Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Souhlasím určitě zavolat na tu jejich zákaznickou linku. Mamka už volala a paní na druhém konci (prý velice milá) jí po telefonu změnila č. ú. a říkala až se peníze vrátí(ty které poslali na bývalí účet) pošlou obratem na účet nový
@cilly píše:
@life007 Tak to bych zavolala/napsala email a pozadala o snizeni zaloh. Videla bych to tak na 2000/mes. Jeste jsi tam nebyla cely rok, tak se blbe zalohy nastavuji. Skutecne odpovidajici vysi budes vedet za rok, az se ve vyuctovani zobrazi cela topna sezona.
To jsem udělala okamžitě, tak snad mi vyjdou vstříc.
@life007 Problem se snizenim byva v pripade spatne platebni moralky.
@cilly píše:
@life007 Problem se snizenim byva v pripade spatne platebni moralky.
Zdravím, tak mi právě přišel e-mail, ve kterém mi potvrdili snížení záloh od ledna 2014 na původní výši. Budu si elektriku pravidelně zapisovat a v případě, že uvidím, že propálíme více, sama si raději zálohy o něco zvýším ![]()
Nevíte někdo jak se odhlásit o dodavatele poslední instance a přejít k normálnímu dodavateli.
Nejjednodušší asi je zavolat na obchodní oddělení/zákaznickou linku budoucího trvalého dodavatele. Ten by měl dát informace o postupu při uzavření trvalé smlouvy a odchod od DPI.
@Marta326 píše:
Nevíte někdo jak se odhlásit o dodavatele poslední instance a přejít k normálnímu dodavateli.
Odhlášení od poslední instance (známé také jako „defaultního dodavatele“) a přechod k normálnímu dodavateli by mělo být snadné. Je to proces, který se nazývá „svobodný výběr dodavatele“ a umožňuje spotřebitelům přejít k jinému dodavateli energií než k poslední instanci.
Kroky k odhlášení od poslední instace a přechodu k normálnímu dodavateli by měly být následující:
Zjistěte si, zda jste v poslední instanci. To můžete učinit tím, že se podíváte na vaši fakturu nebo se obrátíte na svého současného dodavatele.
Vyhledejte si normálního dodavatele, který vám nabídne lepší cenu nebo lepší služby. Můžete to udělat pomocí srovnávače cen nebo kontaktováním různých dodavatelů.
Kontaktujte svého nového dodavatele a požádejte jej o podpis smlouvy.
Poté, co podepíšete smlouvu, vaše nový dodavatel komunikuje s vaším současným dodavatelem poslední instance, aby se ujistil, že se odhlásíte.
Vaše odhlášení od poslední instace by mělo být úspěšné, a od té chvíle by měl být váš nový dodavatel zodpovědný za vaše dodávky energie.
Doporučuji se poradit s vašim novým dodavatelem nebo s regulačním orgánem pro více informací o procesu odhlášení a přechodu k normálnímu dodavateli.