Vyúčtování elektřiny EON - zkušenosti

81
28.11.13 10:35

Vyúčtování elektřiny EON

Dobrý den,
tak jsem se včera přihlásila na stránky EON kvůli kontrole zaplacených záloh a „vybaflo“ tam na mě vyúčtování. Poštou ještě nic nepřišlo nejspíš proto, že datum vystavení je tam 5.12.
Co mě ale zaráží je období, za které je vyúčtování udělané. K jakému datu obvykle EON vyúčtování dělá? Jaké máte zkušenosti Vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5269
28.11.13 10:38

@life007 u nás máme vyúčtování od září do září

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
28.11.13 10:41
@stiskoch píše:
@life007 u nás máme vyúčtování od září do září

Aha, tak to bude všude jinak. Poprvé jsem v pronájmu, kde je elektřina napsaná na mě. Bydlím tam od května a vyúčtování přišlo za období od 1.5.2013 do 13.11.2013.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
28.11.13 10:44

My máme myslím o února do února.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cilly nepr.
28.11.13 10:45

@life007 Faktury se vystavuji behem celeho ruku. Kazdy muze mit fakturaci v jindm mesici. Ty uz vidis fakturu na portalu, ale papirove jeste neni vytistena. Co se ti na tom vlastne nepozdava?

• Citovat
  • Upravit
81
28.11.13 10:47
@cilly nepr. píše:
@life007 Faktury se vystavuji behem celeho ruku. Kazdy muze mit fakturaci v jindm mesici. Ty uz vidis fakturu na portalu, ale papirove jeste neni vytistena. Co se ti na tom vlastne nepozdava?

Jen mě zajímalo k jakému datu to mají ostatní. Čekala bych to třeba k poslednímu dni v daném měsíci a ne ke 13. O nic jiného mi nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
28.11.13 10:48

Záleží, kdy jsi smlouvu uzavřela.. já ji uzavřela v červnu, takže to mám vždy od června do června

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
28.11.13 10:49
@life007 píše:
Jen mě zajímalo k jakému datu to mají ostatní. Čekala bych to třeba k poslednímu dni v daném měsíci a ne ke 13. O nic jiného mi nejde.

jo taaak, ne, já to mám k 15.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
28.11.13 10:51
@Lejaa píše:
Záleží, kdy jsi smlouvu uzavřela.. já ji uzavřela v červnu, takže to mám vždy od června do června

Já ji uzavřela v květnu. Tím spíš mě překvapuje, že je to od května do půlky listopadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
28.11.13 10:54

@life007
ajoo, cinkla bych na e-on.. a poptala se.. určitě ti důvod vysvětlí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
28.11.13 10:54

@Lejaa to ses asi zrovna trefila do data vyúčtování města. U nás máme celé město vyúčtování stejně a pokud se někdo přistěhuje tak má první období kratší a pak na rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
28.11.13 10:56
@Aspera píše:
@Lejaa to ses asi zrovna trefila do data vyúčtování města. U nás máme celé město vyúčtování stejně a pokud se někdo přistěhuje tak má první období kratší a pak na rok.

Děkuju, zní to rozumně :) a nejspíš to tak i bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
28.11.13 11:00

Je to podle odečtové jednotky, tj. od data přihlášení do data pořízení odečtu. Zatím nelze pořídit všechny odečty současně (dálkově), proto je vyúčtování vystaveno do dne, kdy vás navštívil odečítač, nebo jste si nahlásili samoodečet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
28.11.13 11:04
@KattyK píše:
Je to podle odečtové jednotky, tj. od data přihlášení do data pořízení odečtu. Zatím nelze pořídit všechny odečty současně (dálkově), proto je vyúčtování vystaveno do dne, kdy vás navštívil odečítač, nebo jste si nahlásili samoodečet.

Nedávno tu auto od eonu stálo, datum si nepamatuji, ale mohlo to být toho 13.11. Děkuji za vysvětlení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
28.11.13 11:09

@life007 Není zač :kytka: Pokud máte elektroměr volně přístupný, tak to většinou člověk ani nezaznamená. Když jste nově přihlášení, tak budete mít fakturu za kratší období. V následujcím období už za celý rok, taktéž i předpis záloh. Hezký den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný