všechno dát do skleněných nebo plastových uzavíratelných nádob. pak pomohlo i to, že jsem nechala ve špajzu otevřenou kořenku s hřebíčkem, tahle vune tem svinkám vadí.
Holky to není mol. Jsou fakt velký, to mi neříkejte, že jemol takhle velký.
@brko No my museli vyhodit všechny mouky a hlavně strouhanku a už se tam nevrátili, pak byli v další skřínce a tak jsme to tam vyházeli a taky tam už nejsou, pak jsme je měli v obýváku u sladkostí a taky jsme to tam probrali a vyhodili a už tam nejsou. Nyní nám tu sem tam lítají, na lepkách na moli máme přilepených přes 100 molů a nevím kde jsou zase teď, protože sem tam lítají a všechny potraviny jsou ok..hrůza prostě
Potravinový moly jsem kdysi zažila, to ale vypadalo jinak. Tohle leze jen po zemi, je to velký, v potravinách fakt není nic a léze to i v obyvaku, i tam kde nejsou potraviny.
Tak to muzou byt nejake mouchy… Nemate nebo nemeli jste tam něco vyliteho, stareho, plesniveho?
@mína77
Chtělo by to nějakou fotku, ale myslím si, že to jsou moli.
@brko píše:
Možná larvy molů. ted jsem je likvidovala.kde ty červy máte-mezi potravinama?
Vůbec nejsou mezi potravinama. Prve jsem je objevila v kuchyni na zemi pod papírovou bedýnkou s prázdnými sklenicemi co tam zůstala stát po zavařování, další objev byl pod igelitkou co manžel nechal ležet na zemi po nákupu, a pak už jsme hledali, a to bylo pod sedacím pytlem v obýváku, naše malá půlroční je měla pod pěnovým puzzlem v obýváku (fuj, svině), pak špajz-pod krabicema a vším možným co leželo na zemi, odsunuli jsme kuchyni lednici a zjistili, že pod tím soklem co na něm stojí kuchyňská linka. Ta je ale vlastně ve vzduchu na nožičkách a jen kolem aby to vypadalo je ten sokl, tak byli jen pod tím.
@mína77 píše:
Holky to není mol. Jsou fakt velký, to mi neříkejte, že jemol takhle velký.
tak centimetr některý ty červíci mívaj